award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app! Downloaden

Union Berlin

Als nieuwkomer in de Bundesliga, kent de club uit Berlijn vaak hoge odds. Niemand weet wat er verwacht kan worden. En dat maakt wedden op Union Berlin extra spannend ... en lucratief!

Bekijk alle wedstrijden
Union Berlin logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Union Berlin

FC Union Berlin is in 2018/2019 gepromoveerd naar de Bundesliga! Wat een stunt! De club heeft nog nooit op het hoogste niveau gespeeld en geldt daarom als één van de voornaamste degradatiekandidaten. Kan de ploeg de kenners het ongelijk bewijzen en zich handhaven? Of misschien zit er zelfs wel meer in het verschieten voor de club uit de hoofdstad… Maak het seizoen extra spannend en start met wedden op Union Berlin met de hierboven vermelde beste odds voor komende wedstrijden!

Geschiedenis van Union Berlin

FC Union Berlin had rond de jaren 1993 en 1994 financiële problemen. Desondanks presteerde het team goed. Zowel in 1993 als in 1994 kon Union Berlin promoveren naar de Tweede Bundesliga. Dit werd echter verhindert vanwege diezelfde financiële problemen. Later haalde de club in 1998/1999 en in 1999/2000 bijna promotie, maar kon de ploeg het uiteindelijk net niet bewerkstelligen.

Een van de hoogtepunten uit de historie van de Berlijnse club is de finale van de Duitse Beker in 2000/2001, waarin de club verloor van Schalke 04. Dit leverde ook een plekje op in de UEFA Cup. In de tweede ronde verloor de club van Litex Lovech uit Bulgarije.

Vanaf 2008/2009 speelde de club in de Tweede Bundesliga dankzij het kampioenschap in 2008/2009 in de derde divisie. In 2018/2019 schreef het team geschiedenis: voor het eerst gaat Union Berlin in de Bundesliga spelen!

Noemenswaardige spelers

Robert Huth – Robert Huth is een voormalige Duitse verdediger. Hij heeft de meeste Premier League wedstrijden gespeeld als Duitser. Ook heeft hij drie keer de Premier League gewonnen. Huth speelde alleen bij de jeugdopleiding van Union. Huth werd weggeplukt door Claudio Ranieri en vertrok naar Chelsea.

Karim Benyamin – De Algerijnse aanvaller is topscorer aller tijden van de Berlijnse ploeg. Benvarmin heeft 78 doelpunten in 161 wedstrijden gemaakt.

Daniel Teixeira – De voormalige Braziliaanse voetballer, waar hij veel doelpunten wist te maken voor Union. Texeira heeft 29 doelpunten in 50 wedstrijden gemaakt.

Noemenswaardige managers

Urs Fischer – De Zwitser is de trainer die het belangrijkste resultaat uit de clubhistorie behaalde: onder zijn leiding promoveerde de club uit Berlijn in 2018/2019 naar de Bundesliga!

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app!

Informatie

  • Plaats: Berlijn
  • Stadion: Stadion An der alten Försterei
  • Opgericht: 1906
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: Die Eisernen

Veelgestelde vragen over Union Berlin

Je kan wedden op Union Berlin via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Union Berlin. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Union Berlin afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Union Berlin.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Union Berlin wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Union Berlin aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Union Berlin kan je vinden op de clubpagina van Union Berlin.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Union Berlin. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Union Berlin met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Union Berlin met elkaar vergelijken op de clubpagina van Union Berlin.

Er zijn verschillende bonussen voor Union Berlin. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Union Berlin met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Union Berlin met elkaar vergelijken op de clubpagina van Union Berlin.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Winnaar derde Liga: 2008/2009
  • Winnaar Oost-Duitse beker: 1968

Supporters

Zoals eerder aangegeven is FC Union Berlin echt een cultclub. Toen het bekend werd dat de club zou promoveren bestormden duizenden fans het veld. Het was dan ook de grootste prestatie uit de clubgeschiedenis. De fans vinden deze prestatie dan ook groter dan de winst van de Oost-Duitse beker in 1968.

Rivalen

De wedstrijden tegen Hertha BSC zijn altijd leuk om naar te kijken, omdat het een echte stadsderby is. Dit seizoen komen beide clubs ook uit in de Bundesliga. Dat belooft dus een vermakelijke pot te worden!

Weetje

De voorzitter van FC Union Berlin kon het de laatste minuten van de wedstrijd tegen Stuttgart niet meer aan. Hij hield de spanning niet meer uit en zocht samen met zijn vrouw de wc’s op. Toen het fluitsignaal klonk vielen de twee elkaar in de armen. Zijn verklaring: hij heeft veertig jaar op deze dag gewacht! 

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Ontvang gratis de beste EK wedtips!

Close

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.