award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

MVV Maastricht

Een club met een rijke historie en de wens om uiteindelijk weer te acteren op het hoogste niveau. Lukt dat dit seizoen dan eindelijk?Wedden op MVV Maastricht geeft in ieder geval extra spanning!

Bekijk alle wedstrijden
MVV Maastricht logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op MVV Maastricht

MVV Maastricht speelt sinds de eeuwwisseling in de Eerste Divisie. Sindsdien wist de club niet meer te promoveren naar het hoogste niveau. Inmiddels wil het zich ontwikkelen tot stabiele subtopper die meedraait om een plek in de nacompetitie en uiteindelijk weer te promoveren naar de Eredivisie. En er wordt hard aan de weg getimmerd om dat te bereiken.

De prestaties van de oudste club van Limburg werden de afgelopen seizoenen langzaam maar zeker beter en de Maastrichtenaren doen voorzichtig mee met de top van Keuken Kampioen Divisie. Kunnen ze die lijn doortrekken? Of laten ze het afweten? Wat denk jij? Zet in en start met wedden op MVV Maastricht!

Geschiedenis van MVV Maastricht

MVV Maastricht werd opgericht in 1902. In de loop van de jaren is de naam van de club meerdere keren veranderd. Voor de oorlog is de club een aantal keer dicht bij het landskampioenschap geweest.

Beste spelers uit het verleden

In de jaren voor de oorlog presteerde de club goed. Zo wist het een aantal keer mee te doen voor het landskampioenschap. Hierdoor werden ook een aantal MVV’ers opgeroepen voor het Nederlands Elftal zoals Huub Felix, Jeu van Bun, Dré Ravenstein, Joke Soons en Pol den Hoed.

De gouden jaren van MVV waren rond 1970. Met het halen van de 18-jarige Willy Brokamp haalde de club een groot talent binnen. De jonge aanvaller speelde vanaf 1964 tot 1974 bij MVV waarin hij in 318 wedstrijden 122 keer scoorde. In 1970 wist de club zelfs poulewinnaar te worden in de Intertoto Cup. Ook werd Willy Brokamp in 1973 tot voetballer van het jaar in de Eredivisie verkozen, omdat hij topscorer werd van de Eredivisie. Hierdoor trok hij de aandacht van Ajax en vertrok hij een jaar later. In 1976, na twee jaar Ajax, keerde hij echter weer terug om in 1978 zijn carrière af te sluiten bij MVV. Hierna kwam MVV terecht in de mindere jaren.

Beste managers uit het verleden

Hier volgen een aantal bekende coaches van MVV: Cor Brom, Wim Koevermans, Andries Jonker en Robert Maaskant. Geen van alle trainers hebben echt noemenswaardige prestaties neergezet. In de succesjaren van de club rond de jaren 70 was George Knobel coach. De trainer was twee keer trainer van de club. Zowel van 1969 tot 1973 en van 1976 tot 1978.

Informatie

  • Plaats: Maastricht
  • Stadion: De Geusselt
  • Opgericht: 1902
  • Clubkleuren: Rood
  • Bijnamen: Us MVV’ke, de Sterrendragers

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioen Eerste Divisie 2x

Weetje

MVV mocht vanaf het eerste seizoen Eredivisie voetbal meedoen in de hoogste klasse. Hierin werd het gelijk 4e.

Supporters

De harde kern van MVV zit op de “Angel Side”. Dit verwijst naar het stadswapen van Maastricht. Over het algemeen bezoeken tussen de 4000 en 5000 supporters de wedstrijden van MVV.

Rivaliteit

De streekderby’s met andere clubs uit Limburg zijn altijd verhit. Zeker de derby met Roda JC.

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren