award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Vitesse

Een gevaarlijke ploeg die van iedereen kan winnen ... maar dat niet altijd doet. Desalniettemin een club om rekening mee te houden. Precies wat wedden op Vitesse Arnhem zo lucratief kan maken.

Bekijk alle wedstrijden
Vitesse logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Vitesse

De laatste seizoenen heeft Vitesse zich, mede dankzij een intensieve samenwerking met Chelsea, stevig in de subtop van de Nederlandse competitie gevestigd. De Arnhemmers fungeren daar als team waar ook de topploegen serieus rekening mee houden.

Om echt mee te doen met de bovenste ploegen, is de club echter vooralsnog niet stabiel genoeg. In sommige wedstrijden tegen vooral de kleinere clubs geeft de club uit Arnhem niet thuis. Dat levert aan de andere kant wel interessante kansen op voor de mensen die willen wedden op Vitesse.

Geschiedenis

Vitesse is opgericht in 1892 en is daarmee een van de oudste voetbalclubs van Nederland. Sinds 1989/90 speelt Vitesse onafgebroken in de Eredivisie. Daarbij hoort het sinds 2012 weer bij de Nederlandse subtop. In 2016/17 won Vitesse zijn eerste grote prijs met het winnen van de KNVB Beker.

Beste spelers uit het verleden

Rooy Makaay begon zijn carrière in 1993 in Arnhem. In de 4 seizoenen die daarop volgden scoorde hij in 109 wedstrijden 42 doelpunten. Later speelde Roy Makaay nog voor onder andere bij Bayern München. Hij was zo’n goede spits dat hij de gouden schoen won in 2003. Dit is de prijs voor de topscorer met het meeste aantal doelpunten in Europa.

Andere goede spelers zijn onder andere Pierre van Hooijdonk. Voordat hij bij Vitesse kwam te spelen had hij er al heel veel clubs op zitten. Toch was hij ook hier uiterst effectief voor de goal en scoorde hij in 29 wedstrijden 25 doelpunten voor Vitesse. Later won hij nog de UEFA Cup met Feyenoord.

Ook Phillip Cocu moet in deze lijst staan. De veelzijdige speler begon bij Vitesse als linksbuiten maar werd omgetoverd tot middenvelder. Ook later speelde hij bij andere clubs op heel veel verschillende posities. In 5 jaar speelde Cocu 137 wedstrijden voor Vitesse. Later speelde hij ook nog voor FC Barcelona.

Beste managers uit het verleden

Bovenaan deze lijst moet Henk Fraser staan. Hij wist de eerste hoofdprijs ooit te winnen voor de Arnhemmers, namelijk de KNVB Beker. Hij was actief van 2016 tot 2018 voor de club. Na wisselvallige resultaten werd hij echter ontslagen. Mede ook omdat hij kritiek had op de eigenaar. De hoogste klassering in de Eredivisie behaalde Vitesse met Henk ten Cate. In het seizoen 1997/98 werd de club 3e.

Andere vooral bekende trainers die manager waren bij Vitesse zijn Leo Beenhakker, Aad de Mos en Peter Bosz. Leo Beenhakker daarnaast ook grote clubs als Real Madrid en Ajax gecoacht. Ook Aad de Mos heeft vele grote clubs gecoacht als Anderlecht en Ajax.

Informatie

  • Plaats: Arnhem
  • Stadion: GelreDome
  • Opgericht: 1892
  • Clubkleuren: Geel/zwart
  • Bijnamen: Vites

Veelgestelde vragen over Vitesse

Je kan wedden op Vitesse via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Vitesse. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Vitesse afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Vitesse.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Vitesse wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Vitesse aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Vitesse kan je vinden op de clubpagina van Vitesse.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Vitesse. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Vitesse met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Vitesse met elkaar vergelijken op de clubpagina van Vitesse.

Er zijn verschillende bonussen voor Vitesse. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Vitesse met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Vitesse met elkaar vergelijken op de clubpagina van Vitesse.

Achtergrondinformatie

Weetjes

De fanatieke supporters zitten op de Theo Bos Zuid-Tribune. Het grootste aandeel van de supporters komen uit Arnhem, maar Vitesse heeft ook supporters die over de grens in Duitsland wonen.

Rivaliteit

De aartsrivaal van Vitesse is N.E.C. Beide clubs komen uit Gelderland en daarom heet de wedstrijd ook de Gelderse Derby. Daarbij kan het vaak tot botsingen komen tussen de verschillende supportersgroepen en wordt het duel recent ook geplaatst in de hoogste risicocategorie.

Naast N.E.C. is er ook de derby met De Graafschap. Dit komt omdat ook De Graafschap komt uit Gelderland. Al speelt deze derby meer bij de supporters van De Graafschap.

Eigenaar

De eigenaar van Vitesse is de Rus Valeriy Oyf.

Prijzenkast

  • KNVB Beker 1x

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.