award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

St. Pauli

Vanwege de onvoorspelbaarheid van de cultclub, kennen de bookmakers vaak uiteenlopende quoteringen toe aan de vechtploeg. Wedden op St. Pauli is daarmee een bijzonder interessante keuze!

Bekijk alle wedstrijden
St. Pauli logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op St. Pauli

St. Pauli is niet bepaald een standaardclub. De Hamburgers staan bekend als een cultclub, die altijd het maximale geven. Iedere wedstrijd opnieuw. Tegen wie ze ook spelen. Dat maakt wedden op St. Pauli bijzonder interessant; je weet immers nooit waar de ploeg toe in staat is. Ook de bookmakers tasten vaak in het duister en dat betekent dat je met een slimme weddenschap misschien wel een mooie winst kun boeken! Om je daarbij te helpen hebben we de odds van diverse bookmakers bij komende wedstrijden vergeleken en de beste alvast voor je genoteerd.

Geschiedenis van St. Pauli

St. Pauli is altijd al een club van heen en weer geweest. Zo degradeerde de club op het nippertje niet naar de regionale amateurcompetitie in 1984/1985. St. Pauli won het seizoen daarop de competitie en keerde zodoende terug naar de Tweede Bundesliga.

Zoals eerder aangegeven is St. Pauli geen normale club. Ergens in de jaren negentig veranderde Sankt Pauli van een “normale” club naar een cultclub. Het is een club geworden van linkse politici, sociale activisme en feeststemmingen rond de wedstrijd. De club groeide rond deze tijd in het aantal supporters. Zo worden er veel sociale activiteiten gehouden. Wanneer iemand een slaapplek nodig heeft, kunnen ze bij de club terecht. Ook wordt er muziekles gegeven aan vluchtelingen. Waar er in 1981 rond de 1.500 supporters bezoekers op de wedstrijden afkwamen waren het er rond de eeuwwisseling 20.000!

Veel supporters herinneren de wedstrijd tegen Bayern München in 2002 nog wel. In dat jaar was het kleine Sankt Pauli te sterk voor der Rekordmeister. Achteraf had de club er niet veel mee opgeschoten: met slechts vier zeges degradeerde de Hamburgers naar de Tweede Bundesliga. Het jaar daarop degradeerde de club zelfs opnieuw!

Terug naar dit decenium: De Noord-Duitse club keerde in 2010 weer terug naar het hoogste niveau. Een van de hoogtepunten van 2010/2011 was de overwinning op de grote rivaal Hamburger SV. HSV wordt altijd al gezien als de grote broer. In de uitwedstrijd in het Volkspark scoorde Asamoah de beslissende treffer.

Noemenswaardige spelers

Klaus Thomforde – Thomforde is een legende bij St. Pauli. De keeper heeft meer dan driehonderd wedstrijden op zijn naam staan. Van de driehonderd wedstrijden speelde hij er ongeveer honderd op het hoogste Duitse niveau. Van 2001 tot en met 2003 was hij de assistent-trainer van de cultclub.

André Trulsen – André Trulsen heeft meer dan 400 wedstrijden bij St. Pauli op zijn naam staan. werd in 2001 door Bild gekozen tot de beste Hamburgse voetballer van het jaar.

Noemenswaardige managers

Holger Stanislawski – Onder leiding van Stanislawski promoveerde St. Pauli naar de Bundesliga in 2009/2010. Holger was ook speler van de noord-Duitsers. Hij speelde meer dan tweehonderd wedstrijden in de verdediging. Holger Stanislawski is een kind van de club en wordt ook gezien als een legende.

Helmut Schulte – Hij is de eerste trainer die het lukte om St. Pauli naar het hoogste niveau te krijgen. Schulte werd in 1990/1992 ontslagen na een slechte serie. Mede dankzij hem speelde St. Pauli drie jaar op het hoogste Duitse niveau.

Informatie

  • Plaats: Hamburg
  • Stadion: Milerntor Stadion
  • Opgericht: 1910
  • Clubkleuren: Bruin/wit
  • Bijnamen: Kiezkicker

Veelgestelde vragen over St. Pauli

Je kan wedden op St. Pauli via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op St. Pauli. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op St. Pauli afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op St. Pauli.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op St. Pauli wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op St. Pauli aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op St. Pauli kan je vinden op de clubpagina van St. Pauli.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor St. Pauli. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op St. Pauli met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van St. Pauli met elkaar vergelijken op de clubpagina van St. Pauli.

Er zijn verschillende bonussen voor St. Pauli. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op St. Pauli met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van St. Pauli met elkaar vergelijken op de clubpagina van St. Pauli.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

Geen noemenswaardige prijzen.

Supporters

Men is vooral onder de indruk van het grote aantal trouwe supporters. Bij elk thuiswedstrijd zit het namelijk vol. Ook bij de uitwedstrijden is het bijna altijd uitverkocht. Toen St. Pauli uit tegen Hamburger SV moest zat het stadion van St. Pauli ook vol! St. Pauli heeft een enorme supportersschare!

Rivalen

Uiteraard de wedstrijd tegen Hamburger SV, omdat dit de grootste clubs zijn van de stad. In 2018/2019 speelde beide clubs nog gelijk tegen elkaar (0-0). Ook dit seizoen staat de wedstrijd weer op het programma. Het is een mooie derby!

Weetje

St. Pauli heeft een van de mooiste spelerstunnels ter wereld. De doodskop is het logo van de supporters. Dat logo is afkomstig van de bekendste piraat van Duitsland: Klaus Störtebeker, afkomstig uit Hamburg. Volgens sommigen heeft de club de mooiste catacombe ter wereld. Wanneer je door de gangen loopt zie je het werk van graffiti, met uiteraard het logo van een schedel.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.