award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

FC Eindhoven

De club uit de Lampenstad acteert al jaren op het tweede niveau. Kan de ploeg eindelijk weer eens promoveren? Maak het extra spannend en start met wedden op FC Eindhoven!

Bekijk alle wedstrijden
FC Eindhoven logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op FC Eindhoven

FC Eindhoven is een sterkhouder in de eerste divisie. De club uit Eindhoven heeft zich ook meerdere malen doen gelden in de Eredivisie, maar een vaste waarde in het hoogste voetbalcompetitie van Nederland werd de club nooit. De club draait de laatste jaren echter mee in het rechter rijtje van de Keuken Kampioen Divisie, maar dat zegt tegenwoordig nog maar weinig.

Die onzekerheid maakt gokken op ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie sowieso al populair, omdat de bookmakers nogal eens uiteenlopende quoteringen hanteren. We helpen je graag bij het wedden op FC Eindhoven door de meest gunstige odds voor de komende wedstrijd voor je op een rijtje te zetten. Weet je meteen bij welk wedkantoor je moet zijn.

Geschiedenis van FC Eindhoven

FC Eindhoven kreeg haar naam op 1 juli 2002, maar kent haar oorsprong in 1909. Door het samengaan van Sparta en Eindhovia werd op 16 november 1909 de Eindhovense club EVV opgericht. De club kwam oorspronkelijk uit in de tweede klasse. Een aantal jaren later, op 11 juni 1921, fuseerde de club wederom. Ditmaal fuseerde EVV met Sparta Gestel. Deze fusie bleek een schot in de roos, want binnen een jaar na de fusie werd Eindhoven periodekampioen. De Eindhovense ploeg maakte de komende jaren furore en stond bekend als “De schrik van het Zuiden”.

In 1937 veroverde Eindhoven de KNVB beker door De Spartaan met 1-0 te verslaan. Twee seizoenen later werd de Eindhovense ploeg voor het eerst kampioen van de eerste klasse. In het seizoen 1941/1942 werd het kampioenschap wederom gevierd in Eindhoven. De Eindhovenaren hadden dat jaar de minst gepasseerde achterhoede van Nederland, met slechts 16 tegendoelpunten in 22 wedstrijden.

De jaren 50 waren de gloriejaren voor FC Eindhoven. Na twee seizoenen op de tweede plaats geëindigd te zijn, werd Eindhoven in het seizoen 1952/1953 kampioen van haar klasse door PSV met 2-1 te kloppen in een beslissende wedstrijd. In de strijd om de landstitel verloor FC Eindhoven echter, ditmaal van RCH. Het seizoen daarop kleurde Nederland blauw-wit. FC Eindhoven werd kampioen door DOS uit Utrecht in de strijd om de landstitel te verslaan.

In het seizoen 1954/1955 werd het betaald voetbal ingevoerd. FC Eindhoven startte sterk en werd opnieuw kampioen van haar klasse. De ploeg uit Eindhoven greep echter naast de landstitel. De daaropvolgende seizoenen ging het bergafwaarts voor de Eindhovenaren. De ploeg degradeerde uit de Eredivisie en kwam weer uit in de eerste divisie. In 1969 degradeerde de ploeg zelfs naar de tweede divisie, maar na twee seizoenen wisten de Eindhovaren zich weer terug te vechten naar hun vertrouwde niveau.

In 1975 kende de ploeg wederom een Eredivisie avontuur, maar de ploeg hield zich maar twee seizoenen staande op het hoogste niveau. In de jaren daaropvolgende heeft FC Eindhoven een aantal keer nacompetitie voetbal afgedwongen en tot op heden bevindt de club zich in de eerste divisie.

Beste spelers uit het verleden

Tot de beste spelers uit het verleden van FC Eindhoven behoort Jan Louwers. De in Eindhoven opgegroeide rechtsbuiten trad in het seizoen 1950/1951 toe tot de selectie van FC Eindhoven en groeide uit tot een van de sterspelers van het Eindhovense kampioenselftal van 1954. Louwers was een zeer temperamentvolle speler die bij vlagen onnavolgbaar was binnen het veld, maar door inconsistente prestaties is het voor de aanvaller nooit tot een debuut bij het Nederlands elftal gekomen. Louwers wist in totaal 89 keer het net te vinden voor de Eindhovenaren.

Een bekende speler van de Nederlandse velden met een verleden bij FC Eindhoven is Otman Bakkal. In 2005 werd Bakkal middels het samenwerkingsverband tussen PSV en FC Eindhoven bij FC Eindhoven gestationeerd. Bakkal groeide al snel uit tot een basiskracht in de Eindhovense ploeg en kwam tot 33 wedstrijden in het shirt van de blauw-witten waarin hij acht keer wist te scoren.

Beste managers uit het verleden

Onder leiding van Wim Groenendijk kende de Eindhovense ploeg in de jaren 50 haar gloriejaren. De in Rotterdam geboren aanvaller met een spelersverleden bij Feyenoord stond tussen 1950 en 1956 voor de spelersgroep van FC Eindhoven. Onder zijn leiding werd de club in 1954 landskampioen. Naast Groenendijk zijn er twee trainers die succes met de Eindhovenaren hebben behaald, te weten Lesly Talbot en Rinus Gosens. Zowel Talbot als Gosens zette goede prestaties neer bij de club en dwongen promotie naar de Eredivisie af begin jaren 70. Echter, de avonturen van FC Eindhoven op het hoogste Nederlandse niveau waren meestal van korte duur.

Een bekende voetballer en trainer met een verleden bij FC Eindhoven is Erwin Koeman. De Nederlandse oefenmeester stond slechts een aantal maanden aan het einde van het seizoen 2011/2012 voor de Eindhovense spelersgroep, waarna hij het seizoen erop aan de slag ging bij RKC Waalwijk.

Informatie

  • Plaats: Eindhoven
  • Stadion: Jan Louwers Stadion
  • Opgericht: 1909
  • Clubkleuren: Blauw/wit
  • Bijnamen: FCE, Blauw-witten, Blue White Army

Veelgestelde vragen over FC Eindhoven

Je kan wedden op FC Eindhoven via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op FC Eindhoven. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op FC Eindhoven afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op FC Eindhoven.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op FC Eindhoven wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op FC Eindhoven aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op FC Eindhoven kan je vinden op de clubpagina van FC Eindhoven.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor FC Eindhoven. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op FC Eindhoven met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van FC Eindhoven met elkaar vergelijken op de clubpagina van FC Eindhoven.

Er zijn verschillende bonussen voor FC Eindhoven. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op FC Eindhoven met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van FC Eindhoven met elkaar vergelijken op de clubpagina van FC Eindhoven.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 1x
  • KNVB Beker 1x

Weetje

Per 1 februari 2018 is Marco Faber aangesteld als algemeen directeur van FC Eindhoven. Faber is niet onbekend is de voetballerij, hij heeft in de seizoenen 2011/2012 en 2012/2013 bij Willem II als algemeen directeur gediend. Daarvoor bekleedde hij jarenlang diverse leidinggevende functies bij Bavaria. Faber dient het gezicht van FC Eindhoven te worden en heeft de Raad van Commissarissen achter zich staan.

Supporters

FC Eindhoven kent twee groepen supporters, de officiële vereniging De Supportersvereniging Eindhoven en de kleinere vereniging Supportersclub Eindhoven1909, opgericht in 2001. De Supportersvereniging Eindhoven, opgericht op 14 augustus 1933, spant zich in voor de spelers en organiseert activiteiten voor de supporters. Daarnaast stimuleert zij het bezoeken van uitwedstrijden door korting te geven op busreizen en zorgt zij voor contact tussen supporters onderling en tussen andere verenigingen.

Zoals de meeste voetbalclubs heeft FC Eindhoven een groep fanatieke supporters, ze noemen zichzelf de Ultras Eindhovia. De groep is opgericht in 2012 door leden van Vak I die hetzelfde doel voor ogen hadden, het tot de laatste minuut steunen van de Eindhovense ploeg.

Rivaliteit

De grote club uit Eindhoven is natuurlijk PSV, desondanks is dit geen rivaal van FC Eindhoven. Integendeel, de ploegen hebben lange tijd een samenwerkingsverband gehad. De ploeg waar FC Eindhoven echter niet mee door een deur kan is Helmond Sport. Er heerst een zware rivaliteit tussen deze twee ploegen en ieder jaar zorgt dit voor een beladen derby.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.