award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Stade Rennes

Als echte middenmoter in de Franse competitie kan de club winnen en verliezen. Dat maakt wedden op Stade Rennes niet alleen spannend, maar ook rendabel dankzij relatief hoge quoteringen!

Bekijk alle wedstrijden
Stade Rennes logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Stade Rennes

Stade Rennes profileert zich doorgaans als middenmoter in de Ligue 1, waarbij ze proberen een plekje te bemachtigen in de subtop en zich zo te kwalificeren voor de Europa League. De resultaten helpen vooralsnog niet mee om dat doel te behalen.

Ondanks dat is wedden op Stade Rennes geen slecht idee. Sterker nog, vanwege de wisselvalligheid van de ploeg hanteren de bookmakers relatief hoge quoteringen. En daar kunnen goed geïnformeerde gokkers mooi van profiteren! Benieuwd naar de odds? Voor komende wedstrijd hebben we de beste voor je verzameld en genoteerd!

Geschiedenis van Stade Rennes

De club werd opgericht in 1901, waarna het al snel doorstootte tot de halve finales van de eindronde om het Franse landskampioenschap. Daar kreeg het echter maar liefst met 12-1 om de oren van Racing Club de Roubaix. Sinds 1932 heeft het een profstatuut.

Noemenswaardige spelers

Een van de grootste namen die ooit onder contract heeft gestaan bij de club is Petr Cech. De Tsjechische doelman kwam in 2002 over van Sparta Praag en vertrok twee seizoenen later naar Chelsea, waar hij tot een wereldkeeper uitgroeide.

Een nog recenter voorbeeld van een speler die in Rennes is doorbroken, is Ousmane Dembélé. De tweebenige aanvaller speelde sinds zijn dertiende bij de Franse middenmoter en vertrok in 2016 voor zo’n vijf miljoen euro naar Borussia Dortmund. Een jaar later vertrok Dortmund hem voor minstens 100 miljoen euro meer door aan FC Barcelona.

Enkele andere spelers die uit de jeugd van Stade Rennes zijn gekomen zijn: Sylvain Wiltord, Moussa Sow, Yacine Brahimi, Jimmy Briand en Yoann Gourcuff.

Noemenswaardige managers

De enige trainer die ooit echte prijzen met Stade Rennes wist te winnen was Jean Prouff. Prouff speelde in de jaren 40’ en 50’ al voor de ploeg en nam in 1964 het stokje over als trainer. Prouff won in 1965 en in 1971 de beker met de Franse club.

Informatie

  • Plaats: Rennes
  • Stadion: Roazhon Park
  • Opgericht: 1901
  • Clubkleuren: Rood/zwart
  • Bijnamen: Les rouges et noirs

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Ligue 2 2x
  • Coupe de France 2x
  • UEFA Intertoto Cup 1x

Weetje

In 2008 nam Stade Rennes het in de UEFA Cup het op tegen FC Twente. In Enschede had FC Twente genoeg aan een 1-0 overwinning, nadat het in Rennes 2-1 werd voor de thuisploeg. Blaise N’Kufo was de enige doelpuntenmaker.

Supporters

Rennes heeft meerdere supportersgroepen zoals Le Roazhon Celtic Kop, La section Roazhon Paris, Allez Rennes en Les Hermines Rougers.

Rivaliteit

FC Nantes is de grootste rivaal van Stade Rennes. Nantes won in de jaren 60’ en 70’ veel prijzen, waar Rennes dat niet deed. Maar sinds Nantes is afgezakt en Rennes juist beter is geworden, is de rivaliteit feller geworden.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren