award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

RKC Waalwijk

Op welke plek eindigen de Waalwijkers dit seizoen? Kunnen ze meedoen om promotie of spelen ze een betekenisloze rol? Geef de competitie en extra spannend tintje door te wedden op RKC Waalwijk!

Bekijk alle wedstrijden
RKC Waalwijk logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op RKC Waalwijk

RKC Waalwijk speelde lang in de Eredivisie totdat het een aantal jaar geleden degradeerden. Die klap kwam het niet te boven, waardoor ze zelfs onderin de Keuken Kampioen Divisie belandden en de club balanceerde op het randje van de financiële afgrond. Inmiddels hebben de Waalwijkers de weg naar boven weer gevonden en doet het zijn best om promotie naar het hoogste niveau af te dwingen.

Maar gaat de club dat ook lukken? Spelen ze voor een plek in de nacompetitie of spelen ze geen rol van betekenis in de play offs? In de Keuken Kampioen Divisie is niets zeker – en dat is precies wat wedden op RKC Waalkwijk zo spannend kan maken. Ontdek hierboven de scherpste quotering voor de aankomende wedstrijd en zet in!

Geschiedenis van RKC Waalwijk

RKC Waalwijk ontstond in 1940 door het samengaan van 4 andere clubs. In 1984/85 trad RKC toe tot het betaald voetbal.

Beste spelers uit het verleden

De meest bekende voetballer die ooit bij RKC Waalwijk heeft gevoetbald is Giovanni van Bronckhorst. Hij werd voor 1 seizoen gehuurd van Feyenoord. Voor de winterstop had de club pas 6 punten gehaald. Hierom werd van Bronckhorst gehaald om degradatie te vermijden. Uiteindelijk lukte dit via de nacompetitie. In dat halve seizoen voor de club kwam de verdediger tot 12 wedstrijden in 1994.

Beste managers uit het verleden

De Waalwijkers hebben een aantal bekende trainers gehad. Onder andere Cees van Kooten, Martin Jol, Erwin Koeman, Adrie Koster en Ruud Brood waren coach van de club. Het beste resultaat haalde de club met een 7e plaats in de Eredivisie onder Martin Jol.

Informatie

  • Plaats: Waalwijk
  • Stadion: Mandemakers Stadion
  • Opgericht: 1940
  • Clubkleuren: Geel/blauw
  • Bijnamen: Geelblauwen

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioen Eerste Divisie 2x

Weetje

RKC Waalwijk deed 4 keer mee aan de Intertoto cup. Dat weren de enige keren dan RKC Waalwijk Europees speelde.

Supporters

De laatste jaren trekt RKC Waalwijk steeds minder toeschouwers. Over het algemeen zitten er tussen de 2000 en 3000 toeschouwers bij een wedstrijd van RKC.

Rivaliteit

RKC Waalwijk heeft een rivaliteit met Willem II. Dit wordt ook wel de Midden-Brabantse Derby genoemd.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren