award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Huesca

Als nieuwkomer in La Liga weet men niet goed wat het kan verwachten van dit kleine clubje. Eindigen ze roemloos onderaan of is er een stunt in de maak? Wedden op Huesca maakt 't extra spannend.

Bekijk alle wedstrijden
Huesca logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Huesca

SD Huesca één van de kleinere ploegen uit La Liga. Zo niet, de kleinste. Het promoveerde in 2017/2018 voor het eerst naar het naar het hoogste niveau in Spanje, wat een klein wonder mag heten, want de club heeft een zeer smal budget. Het is dan ook één van de ploegen die om degradatie strijdt.

Door die lage verwachtingen zijn de quoteringen van de bookmakers echter een stuk hoger. Wedden op Huesca kan daarmee heel wat opleveren, mits de ploeg in staat is om te stunten en de volle buit te pakken. Benieuwd naar die hoge quoteringen? We hebben de beste odds van verschillende bookmakers hierboven alvast voor je genoteerd.

Geschiedenis van Huesca

In 1910 werd Huesca CF opgericht door enkele supporters van FC Barcelona. Hierdoor heeft het dezelfde clubkleuren als de Catalanen. Door financiële problemen werd die club echter opgeheven in 1956 en in 1960 werd het de club opnieuw opgericht onder haar huidige naam. De kleine club speelde vooral op het derde of vierde niveau van Spanje en promoveerde tien jaar geleden pas voor het eerst naar de Segunda División. In 2017/2018 gebeurde het onmogelijke. Onder trainer Rubi promoveerde het de ploeg naar La Liga. Met een stadion wat voor promotie slechts een capaciteit van 5.500 fans had werd SD Huesca de kleinste club ooit in La Liga.

Beste spelers uit het verleden

De 38-jarige Juanjo Camacho is een icoon van het huidige SD Huesca. De middenvelder speelt al tien jaar de Catalanen en speelde zelfs met de club op het derde niveau van Spanje. Camacho maakte in totaal 76 goals voor de club en gaf ook nog eens 20 assists.

Beste managers uit het verleden

SD Huesca heeft het grote succes mede te danken aan succescoach Rubi. Na mindere tijden als trainer bij Levante en Real Valladolid werd het trainerschap van Rubi in Catalonië wel een enorm succes. Onder de Spanjaard promoveerde Huesca vorig jaar naar de Primera Divsión en Rubi stapte over naar RCD Espanyol.

Informatie

  • Plaats: Huesca
  • Stadion: El Alcoraz
  • Opgericht: 1922
  • Clubkleuren: Rood/blauw
  • Bijnamen: Oscenses, Azulgranas,​ Los de la cruz de San Jorge

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Segunda División B 1x
  • Tercera División 6x

Rivaliteit

Real Zaragoza is de grote rivaal van SD Huesca, al zag Zaragoza dat zelf nooit. Real Zaragoza was in de geschiedenis altijd de grootste ploeg uit de regio Aragón en SD Huesca telde eigenlijk niet mee. De rollen zijn nu echter omgedraaid.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren