award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

FC Dordrecht

Doen de Schapekoppen dit seizoen weer mee om de prijzen? Bungelen ze onderaan de ranglijst of spelen ze een bescheiden rol als middenmoter? Waar de club zich ook bevindt, wedden op FC Dordrecht is altijd spannend.

Bekijk alle wedstrijden
FC Dordrecht logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op FC Dordrecht

FC Dordrecht is een gevestigde naam in de Keuken Kampioen Divisie, maar heeft door de jaren heen verschillende keren promotie naar de Eredivisie afgedwongen. De prestaties van ‘De Schapekoppen’ zijn de laatste jaren echter weer wat minder en de club bivakkeert regelmatig in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie.

Die wisselvalligheid biedt geen garanties – maar wel spannende odds. De quoteringen bij het wedden op FC Dordrecht haar wedstrijden lopen vaak uiteen, waardoor je bij de juiste bookmaker wel eens een mooie winst zou kunnen boeken met je bet. Om je daarbij te helpen hebben we de beste quoteringen hierboven al voor je uitgezocht.

Geschiedenis van FC Dordrecht

FC Dordrecht vindt haar oorsprong in 1883 als de Dordrechtsche Cricket Club. Voetbal bleek al vrij snel een populairdere sport dan cricket, waarna de club in 1891 de naam Dordrechtsche Cricket en Football Club (DCFC) kreeg. In 1891 had het voetbal het cricket totaal overstegen en ging de club onder de naam DFC verder. De eerstvolgende grote verandering onderging de club in 1972. Dat jaar werden de amateur- en de proftak van DFC gescheiden en werd er een stichting opgericht voor de proftak die verder ging onder de naam FC Dordrecht. De club fuseerde vervolgens in 1991 met SVV en ging één seizoen door onder de naam SVV/Dordrecht ’90. De club besloot op 19 september 1992 terug te gaan naar haar originele naam, FC Dordrecht.

De club uit Dordrecht kende begin jaren 80 een goede periode. In 1979 kreeg de club een nieuw persoon aan het roer in de persoon van Nico de Vries. De rood-witte tenues werden verruild voor blauw-gele, waarmee werd afgedaan van de stadskleuren. Met de komst van De Vries werden veel nieuwe spelers binnengehaald en daarmee stappen naar boven gezet. Het seizoen 1982/1983 was een hoogte- en dieptepunt voor de Dordtenaren. Er werd succes behaald in de eerste divisie en daarmee promotie naar de Eredivisie veilig gesteld. Datzelfde seizoen kwam voorzitter De Vries te overlijden. Dit was een klap voor de club, waardoor het Eredivisie avontuur slechts één seizoen duurde.

In 1990 kwam er wederom een grote verandering voor de Dordtenaren met de komst van een nieuwe geldschieter. De clubkleuren werden veranderd naar groen en er werden nieuwe spelers aangetrokken. In de jaren 90 werd er meerdere malen Eredivisie voetbal gespeeld, maar het succes eindigde in 1995. Toen in 1998 weer een nieuwe geldschieter kwam werd er aan een wederopbouw gewerkt. Het nieuwe stadion werd in gebruik genomen, maar de echte resultaten blijven uit. FC Dordrecht speelt sindsdien in de middenmoot van de eerste divisie.

Beste spelers uit het verleden

Een aantal bekende Eredivisie spelers kent een verleden bij FC Dordrecht. Dit komt tevens door een samenwerkingsverband dat de club sloot met ADO Den Haag. Middels deze samenwerking werden spelers van ADO een jaar verhuurd aan de Dordtse club. Spelers als Tom Beugelsdijk, Giovanni Korte en Santy Hulst werden door de club uit Dordrecht ingelijfd.

Voormalig technisch directeur Marco Boogers is de bekendste speler van FC Dordrecht. Na de jeugdopleiding van Feyenoord te hebben doorlopen maakt Boogers in 1986 zijn profdebuut voor FC Dordrecht. De geboren Dordtenaar ging na twee seizoenen bij verschillende clubs in de Eredivisie aan de slag, vertrok voor een eenjarig Engels avontuur naar West Ham United en kwam vervolgens weer terug naar Nederland. Eind jaren 90 trok Boogers wederom de kleuren van Dordrecht aan en in 2003 na het beëindigen van zijn actieve spelersloopbaan ging hij aan de slag als technisch directeur.

Beste managers uit het verleden

Marco Boogers, Koning van de Krommedijk, is van 2003 tot 2017 technisch manager van FC Dordrecht geweest. Met de aanstelling van Boogers speelde de ploeg attractief voetbal en draaide men mee in de subtop van de eerste divisie. Met trainers als Gert Kruys en Theo Bos in de gelederen haalde de ploeg tussen 2006 en 2013 een aantal keer de play-offs en in 2014 onder leiding van Harry van der Ham wist de club te promoveren naar de Eredivisie. Boogers was altijd zeer betrokken bij de ploeg en kwam na wedstrijden regelmatig in de kleedkamer. Echter, na een teleurstellende 19e plaats in 2017 besloot Boogers dat het tijd was om op te stappen.

Informatie

  • Plaats: Dordrecht
  • Stadion: Riwal Hoogwerkers Stadion
  • Opgericht: 1883
  • Clubkleuren: Groen/wit
  • Bijnamen: De Schapekoppen

Veelgestelde vragen over FC Dordrecht

Je kan wedden op FC Dordrecht via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op FC Dordrecht. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op FC Dordrecht afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op FC Dordrecht.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op FC Dordrecht wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op FC Dordrecht aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op FC Dordrecht kan je vinden op de clubpagina van FC Dordrecht.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor FC Dordrecht. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op FC Dordrecht met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van FC Dordrecht met elkaar vergelijken op de clubpagina van FC Dordrecht.

Er zijn verschillende bonussen voor FC Dordrecht. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op FC Dordrecht met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van FC Dordrecht met elkaar vergelijken op de clubpagina van FC Dordrecht.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioen eerste divisie 2x
  • KNVB Beker 2x

Stadion

FC Dordrecht werkt haar wedstrijden af in het Riwal Hoogwerkers Stadion, genoemd naar het hoofdsponsor van de Dordrechters. In de volksmond wordt veelal de vroegere naam van het stadion gebruikt, De Krommedijk.

Supporters

De supporters van FC Dordrecht noemen zichelf de Schapekoppen, zo worden ook de inwoners van de stad genoemd. Tevens wordt de naam Eilandbewoners wordt aan de supporters gekoppeld, refererent naar het Eiland van Dordt waar de stad Dordrecht ligt gevestigd. In het stadion zijn er twee vakken met harde kern supporters, één groep op de Noord tribune, de Dikeside, en één groep op de West tribune.

Rivaliteit

FC Dordrecht kent een aantal rivalen. Haar grootste rivalen zijn Cambuur en Go Ahead Eagles. Vooral tussen de supporters van Go Ahead en Dordrecht is het een aantal keer uit de hand gelopen. De club uit Dordrecht kent ook een eenzijdige derby met Sparta Rotterdam. Vooral de aanhang van Dordrecht ziet het als een derby, maar de fans van Sparta zeker niet.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.