award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

RB Leipzig

Wedden op RB Leipzig is interessant omdat het moeilijk voorspellen is hoe het aangekochte sterrenensemble zich houdt in de Bundesliga. Kortom, de club staat haast garant voor interessante odds!

Bekijk alle wedstrijden
RB Leipzig logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op RB Leipzig

Wist je dat RB Leipzig pas in 2009 is ontstaan? Red Bull kocht de club SVV Markranstädt. 99 procent van de aandelen zijn van Red Bull en een procent is van de vereniging. In 2009 waren velen niet blij met de oprichting van de nieuwe club. Zo waren aanhangers van FC Saksen Leipzig en 1. FC Lokomotiv Leipzig bang dat de traditionele voetbalcultuur in de regio meer en meer zou verdwijnen door de verdere commercialisering van Red Bull. Leiden de grote hoeveelheid geldinjecties ook tot succes?

De club is sinds de overname als een raket omhoog geschoten en inmiddels is het een serieuze club die de dominantie van Bayern München en Borussia Dortmund in de Bundesliga bedreigt. Denk jij dat ze dat vol kunnen houden? Start dan met wedden op RB Leipzig en geef de wedstrijden net dat extra beetje spanning mee!

Geschiedenis van RB Leipzig

Red Bull wilde na Red Bull Salzburg ook een club in Duitsland hebben voor commerciële doeleinden. Red Bull wilde veel zeggenschap hebben over de club. De club moest zijn naam aanpassen, evenals het logo en de kleuren. Nadat de club in 2009 geen licentie meer kon krijgen van de DFB voor de Regionalliga werd RB Leipzig opgericht. Er werd gekozen voor de naam “RasenBallsport”, aangezien de naam “Red Bull” niet door de Duitse bond is goedgekeurd. In 2010 werd er een aangepaste versie van het logo goedgekeurd. Daarvoor werd het logo van Red Bull gebruikt, wat gezien werd als een te grote promotie voor het bedrijf.

De club promoveerde als snel in het seizoen 2009/2010. De club maakte 74 doelpunten en kreeg er 17 tegen. Ze wonnen de titel met tachtig punten. Trainer Tino Vogel ontbond zijn contract. Tomas Oral verving hem. Van veel spelers werd het contract ontbonden.

Op 24 juli 2010 werd er voor het eerst gespeeld in de Red Bull Arena. De club kon in het seizoen 2010/2011 zijn ambities niet waarmaken. De club eindigde als vierde. De club won wel de Saksische beker. In het seizoen 2011/2012 lukte het de club weer niet om te promoveren door op de voorlaatste speeldag met 2-2 gelijk te spelen tegen Wolfsburg II.

Seizoen 2012/2013 werd wel een succes. De club won opnieuw de Saksische beker, waardoor de club het seizoen daarop mee mocht doen met de DFB-bokaal. Verder werd er ook gepromoveerd. Het seizoen 2014/2015 werd opnieuw een succes. Binnen vier seizoenen lukte het de club om twee keer te promoveren.

De club kreeg door de promotie beperkingen opgelegd: zo moest de club minder invloeden van Red Bull toelaten. Ook het logo moest niet te veel verwant zijn aan Red Bull. De licentie van de club werd afgegeven, omdat bijvoorbeeld het logo werd aangepast. De club gaf 18,6 miljoen euro uit aan nieuwe spelers. Dit was meer dan alle clubs uit de tweede Bundesliga bij elkaar.

Op 8 mei 2016 promoveerde de club naar het hoogste niveau in Duitsland. De club gaf meteen ook veel meer geld uit dan in de voorafgaande seizoenen. Dankzij het grote geld doet RB Leipzig mee in de top van de competitie. Steeds meer vormt het een geduchte concurrent van Bayern München en Borussia Dortmund.

Noemenswaardige spelers

Timo Werner: Timo Werner is een spits die je niet te veel ruimte moet geven. In 31 wedstrijden maakte hij 21 doelpunten. Hij was in het seizoen 2016/2017 de succesvolste Duitse topschutter.

Naby Keita: Keita won met tweemaal met Red Bull Salzburg de titel en beker, waarna hij vertok naar Leipzig. Hij speelde zich meteen in de kijker en verdiende een transfer naar Liverpool.

Noemenswaardige trainers

Ralph Hasenhüttl: Hij zorgde voor een uitstekende start. Na dertien speeldagen stond de ploeg in het seizoen 2016/2017 op plek een. De club werd dan ook gezien als de beste promovendus ooit. In het seizoen 2016/2017 bereikte de club de tweede plek en mocht de club Europees voetbal spelen. De club werd derde in de Champions League-poule, wat betekent dat ze verder mochten in de Europa League. Daarin kwamen ze bijzonder ver. Pas in de halve finale was Olympique Marseille te sterk.

Informatie

  • Plaats: Leipzig
  • Stadion: Red Bull Arena 
  • Opgericht: 2009
  • Clubkleuren: Wit/rood
  • Bijnamen: Die roten Bullen

Veelgestelde vragen over RB Leipzig

Je kan wedden op RB Leipzig via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op RB Leipzig. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op RB Leipzig afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op RB Leipzig.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op RB Leipzig wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op RB Leipzig aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op RB Leipzig kan je vinden op de clubpagina van RB Leipzig.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor RB Leipzig. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op RB Leipzig met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van RB Leipzig met elkaar vergelijken op de clubpagina van RB Leipzig.

Er zijn verschillende bonussen voor RB Leipzig. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op RB Leipzig met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van RB Leipzig met elkaar vergelijken op de clubpagina van RB Leipzig.

Achtergrondinformatie

Stadion

De Red Bull Arena is na het Olympiastadion het grootste stadion van Oost-Duitsland. Het stadion heeft 116 miljoen euro gekost en biedt plek aan ongeveer 43.000 mensen. Nederland speelde op 11 juni 2006 zijn eerste wedstrijd van het WK in Duitsland. Servië en Montenegro werd met 1-0 verslagen door een goal van Arjen Robben.

Supporters

De club heeft in het seizoen 2018/2019 128 fanclubs met twintigduizend leden. De club is totaal niet geliefd bij supporters van andere clubs. De protesten duren maar voort. In juli 2012 zegde Erzgebirge Aue een wedstrijd af, omdat de supporters van de club niet wilden hebben dat ze tegen deze club moesten voetballen.

Twee jaar later kwamen supporters van Union Berlin in het zwart naar hun wedstrijd tegen RB Leipzig. Er waren overal spandoeken met negatieve teksten over deze club. In 2015 liep het uit de hand. Mateschitz, de voormalige eigenaar van Red Bull, werd gezien als een nazi. “Supporters” van Kalsruhe SC bestormden het teamhotel. Waarschijnlijk zullen er nog meer van dit soort idiote acties gebeuren.

Rivalen

Door de korte historie zijn er nauwelijks vriendschappen en rivaliteiten. Een belangrijke wedstrijd voor RB Leipzig is de wedstrijd tegen FC Bayern München, omdat dat de grote bedreiger is voor de nummer een positie.

Weetje

De wedstrijd van RB Leipzig voor de Duitse beker tegen VFL Osnabrück liep uit de hand. Toen er voor een hoekschop werd gefloten kreeg de scheidsrechter een hersenschudding, omdat hij werd bekogeld met een aansteker. De dader was een “supporter” van Osnabrück. De bond oordeelde dat RB Leipzig verder mocht naar de volgende ronde met een 0-2 overwinning.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.