award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Fortuna Düsseldorf

Maak kennis met de underdog in de Duitse competitie. Maar daarom nog niet kansloos. Sterker nog, de club verrast regelmatig waardoor wedden op Fortuna Düsseldorg bijzonder interessant kan zijn!

Bekijk alle wedstrijden
Fortuna Dusseldorf logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Fortuna Düsseldorf

Fortuna Düsseldorf is een echte underdog. Het speelt normaliter op het tweede niveau en zal daarom echt moeten verassen wil het handhaven. Toch weet het dat ook regelmatig te doen door tegen grote clubs als Bayern München en Borussia Dortmund punten te pakken.

Ook thuis weten ze wedstrijden over de streep te trekken. Ze hebben namelijk een grote fanbase achter zich staan die als echte twaalfde man fungeert. Wedden op Fortuna Düsseldorf levert dankzij die positie mooie quoteringen op, waarmee je een behoorlijke winst kunt boeken. Bekijk de komende wedstrijd en ontdek de beste odds!

Geschiedenis van Fortuna Düsseldorf

De club is opgericht in 1895. Daarbij heeft het succes gekend, maar de 21e eeuw staat vooral voor de mindere jaren. Toch zijn ze nu terug in de Bundesliga terwijl ze van 2002 tot 2004 nog speelde op het 4e niveau. Daarbij waren ze eigenlijk gedegradeerd naar het 5e niveau, maar twee andere clubs werd toegang geweigerd naar het 4e niveau waardoor het mocht blijven.  

Noemenswaardige spelers

Het is zinvol om te beginnen bij keepers, want daar ben je direct bij een van de grootste: Toni Turek (1919-1984), de held van Bern in 1954, tijdens de WK-finale van 1954. Daarbij won Duitsland tegen alle verwachtingen in tegen Hongarije. Hij verhief zich tot legende door zijn geweldige prestatie. Bij terugkomst in Düsseldorf werd hij opgewacht door 100.000 mensen.

In de verdediging was als het ware onmisbaar, natuurlijk Paul Janes van het kampioensteam van 1933. De 71-voudige nationale speler droeg tot 1951 de F95-trui. De DFB rekent hem bij de beste 20 voetballers uit Duitsland allertijden.

In de aanval is er een indrukwekkende lijst van vleugelspelers en spitsen. Het begint met de internationals Ernst Albrecht (1924-1945) en Stanislaus “Tau” Kobierski (1931-1950). En spitsen als “Waldi” Gerhardt (1965-1969) en Altstadtresen “Pitter” Meyer (1960-1967), die het tot 119 goals in 174 wedstrijden bracht.

Er was ook Klaus Allofs (1975-81) op de bal, misschien wel de meest getalenteerde Bundesliga-speler Fortuna. Een briljante technicus met een fantastische schiettechniek in de linkervoet, die helaas naar rivaal 1. FC Keulen ging.

Noemenswaardige managers

Het kampioensteam van 1932/33 stond onder leiding van Heinz Körner. Het speelde de laatste wedstrijd tegen Schalke 04. Dat op dat moment aan het begin stond om de meest dominante club te worden van het Duitse voetbal van die tijd.

De meest succesvolle periode van de club is misschien ook wel de periode van 1978 tot 1980. Daarin wist het opeenvolgende DFB-Pokals te winnen. De eerste beker won het onder het bewind van Heinz-Dieter Tippenhauer. De daaropvolgende beker won het onder Otto Rehhagel.

Informatie

  • Plaats: Düsseldorf
  • Stadion: Esprit Arena
  • Opgericht: 1895
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: Flingeranger

Veelgestelde vragen over Fortuna Düsseldorf

Je kan wedden op Fortuna Düsseldorf via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Fortuna Düsseldorf. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Fortuna Düsseldorf afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Fortuna Düsseldorf.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Fortuna Düsseldorf wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Fortuna Düsseldorf aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Fortuna Düsseldorf kan je vinden op de clubpagina van Fortuna Düsseldorf.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Fortuna Düsseldorf. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Fortuna Düsseldorf met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Fortuna Düsseldorf met elkaar vergelijken op de clubpagina van Fortuna Düsseldorf.

Er zijn verschillende bonussen voor Fortuna Düsseldorf. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Fortuna Düsseldorf met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Fortuna Düsseldorf met elkaar vergelijken op de clubpagina van Fortuna Düsseldorf.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 1x
  • DFB-Pokal 2x

Supporters

De club heeft een grote fanatieke supportersgroep ondanks dat de club mindere jaren heeft gekend. De ultra curve in het stadion staat bekend om hun choreografieën.

Rivalen

De grootste rivaliteit heeft Fortuna Düsseldorf met 1. FC Köln. De Rheinland Derby wordt alleen niet vaak gespeeld doordat beide clubs vaak op verschillende niveaus te vinden zijn. Zo promoveerde de club naar de Bundesliga precies op het moment dat 1. FC Köln degradeerde in het seizoen 2017/18

Weetje

Andreas Lambertz is de enige speler in het Duitse voetbal die van het 4e niveau tot de Bundesliga is gepromoveerd waarbij alle keren bij dezelfde ploeg was.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.