award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

FC Emmen

De gedoodverfde verliezer of de stuntende underdog? Wedden op FC Emmen gaat gepaard met hoge quoteringen. Pak je kans!

Bekijk alle wedstrijden
FC Emmen logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op FC Emmen

FC Emmen promoveerde voor het eerst in de geschiedenis in het seizoen 2017/2018 naar de Eredivisie. Dat betekent dat ze, in ieder geval in competitieverband, nog nooit tegen gerenommeerde Eredivisieclubs hebben gespeeld en dat hun wedstrijden wellicht moeilijk in te schatten zijn, hoewel de kenners het er over eens zijn dat ze in de onderste regionen zullen eindigen.

Als enige profclub uit de provincie Drenthe ligt het in de lijn der verwachting dat het stadion goed gevuld zal zijn en met een ongekende sfeer. Dat is vaak een voorbode voor verassingen en dat maakt Emmen misschien wel een stuntploeg met interessante quoteringen. Bekijk de odds van de komende wedstrijden en ontdek of er kansen liggen bij het wedden op FC Emmen!

Geschiedenis

FC Emmen is opgericht in 1925. Daarbij speelt het pas sinds 1985 profvoetbal. Ook kende de club moeilijke tijden waarbij faillissement dreigde, maar de Emmenaren wisten te overleven. Daarbij is het in het seizoen 2017/2018 voor het eerst gepromoveerd naar de Eredivisie.

Beste spelers uit het verleden

De clubn heeft dus in de voorgaande jaren geen Eredivisievoetbal gespeeld. Toch hebben er een aantal goede spelers gespeeld in zowel de jeugd als bij de senioren. Zo heeft Wout Weghorst, die tegenwoordig bij VFL Wolfsburg speelt, van 2012 tot 2014 zijn wedstrijden gespeeld in Drenthe. Ook cultheld Jelle ten Rouwelaar is zijn carrière begonnen bij de Emmenaren. Nog steeds is hij ontzettend populair bij NAC Breda. Tim Matavz, tegenwoordig in dienst van Vitesse, speelde één seizoen in Drenthe. Hij werd verhuurd aan de club door FC Groningen.

Ook uit de jeugd van FC Emmen komen dus een aantal goede voetballers. Zo komt Bas Dost uit de jeugd van FC Emmen en maakte hij ook zijn profdebuut bij de club. Ook Jurgen Locadia heeft lange tijd in de jeugd van FC Emmen gevoetbald. Al maakte hij zijn profdebuut bij PSV.

Beste managers uit het verleden

De beste manager kan alleen de huidige manager van FC Emmen zijn. Dick Lukkien kreeg het namelijk voor elkaar om de club voor het eerst in de Eredivisie te krijgen. Daarnaast zijn er toch ook wel een aantal andere noemenswaardige trainers geweest bij de Drentenaren.

Zo is Marcel Keizer ooit heel kort de trainer geweest van de ploeg. Ook René Hake is ook ooit twee jaar de coach geweest van de club. Daarbij lukte het René Hake om 9 maal achter elkaar ongeslagen te blijven. Jan de Jonge speelde er in zijn profcarrière 238 wedstrijden en vervolgens werd hij eerst assistent en daarna hoofdtrainer. Daarbij deed hij het niet onverdienstelijk, maar toch werd hij ontslagen en opgevolgd door Hennie Spijkerman. Hennie Spijkerman was later onder andere assistent bij Ajax.

Informatie

  • Plaats: Emmen
  • Stadion: De Oude Meerdijk
  • Opgericht: 1925
  • Clubkleuren: Rood/wit.
  • Bijnamen: Rood-witten

Veelgestelde vragen over FC Emmen

Je kan wedden op FC Emmen via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op FC Emmen. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op FC Emmen afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op FC Emmen.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op FC Emmen wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op FC Emmen aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op FC Emmen kan je vinden op de clubpagina van FC Emmen.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor FC Emmen. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op FC Emmen met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van FC Emmen met elkaar vergelijken op de clubpagina van FC Emmen.

Er zijn verschillende bonussen voor FC Emmen. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op FC Emmen met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van FC Emmen met elkaar vergelijken op de clubpagina van FC Emmen.

Achtergrondinformatie

Supporters

FC Emmen kent twee supportersverenigingen. De oudste bestaat al sinds 1946. Deze supportersvereniging ondersteund zowel de amateurclub als de profs. Daarnaast beschikt de club sinds 2001 over een eigen supportershome. Sinds 2017 is er ook een tweede supportersvereniging bijgekomen voor de fanatieke aanhang.

Rivaliteit

De rivaal van FC Emmen was altijd SC Veendam, maar die club ging in 2013 failliet. Daarnaast was er in de amateurperiode altijd rivaliteit met streekgenoten, maar inmiddels komt het daar allang niet meer uit. Toch leeft bij de aanhang nog altijd rivaliteit tegen de streekgenoten.

Eigenaar

De club wordt beheerd door de eigen stichting en is dus niet eigendom van een externe groep.

Prijzenkast

  • Promotie naar Eredivisie 1x

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.