award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Cercle Brugge

Het kleinere broertje van de bekende club uit Brugge. Maar niet te onderschatten, want de ploeg kan zomaar verrassen met een overwinning op de top of met een hoge eindklassering. Dat maakt wedden op Cercle Brugge geliefd bij veel gokkers.

Bekijk alle wedstrijden
Cercle Bruggle logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Cercle Brugge

Cercle Brugge, de tweede club van de stad, geldt wanneer het uitkomt in de Jupiler Pro League eigenlijk altijd als gedoodverfde degradatiekandidaat. Hoewel de ploeg zomaar kan verrassen met een plek in de middenmoot, komt het team volgens de kenners simpelweg kwaliteit te kort om zich te ontwikkelen tot stabiele club op het hoogste niveau.

Maar dat neemt niet weg dat je niet hoeft te wedden op Cercle Brugge. Sterker nog, de bookmakers schrijven meestal hoge quoteringen toe aan de club waardoor je een mooie winst kun boeken als de ploeg stunt met een klinkende overwinning. Nieuwsgierig naar die quoteringen? Je vindt de beste odds hierboven!

Geschiedenis van Cercle Brugge

Cercle Brugge werd in 1899 opgericht. De club werd als eerste niet-Brusselse club in 1910 landskampioen. Dit werd herhaald in 1927. De club werd succesvol, haalde tal van prijzen en won ook de beker van België.

Vanaf de jaren zeventig ging het een stuk minder met de club. In 1965/1966 eindigde de club niet alleen als laatste in de eerste klasse, maar werd ook beschuldigd van corruptie. De voetbalbond stuurde de club naar de derde klasse. De vice-voorzitter van Cercle ging naar de rechtbank en kreeg zijn gelijk. De club moest noodgedwongen toch deelnemen aan de derde klasse, omdat het daar al wedstrijden in heeft gespeeld. Verschillende spelers verlieten de club en de nieuwe spelers konden de kar niet trekken. In 1967 werd Braems aangesteld. In een vijfjarenplan moest hij de club terugbrengen naar de eerste klasse. Hij slaagde in die missie. Het verliep niet zonder slag of stoot, maar de club kwam binnen vier jaar terug naar het hoogste niveau.

De laatste jaren pendelt de club heen en weer tussen de eerste en de tweede klasse. Vanaf 2013/2014 daalde het niveau van de spelersgroep meer en meer. Degradatie werd in dat seizoen nog net voorkomen. Op de slotdag van het seizoen 2014/2015 boog KV Mechelen een 2-0 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Nadat de assistent-scheidsrechter de aansluitingstreffer afkeurde werd degradatie een feit.

In 2017/2018 waren de verwachtingen hoog. De Franse kampioen Monaco werkte samen met Cercle en bracht er 25 nieuwe spelers onder. De club promoveerde naar het hoogste niveau. Gemakkelijk ging het niet. Met nog drie wedstrijden voor het einde van de eerste periode stond de ploeg op een derde plek. Nadat Vercauteren het roer overnam promoveerde de club.

Beste spelers uit het verleden

Julien Verriest: Hij had een zeer goede band met Cercle Brugge. Hij is een boegbeeld van de club en werd verkozen tot beste speler van de vorige eeuw. Hij speelde zestien seizoenen. Momenteel doet hij veel PR-werk voor de vereniging.

Morton Olsen: Hij speelde vier seizoenen lang voor Cercle Brugge. Hij wordt door Verriest gezien als een allrounder die bezeten was van de bal. Olsen is ook trainer geweest van Ajax en het Deens nationaal elftal.

Beste managers uit het verleden

Urbain Braems: Sinds hij in 1967 aan het roer stond bracht hij Cercle Brugge terug naar het hoogste niveau. Van een club in misère, doordat spelers vertrokken, naar een stabiele club op het hoogste niveau. Hij voldeed aan de doelstelling van het bestuur: binnen vijf jaar in de eerste klasse spelen.

Frank Vercauteren: Vercauteren bracht de club terug naar het hoogste niveau. Desondanks is er een nieuwe trainer gekomen.

Informatie

  • Plaats: Brugge
  • Stadion: Jan Breydelstadion
  • Opgericht: 1899
  • Clubkleuren: Groen/zwart
  • Bijnamen: Groen-zwarten

Veelgestelde vragen over Cercle Brugge

Je kan wedden op Cercle Brugge via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Cercle Brugge. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Cercle Brugge afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Cercle Brugge.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Cercle Brugge wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Cercle Brugge aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Cercle Brugge kan je vinden op de clubpagina van Cercle Brugge.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Cercle Brugge. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Cercle Brugge met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Cercle Brugge met elkaar vergelijken op de clubpagina van Cercle Brugge.

Er zijn verschillende bonussen voor Cercle Brugge. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Cercle Brugge met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Cercle Brugge met elkaar vergelijken op de clubpagina van Cercle Brugge.

Achtergrondinformatie

Weetje

Een penalty bracht Cercle Brugge naar de eerste klasse. Cardona zorgde voor de zekere promotie naar de eerste klasse. Het was een terechte overwinning, want Beerschot-Wilrijk werd van de mat getikt. Beerschot kwam nauwelijks aan de bal.

Prijzenkast

  • Landskampioen 3x
  • Beker van België 2x

Supporters

Cercle Brugge wordt gezien als een familieclub. De club heeft nu ook een harde kern. Volgens de Brugse politie zijn het een dertigtal supporters, die zichzelf de “cheaky green boys” noemt. Na het behalen van de promotie liepen de supporters het veld op. Een aantal ‘supporters’ daagden de fans van Beerschot flink uit.

Rivaliteit

Stadgenoot Club Brugge is de grote rivaal. De laatste wedstrijd tussen de twee werd met maar liefst 4-0 gewonnen door Club Brugge. Club Brugge domineerde de wedstrijd vanaf het begin en overklaste de tegenstander. Er zijn tot nu toe 143 wedstrijden tegen elkaar gespeeld.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.