award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

RSC Anderlecht

Als één van de grootste, meest succesvolle clubs uit het Belgische voetbal trekt het de aandacht van allerlei gokkers. Wedden op RSC Anderlecht is nu spannender dan ooit dankzij enkele hoge quoteringen!

Bekijk alle wedstrijden
RSC Anderlecht logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op RSC Anderlecht

RSC Anderlecht is recordkampioen van België. Het weet met bijna speels gemak ieder seizoen de play-offs om de titel te halen, waardoor het kans maakt om de indrukwekkende prijzenkast uit te breiden met nog een landstitel. Gaat het ook dit jaar weer lukken?

De concurrentie is hevig. De verschillen tussen de topploegen in de Jupiler Pro League zijn nog maar klein, waardoor wedden op RSC Anderlecht tegenwoordig ook enkele hoge quoteringen op kan leveren. Zeker in de Kampioensronde. Benieuwd? Check de odds en laat je verrassen!

Geschiedenis van RSC Anderlecht

De Corsicaanse trainer Pierre Sinibaldi had een groot aandeel aan het succes in de jaren zeventig. In vijf seizoenen werd vier keer de titel behaald. Met spelers als Jef Jurion, Wilfried Puis en Jan Mulder kwamen er grote successen. Zo won Anderlecht in 1965 voor het eerst de beker in België. Aan het eind van de jaren zeventig werd de club voorbijgestreefd door Standard Luik. Onder leiding van middenvelder Wilfried van Moer won deze club drie keer op rij de titel. Wel werd de Europese finale bereikt, die Anderlecht verloor van Arsenal.

Onder leiding van de Nederlandse trainer Hans Croon werd de eerste Europese prijs behaald. Anderlecht bereikte weer de Europese finale. Door een doelpunt van onder andere Rob Rensenbrink won de club met 4-2 van West Ham United. Nadat Croon werd vervangen door Raymond Goethals ging de club zich meer richten op Europees voetbal. De Europese Supercup werd veroverd en Anderlecht kwam weer in de Europacup II-finale. Uiteindelijk werd Hamburger SV de winnaar. Het grote succes was te danken aan Nederlandse spelers als Rensenbrink, Haan, Ruiter en Ressel. In 1977 werd opnieuw de Europacup II gewonnen. Nadat de club ook nog eens de Europese Supercup veroverde behaalde de club vier aanzienlijke prijzen in drie seizoenen.

Beste spelers uit het verleden

Rob Rensenbrink: In zijn tijd was Rensenbrink een van de beste spelers van de wereld. In 1976 werd hij door het Franse voetbalblad Onze Mondial verkozen tot beste speler van Europa. In België wordt hij veelal gezien als de beste speler die ooit in die competitie actief was. Hij heeft ook de Gouden Schoen gewonnen, omdat hij werd verkozen als beste speler van België.

Jef Jurion: Hij wordt gezien als een van de grootste persoonlijkheden ooit van het Belgische voetbal. Hij was als voetballer intelligent en technisch vaardig. In 14 seizoenen behaalde hij negen titels met Anderlecht. Momenteel is hij een zakenman in de voetbalwereld.

Paul van Himst: Van Himst werd ook wel “de witte Pelé” genoemd. In 566 wedstrijden in de competitie, beker en Europacups maakte hij 309 doelpunten. Hij kreeg viermaal de gouden schoen uitgereikt en de gouden schoen van de eeuw in 2000, omdat hij wordt gezien als de beste Belgische voetballer van de twintigste eeuw. Hij had een goede techniek met daarbij een uitstekend spelinzicht.

Beste managers uit het verleden

Pierre Sinibaldi: In de jaren zeventig zorgde hij voor het grote succes bij Anderlecht. Hij won met Anderlecht drie keer de titel. Onder zijn leiding werd de Europacup II behaald, het eerste grote succes van Anderlecht.

Raymond Goethals: Onder zijn leiding kreeg de club echt aanzien in Europa. Anderlecht won in zijn periode driemaal een Europese prijs: twee keer de Europese Supercup en een keer de Europacup II. Hij werkte samen met Nederlandse spelers als Haan en Rensenbrink, die worden gezien als een van de beste spelers ooit bij Anderlecht.

Informatie

  • Plaats: Brussel
  • Stadion: RSCA Constant Vanden Stock Stadion
  • Opgericht: 1908
  • Clubkleuren: Paars
  • Bijnamen: Paarswit

Veelgestelde vragen over RSC Anderlecht

Je kan wedden op RSC Anderlecht via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op RSC Anderlecht. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op RSC Anderlecht afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op RSC Anderlecht.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op RSC Anderlecht wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op RSC Anderlecht aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op RSC Anderlecht kan je vinden op de clubpagina van RSC Anderlecht.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor RSC Anderlecht. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op RSC Anderlecht met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van RSC Anderlecht met elkaar vergelijken op de clubpagina van RSC Anderlecht.

Er zijn verschillende bonussen voor RSC Anderlecht. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op RSC Anderlecht met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van RSC Anderlecht met elkaar vergelijken op de clubpagina van RSC Anderlecht.

Achtergrondinformatie

Weetje

Johan Van Haezebrouck was een van de slechtste trainers van deze eeuw. Slechts de helft van de wedstrijden wist hij te winnen. Sinds de invoering van het Belgische play-off systeem deed geen enkele trainer het slechter. Van Haezebrouck verloor zeventien competitiewedstrijden in een jaar. Dit is ook een bedenkelijk record voor een trainer van RSC Anderlecht.

Prijzenkast

  • Kampioen 34x
  • Beker van België 9x
  • UEFA Cup 1x
  • UEFA Supercup 1x
  • Europacup II 2x

Supporters

De supporters van RSC Anderlecht laten via social media weten dat de club hoognodig op zoek moet gaan naar versterkingen. Deze winterstop sprak algemeen directeur Michael Verschueren uit dat hij minimaal drie toptransfers wilde binnenhalen. Volgens hem moeten er bij iedere linie minimaal één zwaargewicht bijkomen.

Rivaliteit

De wedstrijden tegen Standard Luik zijn altijd zeer beladen. Het zijn dan ook de twee topploegen van België.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.