award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Excelsior

Met één van de laagste begrotingen bivakkeert de Rotterdamse club al jaren in de onderste regionen. Wedden op Excelsior is daardoor uitdagend.

Bekijk alle wedstrijden
Excelsior logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Excelsior

Excelsior speelt nu al jaren op rij op het hoogste niveau. Dat mag een prestatie op zich genoemd worden, want het heeft al jaren één van de laagste begrotingen van alle clubs. Toen de ploeg in 2014 promoveerde had het een begroting van slechts 4,5 miljoen euro, waardoor het misschien wel een wonder mag heten dat de club nog steeds actief is in de Eredivisie.

De club is groeiende. Evenals de begroting. Hoewel de Kralingers nog steeds vaak als degradatiekandidaat worden gezien, wordt er langzaam maar zeker ook steeds meer rekening gehouden met een klassering in de middenmoot. De noteringen gaan echter nog niet mee, waardoor wedden op Excelsior een uitdagende bet op kan leveren. Benieuwd naar de odds? Bekijk de wedstrijden en ontdek bij welke bookmaker je het best in kunt zetten op de formatie uit Rotterdam!

Geschiedenis

Excelsior is opgericht 1902 door een groep Kralingers die bijeenkwamen op Woudestein. De club is een voetbalclub van eersten.  Zo was het een van de eerste arbeidersclubs in Nederland, waar het voetbal tot die tijd meer een elitesport was. Daarnaast kreeg de club in 1958 als eerste Nederlandse club een overdekte staantribune. Ook was het de eerste club met een sponsor op het shirt. Al werd dit later verboden.

Beste spelers uit het verleden

Robin van Persie begon met voetballen in de jeugdopleiding van de Rotterdamse club, waar hij al op 5 jarige leeftijd werd aangenomen, terwijl de minimumleeftijd eigenlijk 6 jaar bedroeg. Een voorbode van zijn talent. Op 13 jarige leeftijd werd hij weggehaald door Feyenoord, waardoor hij nooit op bij de senioren is uitgekomen voor Excelsior.

In dezelfde periode als Robin van Persie speelde Mounir El Hamdaoui in de jeugdelftallen van de Rotterdammers. Hij maakte wel zijn profdebuut de hoofdmacht. Daar speelde hij zelfs zo goed dat hij een transfer verdiende naar Tottenham Hotspur.

Beste managers uit het verleden

In de geschiedenis van Excelsior lukte het de club om 3 keer kampioen te worden in de Eerste Divisie. De laatste keer lukte dat Mario Been. Daarna heeft Mario Been nog tal van andere grote clubs gecoacht. Andere bekende coaches zijn onder andere Adrie Koster, John Metgod, Alex Pastoor en John Dahl Tomasson. Vooral de laatste is bijzonder, omdat hij als voetballer zeer succesvol was. Als coach is tot nu toe echter minder succesvol.

Informatie

  • Plaats: Rotterdam
  • Stadion: Van Dongen & De Roo stadion
  • Opgericht: 1902
  • Clubkleuren: Zwart/rood
  • Bijnamen: De Ster van Kralingen, ’t Wonder, De Kralingers

Veelgestelde vragen over Excelsior

Je kan wedden op Excelsior via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Excelsior. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Excelsior afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Excelsior.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Excelsior wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Excelsior aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Excelsior kan je vinden op de clubpagina van Excelsior.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Excelsior. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Excelsior met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Excelsior met elkaar vergelijken op de clubpagina van Excelsior.

Er zijn verschillende bonussen voor Excelsior. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Excelsior met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Excelsior met elkaar vergelijken op de clubpagina van Excelsior.

Achtergrondinformatie

Weetjes

In het seizoen 2011/2012 speelde de club bijna Europees voetbal, ondanks dat de club degradeerde. Op basis van het UEFA Fair Playklassement werd de Rotterdamse club tweede, achter FC Twente. FC Twente wist zich echter voor het eerst in 6 jaar niet rechtstreeks te kwalificeren voor Europees voetbal. Hierdoor kreeg FC Twente het ticket.

Rivaliteit

Excelsior is de derde profclub van Rotterdam na Sparta en Feyenoord. De wedstrijden tussen de drie clubs geven altijd extra spanning. Meestal speelt een van de clubs wel op een lager niveau waardoor de derby’s niet altijd worden gespeeld. Toch zorgen op alle niveaus de wedstrijden voor extra lading.

Oud-papier

De club heeft het imago van een Oud-Papier club. Doordat de club jarenlang oud papier ophaalde met vrijwilligers wist het de club telkens van faillissement te behouden.

Prijzenkast

  • Kampioen Eerste Divisie 1x
  • Zilveren Bal 1x
  • Verliezend bekerfinalist 1x

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.