award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Eibar

Ondanks steeds stabielere resultaten, kent wedden op Eibar nog steeds interessante odds. Profiteer nu van de hoogste quoteringen voor komende wedstrijden!

Bekijk alle wedstrijden
Eibar logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Eibar

Eibar is dan wel een van de kleinste clubs in La Liga, maar thuis in het eigen Ipurua kan het het iedere ploeg lastig maken. Tussen de bergen weten ook de grote clubs niet makkelijk te winnen van de stugge ploeg. En dat maakt de club de laatste jaren een stabiele middenmoter in de Spaanse competitie.

Vanwege die sterke reeks thuiswedstrijden is wedden op Eibar ook steeds populairder geworden onder de mensen die gokken op voetbalwedstrijden. De wedstrijden kennen immers gunstige odds, ondanks dat gebleken is dat de kleine club prima in staat is de punten in huis te houden. Benieuwd naar die mooie quoteringen? We hebben de bookmakers alvast vergeleken en de hoogste odds voor komende wedstrijd alvast voor je genoteerd!

Geschiedenis van Eibar

Op 2 juni 2014 gebeurde er een klein wonder in het kleine Eibar: de plaatselijke voetbalvereniging promoveerde voor het eerste in de clubgeschiedenis naar La Liga! Er zat echter een addertje onder het gras. Een van de enige Spaanse clubs zonder schulden had een te klein budget volgens de reglementen. Via een inzamelingsactie verzamelden de Basken twee miljoen euro waardoor Eibar naar La Liga mocht.

Beste spelers uit het verleden

Ondanks de prille geschiedenis heeft de ploeg wel Xabi Alonso en David Silva onder contract gehad. Xabi Alonso werd in het seizoen 2000/2001 gehuurd van streekgenoot Real Sociedad en steunde Eibar tijdens hun inzamelingsactie. David Silva werd in 2004/2005 gehuurd van Valencia.

Met elf goals in het kampioensseizoen 2013/2014 heeft Jota Peleteiro zich ontsterfelijk gemaakt bij de Baskische fans. De aanvallende middenvelder was met name cruciaal in de laatste wedstrijden van het seizoen. Hij scoorde in de laatste wedstrijden drie van de vier doelpunten, waardoor Eibar promotie veilig wist te stellen.

Beste managers uit het verleden

De Bask Gaizka Garitano was de man van het succes in 2014. Gartiano nam in 2012 het roer over bij Eibar toen het nog in de Segunda División B (het derde niveau in Spanje) speelde. Onder de Bask werd SD Eibar tweede en promoveerde het via play-offs naar de Segunda División, waar het gelijk kampioen werd onder Garitano.

Informatie

  • Plaats: Eibar
  • Stadion: Estadio Muncipal de Ipurua
  • Opgericht: 1940
  • Clubkleuren: Rood/blauw
  • Bijnamen: Armaginak, Los Armeros

Veelgestelde vragen over Eibar

Je kan wedden op Eibar via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Eibar. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Eibar afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Eibar.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Eibar wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Eibar aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Eibar kan je vinden op de clubpagina van Eibar.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Eibar. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Eibar met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Eibar met elkaar vergelijken op de clubpagina van Eibar.

Er zijn verschillende bonussen voor Eibar. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Eibar met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Eibar met elkaar vergelijken op de clubpagina van Eibar.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Segunda División 1x
  • Segunda División B 2x
  • Tercera División 7x

Weetje

In het eerste seizoen in La Liga degradeerde SD Eibar, maar doordat Elche CF teruggezet werd naar het tweede niveau, mocht Eibar toch in La Liga blijven.

Supporters

De harde kern van SD Eibar wordt de Eskozia la Brava genoemd. De supportersvereniging wilt echter niet als een ultra of radicale organisatie worden gezien.

Rivaliteit

SD Eibar speelt meerdere regionale derby’s tegen de andere ploegen uit het Baskenland. De wedstrijden tegen Athletic Club, Real Sociedad, Alavés en Osasuna.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.