award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Club Brugge

Als traditionele Belgische grootmacht maakt deze ploeg ieder jaar kans op de titel. Dat maakt wedden op Club Brugge niet alleen interessant, maar ook nog eens spannend!

Bekijk alle wedstrijden
Club Brugge logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Club Brugge

Club Brugge is één van de Belgische grootmachten. Dankzij 15 behaalde landskampioenschappen is het één van de meest succesvolle clubs in de Jupiler Pro League en met enkele grote namen in de gelederen speelt de club dit seizoen ook ongetwijfeld weer mee om de titel.

Die status maakt wedden op Club Brugge populair. Niet alleen vanwege de odds, maar juist vanwege de stabiele resultaten wordt er vooral op de club ingezet in gecombineerde weddenschappen. Dat levert al gauw een mooie potentiële winst op. Benieuwd naar de scherpste odds voor je bet? We vergeleken verschillende bookmakers voor de komende wedstrijd en hebben de beste quoteringen voor je genoteerd.

Geschiedenis van Club Brugge

Club Brugge is de populairste club uit Brugge. De club speelt sinds 1959 onafgebroken in de Belgische Eerste Klasse. Alleen Anderlecht heeft meer titels. Wel is Club Brugge de succesvolste bekerploeg van België: elf bekers heeft de club veroverd. Tevens is het de enige ploeg uit België die ooit is de finale van de Europacup I heeft gestaan.

Ernst Happel is de succescoach die ook in Brugge een mooie erelijst heeft achtergelaten. Driemaal won hij de Belgische titel (1976, 1977 en 1978). Verder zorgde hij ervoor dat de club de finale van de UEFA Cup stond. Onder zijn leiding stond de club in de finale van de Europese competitie voor landskampioen, die het verloor van Liverpool.

Seizoen 2017/2018 was een zeer succesvolle. De club, met Ruud Vormer als aanvoerder, werd eerste in de reguliere competitie en later ook eerste in de play-offs. Ruud Vormer doet het goed in Brugge. Zo goed zelfs dat hij voor het jaar 2017 de Gouden Schoen heeft gewonnen. Hij maakte in dat seizoen elf doelpunten en zeventien assists.

Beste spelers uit het verleden

Jan Ceulemans: Hij wordt gezien als de beste speler ooit bij Club Brugge. In 1980/1981 won hij de titel en kreeg de Gouden Schoen uitgereikt. In totaal heeft hij bij Club Brugge drie keer de Gouden Schoen gewonnen. In 1980 werd hij zelfs bijna Europees voetballer van het jaar.

Raoul Lambert: Lambert speelde in de jaren zeventig bij Brugge. Hij speelde onder andere de finale tegen Liverpool in 1976. In zijn gehele carrière heeft hij maar liefst 216 doelpunten gemaakt. Hij speelde 18 jaar bij Brugge en stopte in 1980.

Jean-Pierre Papin: Hij wordt vooral herinnerd om het seizoen 1985/1986, toen hij 32 doelpunten maakte en de beker won met Club. Hij werd verkozen tot beste buitenlandse speler die ooit voor Brugge heeft gespeeld.

Beste managers uit het verleden

Ernst Happel: Zoals al eerder aangegeven was Happel erg succesvol bij verschillende clubs, waaronder Club Brugge. Drie keer de Belgische titel, de finale van de UEFA Cup en de finale van de Europese competitie voor landskampioenen staan op zijn palmares. Hij wordt gezien als een van de beste trainers aller tijden.

Informatie

  • Plaats: Brugge
  • Stadion: Jan Breydelstadion
  • Opgericht: 1891
  • Clubkleuren: Zwart/blauw
  • Bijnamen: Blauw-zwart, de Club, FCB

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 15x
  • Beker van België 11x
  • Belgische Supercup 15x

Supporters

De supporters van Club Brugge lieten zich flink horen tijden de Champions League-ontmoetingen dit seizoen. Club Brugge presteerde dit seizoen uitstekend in de Champions League: een mooie derde plek. Een uitschieter was de 0-4 overwinning op Monaco.

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren