award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Hoffenheim

Weet de ploeg zich dit jaar weer te plaatsen voor Europees voetbal? Of dreigt er degradatie? De wisselvallige club kent in ieder geval weer scherpe odds bij de bookies en dat maakt wedden op Hoffenheim extra spannend!

Bekijk alle wedstrijden
Hoffenheim logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Hoffenheim

Wist je dat Hoffenheim een heel klein dorpje is? Het telt ongeveer drieduizend inwoners en ligt in de deelstaat Baden-Württemberg. Het stadion is wel tien keer zo groot als het inwoneraantal van het dorp! De laatste jaren speelden ze ook in de subtop van de Bundesliga.

Bijzonder knap voor zo’n relatief klein clubje. Maar kunnen ze dat volhouden? De afgelopen jaren ging het immers dan ook niet altijd even makkelijk. Ook de bookmakers weten het maar moeilijk te voorspellen, waardoor je nogal uiteenlopende quoteringen ziet bij de wedstrijden van de club. Maar dat maakt wedden op Hoffenheim juist zo ontzettend leuk!

Geschiedenis van Hoffenheim

Vanaf 2005 zette de opmars zich in. In het seizoen 2005/2006 en in 2006/2007 speelde de club nog in de Regionalliga. Daarin werd de vierde en de tweede plaats geboekt. Die laatste uitslag zorgde voor de promotie naar de tweede Bundesliga. De club kreeg een grote financiële injectie. In 2007/2008 gaf de club meer geld uit dan alle andere clubs samen van de tweede Bundesliga. Hoffenheim bereikte door het grote geld de kwartfinale van de Duitse beker. Door als tweede te eindigen promoveerde de club naar het hoogste niveau, de 1. Bundesliga . De promotie is mede te danken aan spelers als Obasi, Demba Ba en Copada, die ieder minimaal tien doelpunten maakte.

Ook in de Bundeliga ging het voor de wind. De club werd plots herfstkampioen in 2008. De club kon de goede reeks niet voortzetten en won twaalf wedstrijden achter elkaar niet. De club eindigde in het seizoen 2008/2009 als zevende. De twee volgende seizoenen eindigde de club als elfde. Daarna ging het sportief wat minder met de club. Vele trainerswisselingen volgde. De club veranderde in een degradatiekandidaat. In het seizoen 2012/2013 had de club directe degradatie ontlopen door in de laatste speeldag uit te winnen van Borussia Dortmund. In de play-offs waren ze met twee overwinningen te sterk voor 1. Kaiserslautern.

Seizoen 2013/2014 waren er geen bijzondere prestaties te melden. In het seizoen 2014/2015 werden er duidelijke versterkingen gehaald. De club begon goed met een achtste plaats halverwege, maar kelderde naar beneden in het verloop van het seizoen. Huub Stevens was heel even trainer. Hij trok zich terug vanwege gezondheidsredenen. Julian Nagelsmann nam zijn post over. Onder zijn leiding eindigde de club dat seizoen op de vijftiende plaats.

Seizoen 2016/2017 was een heel goed seizoen van de club. De ploeg eindigde op plek vier en mocht Europa in. Daarin was de club niet succesvol. Het seizoen daarop werd nog beter gepresteerd. De club werd derde en plaatste voor het eerst voor de Champions League.

Noemenswaardige spelers

Roberto Firmino: Vooral in het seizoen 2013/2014 brak hij door dankzij zijn zestien doelpunten in de competitie. Hij werd ook verkozen als het grootste talent van de Bundesliga. Momenteel schittert hij bij Liverpool, die hem kocht voor 29 miljoen pond.

Sejad Salihovic: Met twee van de vijf goals in de 34ste speelronde tegen Greuther Fürth had hij een belangrijk aandeel in de promotie van de club naar de Bundesliga.

Niklas Süle: Wordt momenteel gezien als een van de grootste talenten van Duitsland. Een sterke verdediger die zijn doorbraak beleefde bij Hoffenheim en momenteel bij Bayern München speelt.

Noemenswaardige managers

Julian Nagelsmann: Nagelsmann is een jonge trainer die van Hoffenheim een succesvolle club maakte. Hij behield de club in de Bundesliga en zorgde er voor dat de club in de twee daarop volgende seizoenen in de top van de Bundesliga eindigde. De club werd respectievelijk vierde en derde. Hoffenheim kwalificeerde zich onder zijn leiding direct voor de Champions League. Volgend seizoen zal hij trainer worden van Red Bull Leipzig. Hij heeft een contract getekend tot 2023.

Informatie

  • Plaats: Hoffenheim
  • Stadion: Rhein-Neckar-Arena
  • Opgericht: 1899
  • Clubkleuren: Blauw
  • Bijnamen: Hoffe

Veelgestelde vragen over Hoffenheim

Je kan wedden op Hoffenheim via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Hoffenheim. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Hoffenheim afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Hoffenheim.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Hoffenheim wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Hoffenheim aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Hoffenheim kan je vinden op de clubpagina van Hoffenheim.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Hoffenheim. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Hoffenheim met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Hoffenheim met elkaar vergelijken op de clubpagina van Hoffenheim.

Er zijn verschillende bonussen voor Hoffenheim. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Hoffenheim met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Hoffenheim met elkaar vergelijken op de clubpagina van Hoffenheim.

Achtergrondinformatie

Stadion

De Rhein-Neckar Arena is de thuisbasis van Hoffenheim. In 2009 werd het stadion geopend en heeft zestig miljoen euro gekost. De bouw van het stadion duurde 1,5 jaar. In het stadion kunnen iets meer dan dertigduizend mensen plaatsnemen. Het is een van de weinige stadions in Duitsland die niet de naam heeft van de sponsor.

Supporters

Door het succes zijn er steeds meer toeschouwers voor de spelers. In het seizoen 2006/2007 waren er nog maar drieduizend toeschouwers. Tegenwoordig zit het stadion meestal vol. Sinds het seizoen 2001/2002 is er een supportersclub: namelijk “Zwinger-club”. Vervolgens zijn er nog twee bijgekomen. De club heeft over de hele wereld meer dan honderd fanclubs.

Rivalen

Een steeds groter wordende rivaal van Hoffenheim is Bayern München. Hoffenheim maakt nu steeds meer kans om “de grote broer” te verslaan.

Weetje

Wist je dat Nagelsmann de jongste trainer ooit is in de Bundesliga? Hij was met zijn 28 jaar zeer jong. Zelf speelde Nagelsmann bij TSV 1860 München en FC Augsburg. Hij werd gedwongen om zijn spelersloopbaan te beëindigen vanwege een zware knieblessure. Nagelsmann volgde Stevens op, die stopte vanwege hartritmestoornissen.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.