award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Montpellier

Met meerdere verrassingen en tegelijkertijd ook enkele teleurstellende resultaten, geldt de Franse club als echte middenmoter. Daardoor profiteer je van scherpe odds bij het wedden op Montpellier HSC.

Bekijk alle wedstrijden
Montpellier logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Montpellier HSC

Montpellier is een Franse club die doorgaans wisselvallig presteert. Daardoor eindigt de ploeg daardoor meestal in de middenmoot, maar wil het ook nog wel eens verrassen met een plek in de subtop of zelfs een kampioenschap in 2012. Anderzijds eindigt de ploeg ook nog wel eens in de onderste regionen van de Franse Ligue 1.

Dankzij diezelfde wisselvallige prestaties kent de club vaak wel interessante quoteringen. Het is een ploeg die uit het niets kan stunten met een klinkende overwinning, maar ook zomaar een slechte wedstrijd op de mat kan leggen. Precies dat maakt wedden op Montpellier niet alleen spannend, maar mogelijk ook rendabel!

Geschiedenis van Montpellier

Montpellier Hérault Sport Club, vandaar de HSC, was opgericht in 1919. De club won zijn eerste landstitel in 2011/12.

Noemenswaardige spelers

Laurant Blanc speelde al vanaf zijn jeugd voor Montpellier. De verdediger maakte zijn debuut voor de club in 1983. Uiteindelijk speelde hij tot 1991 voor de club en speelde hij 243 wedstrijden en scoorde hij 76 keer. Hiermee is hij topscorer aller tijden van Montpellier. In zijn carrière heeft hij vele prijzen gewonnen waaronder de  Coupe de France met de huidige Franse middenmoter. Daarnaast werd hij wereldkampioen met Frankijk en won hij de Premier League met Manchester United.

Eric Cantona is vooral bekend door zijn periode bij Manchester United, maar hij werd voor een seizoen uitgeleend aan Montpellier door Marseille in het seizoen 1989/90. In 33 wedstrijden scoorde hij 10 keer voor de club. Het seizoen daarop vertrok hij bij Marseille waarop hij ging spelen bij de grote rivaal Nîmes. Eric Cantona won vele prijzen waaronder de Coupe de France samen met Laurant Blanc. Met Manchester United won hij de Premier League 4x.

Noemenswaardige managers

De meeste coaches van Montpellier hebben niet langer dan 2 a 3 jaar voor de club gewekt. De manager die er het langst heeft getraind is Louis Favre. Hij was coach van de club tussen 1963 en 68 en nog kort in 1976.

Informatie

  • Plaats: Montpellier
  • Stadion: Stade de la Mosson
  • Opgericht: 1919
  • Clubkleuren: Blauw/oranje
  • Bijnamen: La Paillade

Veelgestelde vragen over Montpellier

Je kan wedden op Montpellier via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Montpellier. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Montpellier afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Montpellier.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Montpellier wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Montpellier aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Montpellier kan je vinden op de clubpagina van Montpellier.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Montpellier. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Montpellier met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Montpellier met elkaar vergelijken op de clubpagina van Montpellier.

Er zijn verschillende bonussen voor Montpellier. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Montpellier met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Montpellier met elkaar vergelijken op de clubpagina van Montpellier.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 1x
  • Beker 2x

Rivaliteit

De supporters van Montpellier zien Nîmes als hun grootste rivaal. De rivaliteit nam sterk toe toen in 1980 de eigenaar van Montpellier spelers van Nîmes opkocht. Nadat beide clubs in Ligue 2 terechtkwamen nam de rivaliteit alleen maar meer toe. Het toppunt van de rivaliteit was de halve finale van de Coupe de France in 1995/96. Ligue 2 club Lîmes wist met 1-0 te winnen van Ligue 1 club Montpellier.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.