award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

FC Lorient

Wedden op de club uit de Franse havenstad Lorient? FC Lorient speelt al sinds 2000 om de haverklap in Ligue 1. Hoe lang houden ze het deze keer vol? De bookmakers bieden in ieder geval leuke odds!

Bekijk alle wedstrijden
FC Lorient logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

WEDDEN OP FC LORIENT

FC Lorient is nog niet heel lang actief in de Franse top. In het seizoen van 1998/99 mocht de club het voor het eerst in de Ligue 1 proberen. Zonder succes. Twee jaar later probeerde ze het weer, maar wederom zonder succes. Ze kennen een lange periode van 11 seizoenen in de hoogste divisie van Frankrijk. Dit was tussen 2006 en 2017.

Doordat ze nog niet heel lang in de Ligue 1 spelen, is het een leuke club om in de gaten te houden bij onze bookmakers. Vaak kan je gebruik maken van de hoge odds en vergeet dan ook niet gelijk een bonus mee te pakken!

GESCHIEDENIS VAN FC LORIENT

De club is opgericht in 1926 door drie personen: Madame Cuissard (oprichter van een andere voetbalclub La Marée Sportive), een winkeleigenaar uit Saint-Étienne (toevallig ook een club) en haar zoon. In haar beginjaren speelde ze nog in de amateurleague en ze was daar een van de beste. De club won zo goed als alles. Van de bekertoernooien tot aan de competities. Door de Tweede Wereldoorlog kon de club niet meer zo hard groeien als het deed; spelers gingen het leger in of ze gingen naar een andere club.

Antoine Cuissard, de kleinzoon van Madame Cuissard, sloot zich aan bij de club na de oorlog. Hij was de eerste speler in de clubgeschiedenis die voor de club én voor het Franse nationale elftal speelde. In de jaren tussen 1948 en 1957 kwam de club niet hoger dan de Championnat de France, de vierde divisie in Frankrijk. In 1967 lukte het de club om in de Ligue 2 te mogen spelen.

De eerste jaren liepen wat stroef voor de club. FC Lorient eindigde zelden hoog. Twee keer waren ze dicht bij een promotie naar de Ligue 1, maar ze kwamen toen net niet hoger dan een derde plek. In het seizoen van 1976/77 degradeerde de club zelfs naar de derde divisie. Hier speelde ze tot het kampioenschap van 1984/85 waarna het team weer terug naar de tweede divisie kon. Tot het seizoen van 1998/99, toen mochten ze voor het eerst naar de Ligue 1.

NOEMENSWAARDIGE SPELERS

De speler met de meeste wedstrijden voor FC Lorient is Fabien Audard. Deze Franse keeper heeft 352 wedstrijden het doel verdedigt. Dit deed hij tussen 2002 en 2015.

Lorient heeft redelijk wat bekende spelers grootgebracht. Denk aan: Laurent Koscielny, André-Pierre Gignac, Michaël Ciani, Kevin Gameiro, Karim Ziani, Bakari Koné, Matteo Guendouzi en Seydou Keita.

NOEMENSWAARDIGE MANAGERS

Christian Gourcuff was de manager toen de club voor het eerst promoveerde naar de Ligue 1 en hij was ook de manager toen ze het voor de tweede keer mochten proberen. Hij heeft er ook voor gezorgd dat Lorient haar langste periode in de Ligue 1 mocht blijven.

Christophe Pélissier was de manager die het meest recent met de club terug in de Ligue 1 is gekomen. Hij is sinds 2019 manager van de club en heeft een contract tot 2024.

Informatie

  • Plaats: Lorient
  • Stadion: Stade du Moustoir
  • Opgericht: 1926
  • Clubkleuren: Oranje/zwart
  • Bijnamen: Les Merlus

Veelgestelde vragen over FC Lorient

Je kan wedden op FC Lorient via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op FC Lorient. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op FC Lorient afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op FC Lorient.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op FC Lorient wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op FC Lorient aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op FC Lorient kan je vinden op de clubpagina van FC Lorient.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor FC Lorient. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op FC Lorient met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van FC Lorient met elkaar vergelijken op de clubpagina van FC Lorient.

Er zijn verschillende bonussen voor FC Lorient. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op FC Lorient met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van FC Lorient met elkaar vergelijken op de clubpagina van FC Lorient.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Coupe de France: 2001/02
  • Championnat National (3e divisie): 1994/95
  • Ligue 2: 2019/20

Weetje

Lorient is gepromoveerd naar de Ligue 1 zonder het seizoen af te maken door de coronapandemie. Er waren nog eigenlijk nog 10 wedstrijden te spelen, maar de Franse voetbalbond had besloten dat het seizoen niet afgemaakt kon worden en de clubs moesten degraderen/promoveren met de stand op dat moment.

Supporters

De supportersclub Club des Supporters du FC Lorient had de club overgenomen in 1978 door het faillissement. Zo wilden de supporters de clubnaam waarborgen.

Rivaliteit

Elke wedstrijd tegen Stade Rennes is een spektakel. Het wordt ook wel de Derby Breton genoemd.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.