award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Ook bij het Europees kampioenschap is het één van de spannendste momenten vooraf: de indeling van de EK 2020 poules. Met een loting wordt bepaald welke nationale elftallen het in de groepsfase van het toernooi tegen elkaar op gaan nemen. En met 24 deelnemers staan er dus altijd wel een paar mooie potjes op het programma. Van regionale derby’s tot aan clashes tussen Europese grootmachten. Dus hoe zien de EK 2020 poules eruit? Je leest het op voetbalwedden.eu!

Zo werkt de poule indeling

Na de kwalificatie, worden de 24 deelnemers aan het Europees Kampioenschap onderverdeeld in zes groepen van vier elftallen: groep A t/m F. Wie in welke groep terecht komt, wordt simpelweg geloot. In tegenstelling tot andere Europese toernooi, wordt bij deze loting geen rekening gehouden met de ranking op de UEFA coëfficiëntenlijst. Iedereen kan dus tegen elkaar loten.

In principe.

Want omdat het de wedstrijden van de EK 2020 poules in verschillende landen worden afgewerkt, zijn er meerdere gastlanden. Ieder gastland, mits geplaatst voor het toernooi, speelt in automatisch in de groep waar ook de wedstrijden in het stadion in dat land worden gespeeld. Voor Nederland zou dat betekenen dat het in Groep C terecht komt, omdat die groep haar wedstrijden onder andere in de Johan Cruijff Arena afwerkt.

Nations League Play-offs

Het speelschema van de EK 2020 poules kan niet direct vastgesteld worden. Hoewel de data wel vast staan, is het namelijk bij aanvang van de loting nog niet bekend welke vier ploegen zich nog bij de 20 al geplaatste elftallen voegen. De play-offs van de Nations League voor de laatste tickets voor het Europees kampioenschap zijn dan namelijk nog niet gespeeld. 

Benieuwd naar de EK 2020 poules?

Ben je benieuwd hoe de poule-indeling eruit ziet? Wie tegen wie speelt? En welke, op voorhand, mooie wedstrijden er op het programma staan? Bekijk de groepen en ontdek bovendien een paar interessante wedstrijden om op te wedden!

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.