award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Toulouse

Als Franse underdog krijg je bij wedden op Toulouse FC te maken met hoge quoteringen. Dat maakt een gokje wagen op deze club niet alleen spannend, maar ook leuk!

Bekijk alle wedstrijden
Toulouse logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Toulouse FC

Toulouse FC bevond zich jaren terug nog een aantal seizoenen keurig in de middenmoot, maar tegenwoordig moet het alle zeilen bijzetten om niet te degraderen uit de Ligue 1. De ploeg met het kenmerkende paarse tenue heeft het bijzonder lastig op het hoogste niveau, maar weet zich desondanks meestal wel te handhaven.

Dat levert aan de andere kant wel behoorlijke hoge odds op. Vooral in wedstrijden tegen de topploegen kun je een mooie winst boeken, maar de kans is dat de club voor een stunt zorgt is natuurlijk wel uiterst klein. Zo werkt het nu eenmaal. Desalniettemin is wedden op Toulouse geen slechte keus: wedstrijden laten zich voor insiders doorgaans makkelijk voorspellen.

Geschiedenis van Toulouse

In 1967 verkocht Toulouse FC hun spelers en plek in de competitie aan Red Star FC, omdat het in de financiële problemen zat. Drie jaar later werd er weer een nieuwe club opgericht, namelijk Union Sportive Toulouse. De club begon in de Ligue 2 en nam in 1979 de naam oorspronkelijke weer over.

De club kende geen grote successen in de clubgeschiedenis en de enige twee titels zijn kampioenschappen in de Ligue 2. Wel won het ‘oude’ Toulouse FC de beker in 1957. In 2007 eindigde de club ook knap op de derde plek in de Ligue 1, wat ze een plekje in de kwalificatie van de Champions League opleverde. Liverpool was echter een paar maatjes te groot, waardoor het Europese avontuur niet te lang duurde.

Noemenswaardige spelers

Een van de grote spelers van het Toulouse wat derde in de Ligue 1 werd, was Jeremy Mathieu. De toen nog 22-jarige verdediger speelde tussen 2005 en 2009 ruim 100 wedstrijden voor de paarswitten totdat hij naar Valencia vertrok. In 2014 verdiende hij zelfs een transfer naar FC Barcelona.

Ook de Franse aanvaller Wissam Ben Yedder beleefde zijn grote doorbraak in bij de club. Ben Yedder debuteerde in 2010 voor de ploeg en speelde er uiteindelijk 156 wedstrijden waarin hij 63 keer scoorde. Hiermee verdiende hij een transfer naar Sevilla FC, waar hij wekelijks schittert.

Een andere wereldberoemde speler die zijn doorbrak bij Toulouse is doelman Fabien Barthez. Barthez kwam uit de jeugd de club en vertrok in 1992 naar Marseille. Barthez keepte in totaal 87 interlands voor het Franse elftal.

Noemenswaardige managers

De huidige trainer van Toulouse FC is Alain Casanova. De Fransman nam in 2018/2019 aan het stokje over bij Toulouse en is geen onbekende van de club. Casanova was tussen 1992 en 1995 de doelman van Toulouse en stond tussen 2008 en 2015 ook al aan het roer. In 2009 werd hij knap vierde en sinds zijn ontslag ging het bergafwaarts met de ploeg.

Informatie

  • Plaats: Toulouse
  • Stadion: Stadium de Toulouse
  • Opgericht: 1970
  • Clubkleuren: Wit/paars
  • Bijnamen: Le Téfécé, Les Pitchouns, Les Violets

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioen Ligue 2 2x

Weetje

In het seizoen 2015/2016 leek Toulouse te gaan degraderen naar de Ligue 2. De ploeg stond in de laatste wedstrijd van het seizoen met 2-1 achter tegen Angers en moest winnen om in de Ligue 1 te blijven. In de laatste vijftien minuten wist Toulouse twee keer te scoren, waardoor het in de competitie bleef.

Supporters

Toulouse FC heeft meerdere supportersgroepen, waaronder de Ultras Violets.

Rivaliteit

De grote rivaal van Toulouse is Girondins de Bordeaux. Onderling spelen zij de Derby de La Garonne.

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren