award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Granada

Granada geldt als degradatiekandidaat, maar heeft al een paar mooie resultaten op de mat gelegd. En dat leidt tot interessante quoteringen. Bekijk ze allemaal!

Bekijk alle wedstrijden
Granada logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Granada

Granada is in 2018/2019 gepromoveerd naar de Primera Division. Door met 1-1 gelijk te spelen tegen Real Mallorca verzekerde de ploeg zich van een tweede plek. Door het gelijke spel had de club voldoende punten om niet meer te worden ingehaald en promotie veilig te stellen. Desalniettemin wordt de kleine club door veel mensen genomineerd als potentiële degradant. En ook de bookmakers kennen de ploeg relatief hoge quoteringen toe in hun wedstrijden. Dat maakt wedden op Granada misschien wel interessant!

Geschiedenis van Granada

Granada is opgericht in 1931. In 1941/1942 deed Granada voor het eerst mee in de La Liga. De club heeft meer dan vijftien seizoen op het hoogste niveau gespeeld, maar nog nooit een noemenswaardige prijs gevonden. De beste klassering was een zesde plaats in 1971/1972 en in 1973/1974.

Het leeuwendeel van de historie speelde Granada in de Segunda Division. Er waren enkele uitschieters. Zo speelde het in 2005/2006 in de vierde klasse. De club klom zich knap omhoog naar de Primera Division en het eerst in jaren speelde het weer op het hoogste niveau. Dit hield de club vol tot 2017. De club degradeerde rechtstreeks. Na twee jaar mag de club door een tweede plek weer terugkeren op het hoogste niveau.

Beste spelers uit het verleden

Ikechukwu Uche – Uche is een echte aanvaller uit Nigeria. Bij de club heeft hij in 2011/2012 wedstrijden gespeeld. Hij heeft bij ontzettend veel clubs uit Spanje gevoetbald: Getafe, Real Zaragoza, Villarreal en Málaga.

Yohan Mollo – De Franse vleugelaanvaller heeft ook kort voor Granada gespeeld. Mollo vertrok na zijn avontuur in Spanje snel naar Nancy.

Nolito – De Spaanse aanvaller heeft ook kort bij Granada gezeten. Hij heeft onder andere even bij Barcelona, Manchester City en Sevilla gevoetbald. Ook was Nolito tussen 2014 en 2016 Spaans international.           

Beste managers uit het verleden

Dieago Martinez Penas – Deze trainer slaagde erin om de club naar het hoogste niveau te krijgen. Niet alleen sportief, maar ook financieel erg belangrijk.

Informatie

  • Plaats: Granada
  • Stadion: Estadio Nuevo Los Cármenes
  • Opgericht: 1931
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: Nazaries

Veelgestelde vragen over Granada

Je kan wedden op Granada via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Granada. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Granada afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Granada.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Granada wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Granada aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Granada kan je vinden op de clubpagina van Granada.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Granada. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Granada met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Granada met elkaar vergelijken op de clubpagina van Granada.

Er zijn verschillende bonussen voor Granada. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Granada met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Granada met elkaar vergelijken op de clubpagina van Granada.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioen Segunda Division A 3x

  • Kampioen Segunda Division B 3x

Weetje

Na de Spaanse Burgeroorlog moest de leiding van Granada op zoek naar nieuwe kleding. Ze vertrokken naar Madrid, maar konden daar enkel rood met wit gestreepte shirts vinden. Sindsdien zijn dat de kleuren van Granada.

Stadion

Estadio Nuevo Los Cármenes biedt plek aan ongeveer twintigduizend toeschouwers. Het stadion is in 2005 geopend en later in 2011 gerenoveerd. De naam van het stadion stamt af van ‘un carmen’. Hiermee worden de tuinen verwezen die Granada kenmerken.

Rivaliteit

De wedstrijden tussen Granada en Málaga zijn leuk om naar te kijken, omdat de eer van zuidoost Spanje op het spel staat. Volgend seizoen speelt Málaga echter niet tegen Granada, want Málaga is niet gepromoveerd.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.