award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Paris Saint-Germain

PSG domineert de afgelopen jaren de Franse Ligue 1. Dat maakt de competitie misschien niet erg spannend meer, maar door te wedden op Paris Saint Germain kun je die spanning misschien wel terugbrengen!

Bekijk alle wedstrijden
Paris Saint Germain logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain, kortweg PSG, is sinds de overname uit Qatar de meest succesvolle club van Frankrijk. Het is bijna een garantie dat de club elk jaar kampioen wordt, maar in Europees verband wil het nog niet echt vlotten met de Parijzenaren. Tot ergernis van de eigenaren.

Wedden op Paris Saint-Germain levert door hun dominantie in de Franse competitie meestal niet veel op. Maar omdat het haast een zekerheidje is dat de ploeg haar wedstrijden wint, is gokken op PSG een populaire optie voor je gecombineerde bets. Nieuwsgierig naar de odds van komende wedstrijd? Check hierboven de scherpste quoteringen!

Geschiedenis van Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain is een fusieclub opgericht in 1970. Sinds 1974 speelt PSG onafgebroken op het hoogste niveau. Dat is het langst van elke Franse club. In 2011 kwam PSG in handen van de Qatar Sports Investments waardoor de financiële mogelijkheden van de club gigantisch toenamen.

Noemenswaardige spelers

Sinds 2017 heeft PSG een Hall of Fame. Hierin staan de 20 beste spelers en meest belangrijke spelers ooit voor PSG. Zo staat Jean-Marc Pilorget op de lijst, omdat hij de meeste wedstrijden heeft gespeeld voor Paris Saint-Germain. Tussen 1975 en 1989 speelde de verdediger 370 wedstrijden. Safet Sušić is ook aan de lijst toegevoegd, omdat hij de meeste assists voor de club heeft gemaakt. Hij speelde van 1982 tot 1991 voor de club. Een van de belangrijkste spelers op de lijst is Georg Weah. Hij won in 19995 de Ballon d’Or voor zijn geweldige spel voor zowel PSG als AC Milan. Hiermee is hij de enige Afrikaanse speler die ooit deze prijs heeft gewonnen.

Noemenswaardige managers

Zeker de laatste jaren heeft Paris Saint-Germain een aantal zeer goede spelers gehaald. Zo was Laurant Blanc coach van PSG van 2013 tot 2016. Hij won 3 landstitels met de club. Ook Unai Emery won een landstitel met de club tussen 2016 en 2018. Meer bijzonder waren de prijzen die Luis Fernández met de club won in de periodes van 1994-1996 en 2000 tot 2003. Hierin won PSG namelijk de Europacup 2 en verscheidende bekers.

Informatie

  • Plaats: Parijs
  • Stadion: Parc des Princes
  • Opgericht: 1928
  • Clubkleuren: Blauw/rood
  • Bijnamen: PSG

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 7x
  • Coupe de France 12x
  • Coupe de la Ligue 8x

Weetje

PSG is de enige club in Frankrijk die nog nooit is gedegradeerd uit Ligue 1.

Supporters

Na de overname van Qatar is de club ook veel meer succesvol geworden. Hierdoor is het stadion van de club ook meestal uitverkocht. Zeker bij wedstrijden in de Champions League.

Rivaliteit

De klassieker van Frankrijk is Olympique Marseille tegen Paris Saint-Germain. Rond de wedstrijden in Le Classique was altijd een verhitte sfeer en agressief gedrag van de aanhang. De rivaliteit is wel verzwakt door de onwijs toegenomen financiële mogelijkheden van Paris Saint-Germain.

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren