award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

Fortuna Düsseldorf

Note: hier een korte samenvatting over de club in kwestie met 'wedden op club' als afsluiting. Paar regeltjes maar.

Bekijk alle wedstrijden
Fortuna Dusseldorf logo

Wedstrijden

TijdWedstrijdThuisGelijkspelUit
Zaterdag 15:30Fortuna Dusseldorf
-
SV Werder Bremen
Fortuna Dusseldorf
3.1
@ Betfirst
Gelijkspel
3.7
@ Tipbet
SV Werder Bremen
2.35
@ Betfirst

Wedden op Fortuna Düsseldorf

Fortuna Düsseldorf is een echte underdog. Het speelt normaliter op het tweede niveau en zal daarom echt moeten verassen wil het handhaven. Toch weet het dat ook te doen. Zo wisten ze op 18-12-2018 te winnen van, op dat moment koploper, Borussia Dortmund. Ook wisten ze op 24-11-2018 gelijk te spelen van Bayern München. Als je op dat moment had ingezet op Fortuna Düsseldorf had je heel veel uitgekeerd gekregen. Daarom bieden we op onze site de bookmakers aan met de hoogste quoteringen als je gaat wedden op Fortuna Düsseldorf.

Ook thuis weten ze te verassen. Ze hebben namelijk een grote fanbase achter zich staan die helpt de punten over de streep te trekken. Zo wisten ze van Borussia Dortmund te winnen door de hulp van de fans. De spelers speelden namelijk veel beter door het aanmoedigen van de fans. Daarom kunnen ze ook in andere wedstrijden gaan verassen. Kijk daarom op onze site waar jij het beste kan beginnen met gokken op Fortuna Düsseldorf.

Geschiedenis

De club is opgericht in 1895. Daarbij heeft succes gekend, maar de 21e eeuw staat vooral voor de mindere jaren. Toch zijn ze nu terug op het hoogste niveau terwijl ze van 2002 tot 2004 nog speelde op het 4e niveau. Daarbij waren ze eigenlijk gedegradeerd naar het 5e niveau, maar twee andere clubs werd toegang geweigerd naar het 4e niveau waardoor het mocht blijven.  

Beste spelers uit het verleden

Het is zinvol om te beginnen bij keepers, want daar ben je direct bij een van de grootste: Toni Turek (1919-1984), de held van Bern in 1954, tijdens de WK-finale van 1954. Daarbij won Duitsland tegen alle verwachtingen in tegen Hongarije. Hij verhief zich tot legende door zijn geweldige prestatie. Bij terugkomst in Düsseldorf werd hij opgewacht door 100.000 mensen.

In de verdediging was als het ware onmisbaar, natuurlijk Paul Janes van het kampioensteam van 1933. De 71-voudige nationale speler droeg tot 1951 de F95-trui. De DFB rekent hem bij de beste 20 voetballers uit Duitsland allertijden.

In de aanval is er een indrukwekkende lijst van vleugelspelers en spitsen. Het begint met de internationals Ernst Albrecht (1924-1945) en Stanislaus “Tau” Kobierski (1931-1950). En spitsen als “Waldi” Gerhardt (1965-1969) en Altstadtresen “Pitter” Meyer (1960-1967), die het tot 119 goals in 174 wedstrijden bracht.

Er was ook Klaus Allofs (1975-81) op de bal, misschien wel de meest getalenteerde Bundesliga-speler Fortuna. Een briljante technicus met een fantastische schiettechniek in de linkervoet, die helaas naar rivaal .1 FC Keulen ging.

Beste managers uit het verleden

Het kampioensteam van 1932/33 stond onder leiding van Heinz Körner. Het speelde de laatste wedstrijd tegen Schalke 04. Dat op dat moment aan het begin stond om de meest dominante club te worden van het Duitse voetbal van die tijd.

De meest succesvolle periode van de club is misschien ook wel de periode van 1978 tot 1980. Daarin wist het opeenvolgende DFB-Pokals te winnen. De eerste beker won het onder het bewind van Heinz-Dieter Tippenhauer. De daaropvolgende beker won het onder Otto Rehhagel.

Informatie

  • Plaats: Düsseldorf
  • Stadion: Esprit Arena
  • Opgericht: 1895
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: Flingeranger

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 1x
  • DFB-Pokal 2x

Supporters

De club heeft een grote fanatieke supportersgroep ondanks dat de club mindere jaren heeft gekend. De ultra curve in het stadion staat bekend om hun choreografieën.

Rivalen

De grootste rivaliteit heeft Fortuna Düsseldorf met 1. FC Köln. De Rheinland Derby wordt alleen niet vaak gespeeld doordat beide clubs vaak op verschillende niveaus te vinden zijn. Zo promoveerde de club naar de Bundesliga precies op het moment dat 1. FC Köln degradeerde in het seizoen 2017/18

Weetje

Andreas Lambertz is de enige speler in het Duitse voetbal die van het 4e niveau tot de Bundesliga is gepromoveerd waarbij alle keren bij dezelfde ploeg was.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus