award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

Vitesse

AFC Ajax is een van de traditionele topclubs uit de Eredivisie. Het is daarom altijd een interessante keuze om op te wedden.

Bekijk alle wedstrijden
Vitesse logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Vitesse

De laatste jaren doet Vitesse het steeds beter. Waar het voorheen meedeed in de middenmoot is het steeds vaker te vinden in de subtop. Hierdoor is Vitesse steeds vaker actief op internationaal vlak. Daarom kan Vitesse met de nodige ervaring zorgen voor veel overwinningen. Zo kan wedden op Vitesse altijd garantie bieden op de overwinning. Kijk daarom op onze site bij welke bookmaker jij moet zijn om te beginnen met wedden op Vitesse.

Ook door de buitenlandse overname en de samenwerking met Chelsea kan Vitesse voor verassingen zorgen. Door de vele talenten die spelen bij Vitesse is er altijd de kans op een verassing. Zo kan Vitesse het tegen elke tegenstander moeilijk maken. Begin daarom nu met gokken op Vitesse en kijk wel bookmaker het beste bij jou past.

Geschiedenis van SBV Vitesse

Vitesse is opgericht in 1892 en is daarmee een van de oudste voetbalclubs van Nederland. Sinds 1989/90 speelt Vitesse onafgebroken in de Eredivisie. Daarbij hoort het sinds 2012 weer bij de Nederlandse subtop. In 2016/17 won Vitesse zijn eerste grote prijs met het winnen van de KNVB Beker.

Beste spelers uit het verleden

Rooy Makaay begon zijn carrière in 1993 bij Vitesse. In de 4 seizoenen die daarop volgden scoorde hij in 109 wedstrijden 42 doelpunten. Later speelde Roy Makaay nog voor onder andere bij Bayern München. Hij was zo’n goede spits dat hij de gouden schoen won in 2003. Dit is de prijs voor de topscorer met het meeste aantal doelpunten in Europa.

Andere goede spelers zijn onder andere Pierre van Hooijdonk. Voordat hij bij Vitesse kwam te spelen had hij er al heel veel clubs op zitten. Toch was hij ook hier uiterst effectief voor de goal en scoorde hij in 29 wedstrijden 25 doelpunten voor Vitesse. Later won hij nog de UEFA Cup met Feyenoord.

Ook Phillip Cocu moet in deze lijst staan. De veelzijdige speler begon bij Vitesse als linksbuiten maar werd omgetoverd tot middenvelder. Ook later speelde hij bij andere clubs op heel veel verschillende posities. In 5 jaar speelde Cocu 137 wedstrijden voor Vitesse. Later speelde hij ook nog voor FC Barcelona.

Beste managers uit het verleden

Bovenaan deze lijst moet Henk Fraser staan. Hij wist de eerste hoofdprijs ooit te winnen voor Vitesse namelijk de KNVB Beker. Hij was actief van 2016 tot 2018 voor de club. Na wisselvallige resultaten werd hij echter ontslagen. Mede ook omdat hij kritiek had op de Eigenaar. De hoogste klassering in de Eredivisie behaalde Vitesse met Henk ten Cate. In het seizoen 1997/98 werd de club 3e.

Andere vooral bekende trainers die manager waren bij Vitesse zijn Leo Beenhakker, Aad de Mos en Peter Bosz. Leo Beenhakker heeft naast Vitesse ook grote clubs als Real Madrid en Ajax gecoacht. Ook Aad de Mos heeft vele grote clubs gecoacht als Anderlecht en Ajax.

Informatie

  • Plaats: Arnhem
  • Stadion: GelreDome
  • Opgericht: 1900
  • Clubkleuren: Geel/zwart
  • Bijnamen: Vites

Achtergrondinformatie

Weetjes

De fanatieke supporters zitten op de Theo Bos Zuid-Tribune. Het grootste aandeel van de supporters komen uit Arnhem, maar Vitesse heeft ook supporters die over de grens in Duitsland wonen.

Rivaliteit

De aartsrivaal van Vitesse is N.E.C. Beide clubs komen uit Gelderland en daarom heet de wedstrijd ook de Gelderse Derby. Daarbij kan het vaak tot botsingen komen tussen de verschillende supportersgroepen en wordt het duel recent ook geplaatst in de hoogste risicocategorie.

Naast N.E.C. is er ook de derby met De Graafschap. Dit komt omdat ook De Graafschap komt uit Gelderland. Al speelt deze derby meet bij de supporters van De Graafschap.

Eigenaar

De eigenaar van Vitesse is de Rus Valeriy Oyf.

Prijzenkast

  • KNVB Beker 1x

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus