award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Rayo Vallecano

De kleinste club uit Madrid is meestal aan de onderkant van de ranglijst te vinden. Dus profiteer je met wedden op Rayo Vallecano vaak van hoge quoteringen en boek je mooie winsten!

Bekijk alle wedstrijden
Rayo Vallecano logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Rayo Vallecano

Rayo Vallecano is zo’n typische ploeg die regelmatig wisselt tussen het tweede niveau van Spanje en La Liga. Het ene jaar promoveren ze en het andere jaar degraderen ze weer. Je zou kunnen zeggen dat dat toch in ieder geval stabiele resultaten zijn…

Net zoals de ploeg zelf, fluctueren daarom ook de odds bij wedden op Rayo Vallecano. Het ene seizoen hanteren de bookmakers hoge odds bij winst, het andere seizoen vind je er weer spannende quoteringen bij een eventuele verliespartij. Kortom, gokken op wedstrijden van de Madrileense club is altijd spannend.

Geschiedenis van Rayo Vallecano

Rayo Vallecano werd in 1924 opgericht in de wijk Vallecas in Madrid. In 1949 werd de diagonale rode streep aan het tenue toegevoegd, geïnspireerd door het tenue van River Plate, na een deal met Atlético Madrid. Atlético wilde liever niet dat Rayo hetzelfde tenue had als rivaal Real Madrid. Dat jaar promoveerde Rayo voor het eerst naar de Tercera División. In de afgelopen 40 jaar schommelt de club tussen La Liga en de Segunda División B.

Beste spelers uit het verleden

De bekendste Nederlander die ooit voor Rayo Vallecano heeft gespeeld is Dave van den Bergh. Andere bekende oud spelers zijn Julen Lopetehui, Ismael Urzaiz, Aras Özbiliz, Léo Baptistão, Gael Kakuta, en Roberto Trashorras.

Beste managers uit het verleden

Groot succes heeft de club nooit gekend, maar Juande Ramos presteerde iets unieks met de Madrileense ploeg. In ’99 kwalificeerde hij zich namelijk voor de UEFA-Cup. Voor het eerst in de historie van de club speelde de ploeg Europees. Rayo haalde zelfs de kwartfinale, na Molde, Viborg, Lokomotiv Moskou en Bordeaux te hebben verslagen. Alavés was hierin echter te sterk, mede dankzij een goal van Jordi Cruijff.

Informatie

  • Plaats: Madrid
  • Stadion: Campo de Fútbol de Vallecas
  • Opgericht: 1924
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: Los Franjirojos, Los Vallecanos

Veelgestelde vragen over Rayo Vallecano

Je kan wedden op Rayo Vallecano via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Rayo Vallecano. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Rayo Vallecano afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Rayo Vallecano.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Rayo Vallecano wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Rayo Vallecano aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Rayo Vallecano kan je vinden op de clubpagina van Rayo Vallecano.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Rayo Vallecano. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Rayo Vallecano met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Rayo Vallecano met elkaar vergelijken op de clubpagina van Rayo Vallecano.

Er zijn verschillende bonussen voor Rayo Vallecano. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Rayo Vallecano met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Rayo Vallecano met elkaar vergelijken op de clubpagina van Rayo Vallecano.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Segunda División 1x
  • Segunda División B 2x
  • Tercera División 2x

Weetje

Toen Rayo Vallecano in 2014 om 11 uur `s ochtends moest aftrappen tegen Levante was het vak van de ultra’s helemaal leeg. Enkel twee mensen in pakken van Bert en Ernie lagen onder de dekens op een bed. Onder hun hing een spandoek met de tekst: ‘Geen lawaai alsjeblieft. Het is slaaptijd, geen voetbaltijd.’

Supporters

De harde kern van Rayo heet de Bukaneros. Deze groep staan bekend om hun politieke boodschappen en protesten, voornamelijk tegen ‘het moderne voetbal’. De groep supporters strijdt ook tegen racisme.

Rivaliteit

Rayo Vallecano speelt verschillende derby’s tegen stadsgenoten zoals Real Madrid, Atlético Madrid, Leganés en Getafe. Een echte grote rivaal heeft Rayo echter niet, behalve Atlético al draait dat meer om de politieke standpunt.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.