award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Angers

Als verrassende middenmoter in de Franse competitie lopen de odds van deze club nogal uiteen. Dat biedt meestal mooie winstkansen voor iedereen die wilt wedden op Angers!

Bekijk alle wedstrijden
Angers logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Angers SCO

Na ruim twintig jaar in de Ligue 2 speelt Angers SCO sinds een paar jaar weer op het hoogste niveau van Frankrijk. Daar geldt het als stugge ploeg waar je niet zomaar van wint. Ondanks een relatief kleine begroting, eindigde de club dan ook een aantal keer knap in de middenmoot. club eindigde dan ook een aantal keer knap in de middenmoot.

Dat succes is te wijten aan een tomeloze inzet, hechte defensie en een misschien ook wel een klein beetje geluk. Omdat de club daardoor in staat is te stunten tegen de grote ploegen, is wedden op Angers favoriet bij een aantal mensen die gokken op voetbal. Voor die mensen hebben we de hoogste quoteringen van de verschillende bookmakers vergeleken en de beste odds hierboven genoteerd.

Geschiedenis van Angers

Honderd jaar geleden werd Angers SCO opgericht, tegelijkertijd met de Franse voetbalbond. De ploeg speelde in 2007 nog op het beruchte derde niveau in Frankrijk, maar is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een middenmoter in de Ligue 1. De club debuteerde in 1956 in de Ligue 1 en wisselde in de afgelopen decennia tussen de verschillende niveau’s.

Noemenswaardige spelers

Met 11 seizoenen in de Ligue 2 en één seizoen in de Ligue 1 is Pierre Bourdel een legende in Angers. De aanvoerder speelde ruim 450 wedstrijden voor Angers voor hij in 1975 vertrok. In de zelfde periode speelde ook Jean-Marc Guillou voor de club. De middenvelder speelde, mede door militaire diensplicht, minder wedstrijden dan Bourdel, maar wist het wel tot het nationale elftal te schoppen. Met Frankrijk speelde hij op het WK van 1978.

Noemenswaardige managers

Voor een van de succesvolste managers hoeven we niet ver terug in de clubgeschiedenis te duiken. De huidige trainer, Stephane Moulin, kan namelijk niet worden overslagen. De trainer, die zelf meer dan 100 wedstrijden voor de club speelde, coachte van 2005 tot 2011 het B-team en staat sinds 2011 zelf aan het roer bij het eerste. In 2015 werd hij met Angers derde in de Ligue 1 en sindsdien speelt Angers op het hoogste niveau. In 2017 haalde de club na 50 jaar zelfs weer eens de finale van de Coupe de France. Er werd met 0-1 verloren van PSG.

Informatie

  • Plaats: Angers
  • Stadion: Stade Raymond-Kopa
  • Opgericht: 1919
  • Clubkleuren: Zwart/wit
  • Bijnamen: Les Scoïstes

Veelgestelde vragen over Angers

Je kan wedden op Angers via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Angers. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Angers afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Angers.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Angers wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Angers aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Angers kan je vinden op de clubpagina van Angers.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Angers. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Angers met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Angers met elkaar vergelijken op de clubpagina van Angers.

Er zijn verschillende bonussen voor Angers. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Angers met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Angers met elkaar vergelijken op de clubpagina van Angers.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioen Ligue 2 2x

Weetje

In 1972 speelde Angers SCO mee in de UEFA Cup nadat het vierde werd in de Ligue 1. Het werd gelijk uitgeschakeld door Dynamo Berlin.

Supporters

Angers SCO heeft verschillende supportersgroepen. KDLB (Kop De La Butte) is de oudste groep en werd in 1992 opgericht. Verder heb je de West Brigade 49 en Magic SCOP.

Rivaliteit

De grootste rivaal van Angers SCO is FC Nantes. In de derby van het westen nemen de clubs het tegen elkaar op. De rivaliteit tussen de clubs is de laatste jaren gegroeid doordat de wedstrijd eindelijk weer in de Ligue 1 werd gespeeld.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.