award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

TOP Oss

Klein, maar dapper. En altijd strijdend voor de overwinning. Tegen wie dan ook. Dat maakt wedden op TOP Oss niet alleen spannend - maar ook gewoon leuk!

Bekijk alle wedstrijden
Top Oss logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op TOP Oss

TOP Oss speelt pas relatief kort in de Eerste Divisie, maar dat betekent niet dat de club geen rol van betekenis speelt. Integendeel zelfs. Als middenmoter weet de club regelmatig te verrassen door te winnen van de top of juist door onverhoopt te verliezen van de clubs onderaan de ranglijst. Dat levert het team dan ook bijzondere klasseringen op: van onderin het rechter rijtje tot aan een plek in de subtop.

Met de Ossenaren weet je het dus maar nooit. Dat betekent ook dat de bookmakers verschillende quoteringen hanteren en dat je bij de één meer kunt winnen dan bij de ander. Om je te helpen succesvol te wedden op TOP Oss hebben we daarom de beste odds voor je op een rijtje gezet. Ontdek hierboven welke bookmaker de scherpste quoteringen biedt voor de komende wedstrijd!

Geschiedenis van TOP Oss

In de jaren 50 speelde TOP (Tot Ons Plezier) al twee jaar betaald voetbal alleen was dit geen succes. Hierdoor keerde de club in 1957 weer terug naar de amateurs. In 1991 keerde TOP terug in het betaald voetbal. Ook veranderde de club zijn naam naar TOP Oss in 1994/95

Beste spelers uit het verleden

Raymond Koopman heeft de meeste wedstrijden gespeeld voor TOP Oss. Tussen 1991 en 2001 speelde hij 314 wedstrijden. Hij was ook de eerste contractspeler sinds de terugkeer tot het betaald voetbal in 1991.

Marcel van de Sloot heeft de meeste doelpunten gemaakt voor de club. In totaal maakte hij 58 doelpunten in 7 seizoenen voor de Ossenaren.

Beste managers uit het verleden

Hans de Koning is verreweg de meest succesvolle coach van TOP Oss. De jaren 90 en begin 2000 waren slechte jaren voor de club. Daarom werd besloten om in 2002/03 het roer om te gooien. Dit zorgde in het begin nog voor succes, maar al snel was er weer een dalende lijn. Toen werd Hans de Koning aangesteld in 2005/06. De trainer begon slecht, maar de ploeg kreeg plotseling de geest en won zijn eerste periodetitel ooit. Uiteindelijk promoveerde de club niet door een 3e beslissende wedstrijd van NAC Breda te verliezen. Het seizoen daarop was geen succes, maar Hans de Koning mocht aanblijven. Dat bleek een goede keuze te zijn, want de club won het daaropvolgende jaar zijn 2e periodetitel in 3 jaar tijd. Jammer genoeg wist de club weer niet te promoveren en de Keuken Kampioen Divisie achter zich te laten.

Informatie

  • Plaats: Oss
  • Stadion: Frans Heesenstadion
  • Opgericht: 1928
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: TOP

Achtergrondinformatie

Weetje

Tussen 2010 en 2017 speelde de club onder de naam FC Oss, maar per 1 juli 2018 heet de club weer TOP Oss.

Rivaliteit

Den Bosch is de aartsrivaal van TOP Oss. De wedstrijd wordt ook wel de Noordoost-Brabantse Derby genoemd.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren