award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

FC Nantes

Wedstrijden van de geelgroene formatie laten zich moeilijk voorspellen. En dat zie je terug in de odds. Start nu met wedden op FC Nantes en profiteer van hoge quoteringen!

Bekijk alle wedstrijden
Nantes logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op FC Nantes

FC Nantes was ooit een machtige club in de Franse competitie, maar tegenwoordig is het veroordeeld tot een plek in de middenmoot en maakt het vanuit daar af en toe een uitstapje naar de subtop – of naar de onderste regionen. Het is dan ook moeilijk in te schatten wat de ploeg op de mat gaat leggen.

Maar ook de bookmakers hebben moeite om de juiste odds te berekenen. Dat houdt in dat wedden op FC Nantes behoorlijk lucratief kan zijn, mits je op het juiste moment weet te gokken bij het juiste wedkantoor. Om je daarbij te helpen hebben we diverse bookmakers vergeleken en de scherpste quoteringen voor je genoteerd.

Geschiedenis van FC Nantes

De Franse voetbalclub is zevenmaal kampioen geworden en heeft driemaal de Coupe de France gewonnen. Een van de hoogtepunten zijn de twee kampioenschappen in 1964 en 1965. In 1963 promoveerde de club nog naar Ligue 1. In de jaren zeventig deed Nantes lang mee met de top van de competitie. Twee keer werd de club landskampioen. In 1979 won FC Nantes voor het eerst de beker, nadat de club al eerder drie keer beker in de finale misliep. Ook in de jaren tachtig won de club titels.

Op Europees gebied haalde de club de top rond de jaren 1995 en 1996. In 1995 werd de zevende landstitel behaald en bereikte de club de kwartfinale van de UEFA Cup. In 1996/1997 bereikte de club zelfs de halve finale van de Champions League. Juventus bleek te sterk.

Langzaamaan ging het vanaf 1996/1997 minder. In 2001 won Nantes wel de titel, maar de club presteerde later minder en minder. De club speelde meerdere malen in de Ligue 2.

Noemenswaardige spelers

Didier Deschamps: Didier Deschamps is de trainer van het Franse elftal die in 2018 wereldkampioen werd. Hij begon zijn carrière bij Nantes. Later speelde hij onder andere voor Juventus en Chelsea. De controlerende middenvelder speelde meer dan honderd interlands, met als hoogtepunt het winnen van de Europese titel.

Claude Makélélé: De verdedigende middenvelder beleefde voornamelijk zijn hoogtepunten bij Real Madrid en Chelsea. Bij Nantes maakte hij zijn debuut en speelde hij vijf seizoenen voor de club. In 1995 werd hij met FC Nantes landskampioen. Makélélé groeide uit tot een van de beste middenvelders ter wereld.

Noemenswaardige managers

Jean-Claude Suaudeau: Jean-Claude Suaudeau was trainer van Nantes toen de club het kampioenschap won in 1983 en 1995. Zowel als speler en als trainer won hij titels. Zo won hij als speler de titel van 1964/1965 en van 1965/1966. Hij wordt daarom ook gezien als een legende.

José Arribas: De Spanjaard won driemaal de titel met FC Nantes. Hij is daarom ook een legende. In Nantes heb je daarom ook de ‘Promenade José Arribas’.

Informatie

  • Plaats: Nantes
  • Stadion: Stade de la Beaujoire
  • Opgericht: 1943
  • Clubkleuren: Groen/geel
  • Bijnamen: De Kanaries

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 8x
  • Coupe de France 3x

Weetje

In januari zou Emiliano Sala vertrekken naar Cardiff City. Een dramatisch ongeluk op 21 januari 2019 zette de voetbalwereld op zijn kop. Bij een vliegtuigongeluk boven het Kanaal belandde het toestel in het water. De piloot had niet de juiste papieren om passagiers te vervoeren. Cardiff City zou zeventien miljoen betalen voor de aanvaller.

Supporters

De supporters van Nantes zorgden voor een mooi eerbetoon aan Emiliano Sala. De fans legden bloemen neer bij een fontein. De speler werd toen door een flinke menigte toegezongen. Voor de aftrap van de wedstrijd tegen Saint-Etienne werden zijn hoogtepunten getoond. Spelers konden de tranen nauwelijks bedwingen. Ook werd er in de negende minuut het spel stilgelegd voor een minuut applaus.

Rivaliteit

Nantes tegen SCO Angers is een speciale wedstrijden. Beide clubs vertegenwoordigen het oosten van Frankrijk.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren