award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

KAS Eupen

Deze kleine club verrast vriend en vijand door zich meermaals te handhaven op het hoogste niveau en zelfs te eindigen op een plek in de middenmoot. Wedden op KAS Eupen is daarmee op z'n minst interessant te noemen!

Bekijk alle wedstrijden
KAS Eupen logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op KAS Eupen

KAS Eupen is een relatief nieuwe ploeg in de Jupiler Pro League, de hoogste Belgische voetbalcompetitie. Het promoveerde een paar jaar geleden voor het eerst en wist zich sindsdien ieder seizoen nog te handhaven. Een knappe prestatie van de kleine club!

Ondanks die meer dan keurige resultaten, profiteer je bij wedstrijden van de club nog steeds van hoge quoteringen. Dat maakt wedden op KAS Eupen bij de oplettende gokker een interessante optie. Nieuwsgierig naar de odds voor de komende wedstrijd? We hebben alvast diverse bookmakers voor je vergeleken en de scherpste quoteringen voor je geselecteerd!

Geschiedenis van KAS Eupen

Na een fusie in 1945 werden FC Eupen en La Jeunesse Eupen gefuseerd tot Alliance Sportive Eupen. Vanaf 1951 speelde de club op landelijk niveau. Alliance Sportive Eupen speelde in die periode wisselend op het landelijk en regionaal niveau.

In 1968 eindigde Eupen samen met Witgoor Sport Dessel bovenaan in de Bevorderingsklasse. Een beslissingswedstrijd moest er komen om een nummer één aan te wijzen. Uiteindelijk verloor Eupen met 1-0 en werd hierdoor tweede. Het jaar daarop pakte men alsnog de titel. In 1970 werd de prestatie herhaald in de Derde Klasse. Vanaf 1970 pendelde de club vaak heen en weer tussen de Bevorderingsklasse en de Derde Klasse. De club speelde wel even in de Tweede Klasse, maar degradeerde het seizoen daarop weer snel. In de jaren tachtig en negentig pendelde de club opnieuw tussen de Derde Klasse en de Bevorderingsklasse.  Door het 50-jarig bestaan kreeg de club de bijnaam “Königliche Allgemeine Sportvereinigung Eupen”, oftewel KAS Eupen.

Vanaf 2002 speelde de club zeven jaar in de Tweede Klasse. In het seizoen 2009/2010 kon de club opnieuw een plaats in de eindronde afdwingen. Voor het eerst lukte het een club uit het Duitstalige België om te promoveren naar het hoogste niveau. Niemand hield hier rekening mee. Het stadion voldeed niet aan de reglementen van de KBVB. Zo was het stadion te klein, een veldverwarming moest worden geïnstalleerd en de stadionverlichting moest beter worden. Eupen degradeerde alweer na één seizoen.

Vanaf 2012 is Aspire Zone Foundation de eigenaar. Spelers uit de jeugd van de Aspire Academy konden zich hierdoor bewijzen in de Belgische competitie. Na een aantal jaren gestreden te hebben om promotie voor de Eerste Klasse lukte het alsnog in 2015/2016. Dit kwam ook omdat kampioen White Star Brussel niet de licentie had om op het hoogste niveau te acteren.

Een van de hoogtepunten van Eupen is de halve finale van het Bekertoernooi in 2016/2017 en de handhaving in 2016/2017 en in 2017/2018.

Beste spelers uit het verleden

Henry Onyekuru: Dit is een voorbeeld van een speler die is opgeleid bij een Aspire Academy. Hij debuteerde al als achttienjarige voor de club. In totaal maakte hij in 2015/2016 zes doelpunten in negentien competitiewedstrijden. Hiermee had hij een groot aandeel in de promotie van de club naar het hoogste niveau.

Moussa Wagué: Wagué is een verdediger uit Senegal die momenteel actief is bij Barcelona B. Ook hij is afkomstig van de Aspire Academy. Hij speelde in zijn eerste seizoen al veertig wedstrijden voor KAS Eupen, waarna hij voor drie miljoen vertrok naar Barcelona B.

Luis Garcia: de 37-jarige Spanjaard is een goede speler die de bal haast altijd in de ploeg houdt. Volgens analytici verdient de spelmaker in 2018/2019 een kans om de Gouden Schoen te winnen.

Beste managers uit het verleden

Claude Makélélé: De trainer doet het dit seizoen uitstekend met een plek in de middenmoot. Vorig seizoen zorgde hij er ook voor dat de club zich kon handhaven.

Informatie

  • Plaats: Eupen
  • Stadion: Kehrwegstadion
  • Opgericht: 1945
  • Clubkleuren: Zwart/wit
  • Bijnamen: De Panda’s

Veelgestelde vragen over KAS Eupen

Je kan wedden op KAS Eupen via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op KAS Eupen. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op KAS Eupen afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op KAS Eupen.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op KAS Eupen wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op KAS Eupen aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op KAS Eupen kan je vinden op de clubpagina van KAS Eupen.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor KAS Eupen. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op KAS Eupen met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van KAS Eupen met elkaar vergelijken op de clubpagina van KAS Eupen.

Er zijn verschillende bonussen voor KAS Eupen. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op KAS Eupen met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van KAS Eupen met elkaar vergelijken op de clubpagina van KAS Eupen.

Achtergrondinformatie

Weetje

De sportredactie van Het Laatste Nieuws heeft met de doelman van KAS Eupen een weddenschap afgesloten. Als doelman Van Crombrugge negen keer achter elkaar zijn doel schoon houdt krijgt hij van de redactie een grote fles met aardig wat alcohol.

Stadion

Het Kehrwegstadion is heel klein in vergelijking met de andere stadions in de Belgische Eerste Klasse. Het stadion biedt maar plek aan 8.363 toeschouwers. Het stadion moest in 2010 grondig worden aangepakt om te voldoen aan de eisen van de KBVB. Het stadion ligt in Eupen, in een regio waar in België Duits wordt gesproken. KAS Eupen is de eerste ploeg uit dat gebied die uit mag komen in de Eerste Klasse.

Supporters

Dit seizoen komen er ontzettend weinig supporters naar het Kehrwegstadion. Het stadion biedt plek aan iets meer dan achtduizend toeschouwers, maar er zitten gemiddeld ongeveer 2.500 toeschouwers bij een thuiswedstrijd. Daardoor is de ambiance in het stadion niet bepaald geweldig.

Rivaliteit

Vanwege het kleine aantal supporters kent Eupen nauwelijks rivalen. Wel ligt Standard Luik in de buurt van Eupen, namelijk een half uur van elkaar vandaan.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.