award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Standard Luik

Standard Liège, zoals de club ook wel genoemd wordt, is één van de topploegen uit de Belgische competitie. Kan het die favorietenrol ook waarmaken? Maak het seizoen extra intens door te wedden op Standard Luik!

Bekijk alle wedstrijden
Standard Luik logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Standard Luik

Standard Luik is één van de topploegen in de hoogste Belgische competitie. Met een rijke geschiedenis en een behoorlijk gevulde prijzenkast geldt het ieder seizoen weer als één van de favorieten voor het kampioenschap, ondanks dat het niet altijd van een leien dakje gaat bij de club uit Luik.

Omdat verwacht wordt dat in veel wedstrijden de ploeg de bovenliggende partij zal zijn, levert dat doorgaans niet al te hoge quoteringen op. Maar dat is bij de topwedstrijden wel anders. Wedden op Standard Luik is dus altijd een interessante optie voor gecombineerde weddenschappen of voor hoge quoteringen bij single bets. Check hierboven de scherpste odds voor komende wedstrijden!

Geschiedenis van Standard Luik

Standard Luik is opgericht in 1898. De eerste successen kende de club halverwege de jaren 20 met twee keer een tweede en één keer een derde plaats. De club bleef een middenmoter tot na de tweede wereldoorlog. In het seizoen 1957/58 werd de club voor het eerst landskampioen. De club bleek zich nu definitief in de top van het Belgisch voetbal te hebben gesetteld, want tussen 1961 en 1971 won Standard nog 5 maal de landstitel en meerdere keren de beker.

Beste spelers uit het verleden

Michel Preud’homme wordt gezien als een van de beste keepers die België ooit heeft gehad. Zo won hij op het WK van 1994 de prijs voor de beste keeper. Hij begon zijn carrière al in de jeugd van Standard op 10 jarige leeftijd en maakte de overstap naar de senioren al op 17 jarige leeftijd. Tot 1986 bleef hij onder de lat staan voor de “Rouches” en keepte hij 206 wedstrijden. In zowel 1982 als 1983 won hij de landstitel. Ook behaalde hij in 1982 de finale van de Europacup 2.

Maar er zijn meer bekende spelers die voortkomen uit de jeugdopleiding van de Luikse club. Zo speelde Axel Witsel ook in de jeugd van Liège. Hij maakte zijn debuut voor de club in 2006. Uiteindelijk speelde hij tot 2011 voor de club en speelde hij 132 wedstrijden. Ook werd hij met Standard Luik voor het eerst in 25 jaar kampioen van België in het seizoen 2007/08. Dat jaar werd hij verkozen tot jong profvoetballer van het jaar en won hij de gouden schoen in 2008. Hij vormde een geweldige combinatie met Steven Defour en Marouane Fellaini. Samen zorgden ze voor een onverslaanbaar middenveld. Marouane Fellaini is dan ook de duurste uitgaande transfer van Standard Luik ooit.

Beste managers uit het verleden

Michel Preud’homme was ook als coach zeer belangrijk voor Standard Luik. Zo was hij van 2001 tot 2002 coach van de club voordat hij tot 2006 technisch directeur van de club werd. Vanaf 2006 tot 2008 was hij weer coach van Standard Luik. In die jaren legde hij de basis voor het kampioenschap dat zou komen in het seizoen 2007/08. Dat jaar werd Michel Preud’homme niet voor niets uitgeroepen tot trainer van het jaar. Sinds 2018 is hij weer coach van Standard Luik, maar tegelijk ook technisch directeur.

En andere belangrijke coach voor Standard Luik was Raymond Goethals. Hij won zowel in 1981/82 als 1982/83 het landskampioenschap. Ook werd de Supercup 2x gewonnen onder zijn bewind. Door een omkoopschandaal moest hij uiteindelijk vertrekken, want aan de resultaten lag het niet.

Informatie

  • Plaats: Luik
  • Stadion: Stade Maurice Dufrasne
  • Opgericht: 1898
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: Rouches

Veelgestelde vragen over Standard Luik

Je kan wedden op Standard Luik via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Standard Luik. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Standard Luik afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Standard Luik.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Standard Luik wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Standard Luik aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Standard Luik kan je vinden op de clubpagina van Standard Luik.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Standard Luik. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Standard Luik met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Standard Luik met elkaar vergelijken op de clubpagina van Standard Luik.

Er zijn verschillende bonussen voor Standard Luik. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Standard Luik met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Standard Luik met elkaar vergelijken op de clubpagina van Standard Luik.

Achtergrondinformatie

Weetje

Standard Luik is de eersteklasser die het langst onafgebroken actief is op het hoogste niveau. Sinds de promotie in 1921 is Standard Luik nooit meer gedegradeerd.

Prijzenkast

  • Landskampioen 10x
  • Beker van België 8x
  • Supercup 4x

Supporters

Standard Luik heeft een van de trouwste supporters-aanhangen van België. Zo staat de club bekend om om de fanatieke aanhang. Zo is Ultras Inferno 1996 bekend onder de hele supporterswereld. Bij wedstrijden van Standard Luik komen gemiddeld rond de 24000 supporters per wedstrijd per seizoen

Rivaliteit

De rivaliteit met Anderlecht is heel groot. Zo zijn er vaak rellen rond deze wedstrijden. Zo gingen de hooligans van beide teams zelfs met elkaar op de vuist rond de wedstrijd van beide vrouwenteams.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.