award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Loting Europa League

Ontdek hier het resultaat van de Europa League loting. Tegen wie neemt jouw favoriete club het op in de groeps- of knock-outfase?

Bekijk alle wedstrijden
Loting Europa League

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

De loting van de Europa League is ieder seizoen weer spannend. Wie loten de Nederlandse ploegen en, belangrijker nog, maken ze een kans om de volgende ronde te bereiken? Wie speelt tegen wie in de groepsfase? Welke ploegen ontmoeten elkaar in de knock-out fase? Iedere ronde is er een nieuwe Europa League loting waarin bepaald wordt welke clubs het tegen elkaar op gaan nemen.

Voorrondes

De loting van de Europa League voorrondes is tegelijkertijd met die van haar grotere broertje: de Champions League. De vijf lotingen van de kwalificaties vallen dit jaar op de volgende data:

  • voorbereidende kwalificatieronde: 11 juni
  • eerste kwalificatieronde: 18 juni
  • tweede kwalificatieronde: 19 juni
  • derde kwalificatieronde: 22 juli
  • play-offs: 5 augustus

Europa League voor de groepsfase

Wanneer de kwalificatie achter de rug is, zijn bijna alle ploegen die in het hoofdtoernooi uit gaan komen bekend en kan er op 29 augustus worden geloot welke ploegen elkaar gaan treffen in de groepsfase. De 48 teams worden in vier potten geplaatst: de twaalf best presterende ploegen van de afgelopen jaren komen in Pot 1 en de twaalf minst presterende clubs in Pot 4. De poules worden gevormd door uit iedere pot één club te trekken.

Knock-out ronde

De nummers één en twee van iedere poule spelen samen met de afvallers uit de groepsfase van de Champions League in de zestiende finales tegen elkaar. Het kan niet zo zijn dat een ploeg eerste werd in een groep tegen een andere poulewinnaar moet spelen. De loting van de Europa League zit zo in elkaar dat die ploegen altijd tegen een nummer twee of CL-club loten.

Op de volgende data wordt er voor de knock-out ronde geloot:

  • zestiende finales: 16 december
  • achtste finales: 28 februari
  • kwartfinale: 20 maart
  • halve finale: 17 april

Loting van de Europa League geweest?

Mooi! Dan is het speelschema bekend en kun je bekijken wanneer je eindelijk kunt gaan wedden op de Europa League. Bekijk het programma en check wanneer je favoriete teams in actie komen, laat je verrassen de scherpste odds bij de verschillende wedstrijden en ontdek bij welke bookmakers je het best een weddenschap kunt plaatsen. 

Informatie

Links

Veelgestelde vragen over Loting Europa League

Je kan wedden op Loting Europa League via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Loting Europa League. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Loting Europa League afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Loting Europa League.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Loting Europa League wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Loting Europa League aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Loting Europa League kan je vinden op de clubpagina van Loting Europa League.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Loting Europa League. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Loting Europa League met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Loting Europa League met elkaar vergelijken op de clubpagina van Loting Europa League.

Er zijn verschillende bonussen voor Loting Europa League. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Loting Europa League met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Loting Europa League met elkaar vergelijken op de clubpagina van Loting Europa League.

Achtergrondinformatie

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.