award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Nimes

Wedstrijden van deze Franse ploeg club zijn op voorhand moeilijk te voorspellen, wat zorgt voor mooie odds bij het wedden op Nimes Olympique. Profiteer nu!

Bekijk alle wedstrijden
Nimes logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Nimes Olympique

Als relatieve nieuwkomer in de Ligue 1, het Franse hoogste niveau, weet Nimes Olympique vriend en vijand te verrassen. Vooraf werd de club gezien als één van de voornaamste degradatiekandidaten, maar het wist zich uiteindelijk in de middenmoot te vestigen en zich daarmee ruimschoots te handhaven.

Dat maakt wedden op Nimes bovendien spannend – en rendabel. De club heeft nog maar weinig geschiedenis in de hoogste Franse competitie, waardoor wedstrijden van de club zich moeilijk laten voorspellen. En dat zien we terug in de quoteringen bij diverse bookmakers. Benieuwd? Ontdek hierboven de scherpste odds voor komende wedstrijden!

Geschiedenis van Nimes

De club werd opgericht in 1937, waarna het tijdens de oorlog in de hoogste klasse verbleef. De daar behaalde resultaten zijn echter niet officieel. In 1950 keerde de club terug in de hoogste divisie, voor maar liefst 17 achtereenvolgende seizoenen. Na nog een aantal keer gepromoveerd en gedegradeerd te zijn, wist de club vanaf 1993 niet meer in de Ligue 1 uit te komen … tot 2018, toen het voor het eerst sinds 25 jaar weer promoveerde naar de hoogste klasse.

Noemenswaardige spelers

Eric Cantona is een van de bekendere spelers die ooit uitkwam voor Nimes. De Fransman speelde in 1991 een seizoen voor de ploeg uit Zuid-Frankrijk en kwam ook hier flink in opspraak. Tijdens een wedstrijd gooide hij een bal tegen de scheidsrechter, wat hem een schorsing van een maand opleverde. Tijdens de hoorzitting van de Franse voetbalbond noemde hij iedereen een idioot, waardoor de schorsing twee maanden werd. Cantona stopte hierna met voetballen, maar werd later overgehaald door Platini om terug te keren.

Noemenswaardige managers

Tussen 1948 en 1954 speelde Kader Firoud ruim 200 wedstrijden voor Olympique Nimes en speelde hij zes interlands voor Frankrijk. In 1955 mocht de middenvelder gelijk het stokje overnemen als trainer. Firoud was zeven jaar lang trainer van Nimes en kwam na Algerije en Toulouse te hebben getraind in 1969 weer terug. Dit keer bleef Firoudd ruim negen jaar trainer van de club. Zijn jaren bij de club worden gezien als de gouden jaren van Nimes. Met Firoud werd Nimes drie keer tweede in de Ligue 1 en haalde het twee keer de finale van de Coupe de France.

Informatie

  • Plaats: Nîmes
  • Stadion: Stade des Costières
  • Opgericht: 1937
  • Clubkleuren: Rood.wit
  • Bijnamen: Les Crocos

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioen Ligue 2 1x

Weetje

Ton Lokhoff en Jan Poortvliet zijn de enige Nederlanders die voor Nimes hebben gespeeld.

 In 1995 speelde Nimes op het derde niveau van Frankrijk, maar haalde het wel de finale van de Coupe de France. Dit leverde ze een plekje op in de Europacup II als derde divisieclub. Nimes versloeg Kipesti Honvéd in de eerste ronde, maar werd uitgeschakeld door Stockholm in de achtste finale.

Supporters

De Gladiators Nimes is de grootste supportersgroep van Nimes en werd opgericht in 1991. De naam refereert naar de rijke historie van Nimes.

Rivaliteit

Montpellier is de grote derby van Nimes. Sinds dit seizoen wordt de derby du Languedoc eindelijk weer in de Ligue 1 gespeeld.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren