award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app! Downloaden

Greuther Fürth

Het is Greuther Fürth één keer eerder gelukt om te spelen op het hoogste niveau in Duitsland. Acht jaar later zijn ze terug in de Bundesliga. Winnen ze dit seizoen genoeg om hun plek te houden? Bekijk de odds en start met wedden op Greater Fürth!

Bekijk alle wedstrijden
Greuther Fürth

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

WEDDEN OP GREUTHER FÜRTH

Voor dat de Bundesliga in 1964 was ingevoerd, speelde Greuther Fürth altijd op het hoogste niveau. Sinds de invoering van de Bundesliga is het ze echter nog maar één keer gelukt om de Duitse top te behalen. Dit was in 2012. In alle jaren ertussen speelden ze constant in de 2. Bundesliga met een dip tussen 1984 en 1997. In die jaren speelden ze in de derde en zelfs een paar keer in de vierde competitie.

In het seizoen 2021/22 hebben ze nog een kans gekregen om in de Bundesliga een statement neer te zetten. Om de glorie seizoenen voor de invoering van de Bundesliga te evenaren. Dat belooft wat. Maar geschiedenis of niet, je kan in ieder geval bij onze bookmakers gebruik maken van hoge odds bij het wedden op Greuther Fürth.

GESCHIEDENIS VAN GREUTHER FÜRTH

Greuther Fürth is in 1903 opgericht als onderdeel van een turnvereniging TV Fürth 1860. Drie jaar later vonden de voetballers dat ze niet genoeg steun kregen van de hoofdvereniging en besloten ze om zelfstandig verder te gaan. In de seizoenen tussen 1914 en 1929 wist de club drie keer landskampioen te worden. Dit gebeurde in 1914, 1926 en 1929. Dit zijn ook de grootste successen van de club tot nu toe.

Sinds de invoering van de Bundesliga hebben ze dus moeite met terugkomen in de Duitse top. In 2012 wisten ze voor het eerst in de Bundesliga te komen na een gelijkspel tegen FSV Frankfurt. Helaas gingen ze hetzelfde seizoen er weer uit en heeft het 8 jaar geduurd voor ze weer een nieuwe kans kregen.

Noemenswaardige spelers

Bernhard Bergmann is een Duitse verdedigere die de meeste wedstrijden heeft gespeeld in het wit-groene tenue van Greuther Fürth. Hij kwam bij de club in 1970 en binnen een paar jaar werd hij een sleutelspeler voor het team en kreeg hij de aanvoerdersband.

Een bekendere speler uit het moderne voetbal is Gerald Asamoah, die ken je misschien wel van zijn jaren bij Schalke 04. De Ghanese aanvaller was onderdeel van het team in het seizoen van 2011/12 toen Greuther Fürth voor het eerst promoveerde naar de Bundesliga.

Noemenswaardige managers

Karl Burger is de manager die met Greuther Fürth de eerste landstitel heeft gepakt in 1914. Hij is om die reden dan ook wel een clublegende.

Michael Büskens is een belangrijke manager voor de geschiedenis van Greuther Fürth. Hij was de man die aan het roer stond in een ander seizoen dat de club promoveerde naar de Bundesliga.

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app!

Informatie

  • Plaats: Fürth
  • Stadion: Sportpark Ronhof
  • Opgericht: 1903
  • Clubkleuren: Wit/groen
  • Bijnamen: Kleeblätter

Veelgestelde vragen over Greuther Fürth

Je kan wedden op Greuther Fürth via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Greuther Fürth. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Greuther Fürth afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Greuther Fürth.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Greuther Fürth wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Greuther Fürth aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Greuther Fürth kan je vinden op de clubpagina van Greuther Fürth.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Greuther Fürth. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Greuther Fürth met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Greuther Fürth met elkaar vergelijken op de clubpagina van Greuther Fürth.

Er zijn verschillende bonussen voor Greuther Fürth. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Greuther Fürth met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Greuther Fürth met elkaar vergelijken op de clubpagina van Greuther Fürth.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen: 1914, 1926, 1929

Supporters

De supporters van Greuther Fürth hebben 58 fanclubsmet in totaal 2500 leden. Dit is de grootste groep supporters uit de Frankische regio. Uiteraard hebben ze ook ultra’s ertussen zitten de ultragroepen zijn: Horidos 1000, Entourage en Strafevia 907.

Rivalen

De grootste rivaal van Greuther Fürth is 1. FC Nürnberg. TSV 1860 München en FC Augsburg zijn ook rivalen omdat deze clubs dichtbij liggen.

Weetje

Toen Greuther Fürth nog in de 2. Bundesliga speelde, waren ze de oudste club in die competitie.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Ontvang gratis de beste EK wedtips!

Close

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.