award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Club Brugge

Als traditionele Belgische grootmacht maakt deze ploeg ieder jaar kans op de titel. Dat maakt wedden op Club Brugge niet alleen interessant, maar ook nog eens spannend!

Bekijk alle wedstrijden
Club Brugge logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Club Brugge

Club Brugge is één van de Belgische grootmachten. Dankzij 15 behaalde landskampioenschappen is het één van de meest succesvolle clubs in de Jupiler Pro League en met enkele grote namen in de gelederen speelt de club dit seizoen ook ongetwijfeld weer mee om de titel.

Die status maakt wedden op Club Brugge populair. Niet alleen vanwege de odds, maar juist vanwege de stabiele resultaten wordt er vooral op de club ingezet in gecombineerde weddenschappen. Dat levert al gauw een mooie potentiële winst op. Benieuwd naar de scherpste odds voor je bet? We vergeleken verschillende bookmakers voor de komende wedstrijd en hebben de beste quoteringen voor je genoteerd.

Geschiedenis van Club Brugge

Club Brugge is de populairste club uit Brugge. De club speelt sinds 1959 onafgebroken in de Belgische Eerste Klasse. Alleen Anderlecht heeft meer titels. Wel is Club Brugge de succesvolste bekerploeg van België: elf bekers heeft de club veroverd. Tevens is het de enige ploeg uit België die ooit is de finale van de Europacup I heeft gestaan.

Ernst Happel is de succescoach die ook in Brugge een mooie erelijst heeft achtergelaten. Driemaal won hij de Belgische titel (1976, 1977 en 1978). Verder zorgde hij ervoor dat de club de finale van de UEFA Cup stond. Onder zijn leiding stond de club in de finale van de Europese competitie voor landskampioen, die het verloor van Liverpool.

Seizoen 2017/2018 was een zeer succesvolle. De club, met Ruud Vormer als aanvoerder, werd eerste in de reguliere competitie en later ook eerste in de play-offs. Ruud Vormer doet het goed in Brugge. Zo goed zelfs dat hij voor het jaar 2017 de Gouden Schoen heeft gewonnen. Hij maakte in dat seizoen elf doelpunten en zeventien assists.

Beste spelers uit het verleden

Jan Ceulemans: Hij wordt gezien als de beste speler ooit bij Club Brugge. In 1980/1981 won hij de titel en kreeg de Gouden Schoen uitgereikt. In totaal heeft hij bij Club Brugge drie keer de Gouden Schoen gewonnen. In 1980 werd hij zelfs bijna Europees voetballer van het jaar.

Raoul Lambert: Lambert speelde in de jaren zeventig bij Brugge. Hij speelde onder andere de finale tegen Liverpool in 1976. In zijn gehele carrière heeft hij maar liefst 216 doelpunten gemaakt. Hij speelde 18 jaar bij Brugge en stopte in 1980.

Jean-Pierre Papin: Hij wordt vooral herinnerd om het seizoen 1985/1986, toen hij 32 doelpunten maakte en de beker won met Club. Hij werd verkozen tot beste buitenlandse speler die ooit voor Brugge heeft gespeeld.

Beste managers uit het verleden

Ernst Happel: Zoals al eerder aangegeven was Happel erg succesvol bij verschillende clubs, waaronder Club Brugge. Drie keer de Belgische titel, de finale van de UEFA Cup en de finale van de Europese competitie voor landskampioenen staan op zijn palmares. Hij wordt gezien als een van de beste trainers aller tijden.

Informatie

  • Plaats: Brugge
  • Stadion: Jan Breydelstadion
  • Opgericht: 1891
  • Clubkleuren: Zwart/blauw
  • Bijnamen: Blauw-zwart, de Club, FCB

Veelgestelde vragen over Club Brugge

Je kan wedden op Club Brugge via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Club Brugge. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Club Brugge afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Club Brugge.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Club Brugge wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Club Brugge aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Club Brugge kan je vinden op de clubpagina van Club Brugge.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Club Brugge. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Club Brugge met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Club Brugge met elkaar vergelijken op de clubpagina van Club Brugge.

Er zijn verschillende bonussen voor Club Brugge. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Club Brugge met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Club Brugge met elkaar vergelijken op de clubpagina van Club Brugge.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 15x
  • Beker van België 11x
  • Belgische Supercup 15x

Supporters

De supporters van Club Brugge lieten zich flink horen tijden de Champions League-ontmoetingen dit seizoen. Club Brugge presteerde dit seizoen uitstekend in de Champions League: een mooie derde plek. Een uitschieter was de 0-4 overwinning op Monaco.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.