award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Wolfsburg

De club speelt vaak een bescheiden rol in de Duitse competitie, maar weet toch af en toe te verrassen met een knappe overwinning ... of juist een kansloze nederlaag. Dat maakt wedden op Wolfsburg altijd spannend.

Bekijk alle wedstrijden
Wolfsburg logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Wolfsburg

Wolfsburg is inmiddels een stabiele factor in de Bundesliga, die zich regelmatig kwalificeert voor Europees voetbal. Zowel in de Europa als in de Champions League zijn de afgelopen jaren uitgekomen. Maar in het verleden behaalde resultaten bieden natuurlijk geen garantie voor de toekomst.

De club fungeert vooral als subtoppers die het de grote verenigingen knap lastig kan maken, maar die het zelf ook zomaar kan laten liggen in de wedstrijden tegen de kleintjes. En dat is precies wat wedden op Wolfsburg zo spannend maakt. Ontdek de beste quoteringen voor de komende wedstrijden!

Geschiedenis van Wolfsburg

In mei 2007 werd bekend dat Magath trainer werd van Wolfsburg. Hij kreeg de vrije hand van de club. De club bereikte Europees voetbal, door op de laatste speeldag met 4-2 te winnen bij Borussia Dortmund. In 2007 en 2008 bereikte de club de halve finale van de Duitse beker.

In het seizoen 2008/2009 werd het grootste succes behaald uit de historie van Wolfsburg. De club werd landskampioen. De spelers die voor het succes zorgden waren Grafite en Dzeko. Zij waren namelijk verantwoordelijk voor 54 van de 80 doelpunten.

Verrassend genoeg leverde Magath zijn contract in. Vele trainerswisselingen volgden. Ook Steve McClaren, die er mede voor zorgde dat FC Twente kampioen werd, had geen succes bij Wolfsburg. Uiteindelijk kwam Magath weer terug bij de club.  In het seizoen 2010/2011 speelde de club zich ternauwernood veilig. Zijn tweede periode werd geen succes. Toen de club op de laatste plek stond werd hij ontslagen.

Nadat Dieter Hecking het stokje overnam kwalificeerde de club zich weer voor de Europa League. In januari 2015 kocht Wolfburg Schürrle, de duurste aankoop tot nu toe. Het jaar daarop werd Wolfsburg tweede. Ook werd er in dat jaar de beker gewonnen. In het seizoen 2015/2016 bereikte de club de kwartfinale van de Champions League. De club ging ten onder aan Real Madrid, doordat Madrid thuis met 3-0 won en uit met 2-0 verloor. De club kwam hierna steeds meer ten val. De club eindigde dat jaar op de achtste plaats. De club speelde in de seizoenen daarna zelfs tegen degradatie. Zo werd op de laatste speeldag beslist dat Wolfsburg niet hoefde te degraderen.

Noemenswaardige spelers

Grafite: In het eerste seizoen onder Magath werd hij meteen topschutter met elf treffers uit 24 wedstrijden. Samen met Dzeko werden ze de beste aanvallende duo ooit van de Duitse competitie. Gezamenlijk hadden ze meer treffers in de competitie dan Gerd Müller en Uli Hoeness in seizoen 1971/1972. Later raakte hij zijn vorm kwijt. Er kwam meer verantwoodelijkheid op zijn schouder, omdat Dzeko verkaste naar Manchester City. Hij speelde veel minder dan in het kampioensjaar. Hij vertrok uiteindelijk naar de Verenigde Arabische Emiraten.

De Bruyne: Hij wordt gezien als een van de grootste Belgische spelers allertijden. Momenteel schittert hij bij Manchester City en bij het Belgisch nationale elftal. Bij Wolfsburg brak hij definitief door.  In 34 competitiewedstrijden in het seizoen 2014/2015 scoorde hij er tien en bereidde hij er twintig voor. In dat jaar werd hij ook verkozen tot speler van het jaar in Duitsland en Belgische sporter van het jaar.

Noemenswaardige managers

Felix Magath: Hij wordt met name geëerd voor zijn eerste periode bij Wolfsburg. Onder zijn leiding werd de club voor het eerst in de clubhistorie kampioen van Duitsland. Verder werd er tweemaal de halve finale van de Duitse beker bereikt. Onder zijn leiding speelde de club in de eerste termijn weer mee met de Duitse top.

Dieter Hecking: De club werd onder zijn leiding tweede in de Bundesliga. Ook werd er in het seizoen 2014/2015 de Duitse beker gewonnen. Wel kwam de club in verval en werd degradatie net aan ontlopen.

Informatie

  • Plaats: Wolfsburg
  • Stadion: Volkswagen Arena
  • Opgericht: 1945
  • Clubkleuren: Wit/groen
  • Bijnamen: Die Wölfe

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 1x
  • DFB-Pokal 1x

Supporters

Voor kinderen heeft de club “der Wölfeclub” een programma, waarbij ze activiteiten op de speeldag kunnen doen. De club wil graag een familiaire uitstraling geven aan deze arbeidersclub. Vele supporters zijn werkzaam voor de Volkswagen.

Rivalen

Echt grote noemenswaardige rivalen heeft Wolfsburg niet. Wel is er rivaliteit tussen de club en Hannover 96, Werder Bremen en Hamburger SV. Ze strijden tezamen om de beste club uit Noord-Duitsland.

Stadion

De Volkwagen Arena biedt plek aan dertigduizend mensen, waarvan er achtduizend kunnen staan. Het heeft een uniek rechthoekig dak. Het stadion beschikt ook over een kapel voor gelovigen. Het stadion is eigendom van automerk Volkswagen.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren