award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Cambuur

Als stabiele subtopper in de Keuken Kampioen Divisie zijn de Friezen bijna altijd verzekerd van een plekje in de nacompetitie. Gaat het dit jaar dan eindelijk lukken om te promoveren? Maak het seizoen extra spannend door te wedden op Cambuur Leeuwarden!

Bekijk alle wedstrijden
Cambuur logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Cambuur

SC Cambuur is een echte cultclub die zich al jaren mengt in de strijd om een plek in de nacompetitie waarin het probeert te promoveren naar de Eredivisie. Hoewel de club hier en daar natuurlijk ook wel eens een wedstrijdje verliest, is het met eindklasseringen in de subtop een relatief stabiele factor in de Keuken Kampioen Divisie te noemen.

Wedden op Cambuur is daarom bij veel mensen die gokken op voetbalwedstrijden een populaire keuze. Relatief weinig risico en toch vaak aardige quoteringen bij de bookmakers. Maar het is en blijft voetbal, dus niets is op voorhand zeker. En al helemaal niet in de Keuken Kampioen Divisie. Check hierboven de scherpste odds voor de aankomende wedstrijd!

Geschiedenis van Cambuur Leeuwarden

In 1964 werd de voetbalclub SC Cambuur opgericht. De club kwam als vervanging voor het naar de amateurs teruggekeerde VV Leeuwarden. In het bestaan van SC Cambuur is de club 3 maal gepromoveerd vanuit de huidige Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie.

Beste spelers uit het verleden

De bekendste spelers die het shirt van Cambuur hebben gedragen zijn onder andere Jaap Stam, Koko Hoekstra, Bert Konterman, Fred Grim, Michael Mols, Jan Bruin, Johan Abma en Sandor van der Heide. Jaap Stam was een spijkerharde verdediger die tussen 1993 en 1995 zijn wedstrijden voor de Friezen speelde. Fred Grim was een keeper die eerst uitgeleend werd aan SC Cambuur door Ajax, alvorens definitief verkocht te worden aan SC Cambuur. Van 1987 tot 1994 kiepte hij 288 wedstrijden de club totdat hij weer terugkeerde naar Ajax waar hij nog 8 jaar lang keepte.

Beste managers uit het verleden

Het beste resultaat haalde de club onder Henk de Jong. Hij haalde in het seizoen 2014/15 de twaalfde plaats in de Eredivisie. Dit deed de club met 11 zeges, 41 punten en 46 doelpunten. Alle drie zijn clubrecords. De eindklassering en het aantal nederlagen waren een evenaring van het clubrecord. In 2016 kondigde Henk de Jong alweer zijn vertrek aan.

Informatie

  • Plaats: Leeuwarden
  • Stadion: Cambuurstadion
  • Opgericht: 1964
  • Clubkleuren: Blauw/geel
  • Bijnamen: Herten, SCC

Veelgestelde vragen over Cambuur

Je kan wedden op Cambuur via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Cambuur. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Cambuur afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Cambuur.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Cambuur wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Cambuur aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Cambuur kan je vinden op de clubpagina van Cambuur.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Cambuur. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Cambuur met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Cambuur met elkaar vergelijken op de clubpagina van Cambuur.

Er zijn verschillende bonussen voor Cambuur. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Cambuur met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Cambuur met elkaar vergelijken op de clubpagina van Cambuur.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioen Eerste Divisie 2x

Weetje

De naam SC Cambuur komt voor uit de wijk waar het sportpark is gelegen. Die op haar beurt weer is vernoemd naar een middeleeuwse adellijke familie. Het clublogo is dan weer een gemoderniseerde vorm van het familieschild van die familie.

Supporters

SC Cambuur heeft een vrij actieve achterban. Bij wedstrijden in de Eredivisie is het stadion meestal uitverkocht. In de Eerste Divisie heeft SC Cambuur gemiddeld rond de 7500 toeschouwers per wedstrijd per seizoen.

Rivaliteit

De grootste rivaal van Cambuur is sc Heerenveen. De rivaliteit komt voort uit de identiteit van de supporters. De supporters van SC Heerenveen zien zichzelf als echte Friezen waar de supporters van SC Cambuur zich gewoon zien als Leeuwarders. De derby wordt niet altijd gespeeld, omdat Cambuur vooral zijn wedstrijden speelt in de Eerste Divisie.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.