award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Paris Saint-Germain

PSG domineert de afgelopen jaren de Franse Ligue 1. Dat maakt de competitie misschien niet erg spannend meer, maar door te wedden op Paris Saint Germain kun je die spanning misschien wel terugbrengen!

Bekijk alle wedstrijden
Paris Saint Germain logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain, kortweg PSG, is sinds de overname uit Qatar de meest succesvolle club van Frankrijk. Het is bijna een garantie dat de club elk jaar kampioen wordt, maar in Europees verband wil het nog niet echt vlotten met de Parijzenaren. Tot ergernis van de eigenaren.

Wedden op Paris Saint-Germain levert door hun dominantie in de Franse competitie meestal niet veel op. Maar omdat het haast een zekerheidje is dat de ploeg haar wedstrijden wint, is gokken op PSG een populaire optie voor je gecombineerde bets. Nieuwsgierig naar de odds van komende wedstrijd? Check hierboven de scherpste quoteringen!

Geschiedenis van Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain is een fusieclub opgericht in 1970. Sinds 1974 speelt PSG onafgebroken op het hoogste niveau. Dat is het langst van elke Franse club. In 2011 kwam PSG in handen van de Qatar Sports Investments waardoor de financiële mogelijkheden van de club gigantisch toenamen.

Noemenswaardige spelers

Sinds 2017 heeft PSG een Hall of Fame. Hierin staan de 20 beste spelers en meest belangrijke spelers ooit voor PSG. Zo staat Jean-Marc Pilorget op de lijst, omdat hij de meeste wedstrijden heeft gespeeld voor Paris Saint-Germain. Tussen 1975 en 1989 speelde de verdediger 370 wedstrijden. Safet Sušić is ook aan de lijst toegevoegd, omdat hij de meeste assists voor de club heeft gemaakt. Hij speelde van 1982 tot 1991 voor de club. Een van de belangrijkste spelers op de lijst is Georg Weah. Hij won in 19995 de Ballon d’Or voor zijn geweldige spel voor zowel PSG als AC Milan. Hiermee is hij de enige Afrikaanse speler die ooit deze prijs heeft gewonnen.

Noemenswaardige managers

Zeker de laatste jaren heeft Paris Saint-Germain een aantal zeer goede spelers gehaald. Zo was Laurant Blanc coach van PSG van 2013 tot 2016. Hij won 3 landstitels met de club. Ook Unai Emery won een landstitel met de club tussen 2016 en 2018. Meer bijzonder waren de prijzen die Luis Fernández met de club won in de periodes van 1994-1996 en 2000 tot 2003. Hierin won PSG namelijk de Europacup 2 en verscheidende bekers.

Informatie

  • Plaats: Parijs
  • Stadion: Parc des Princes
  • Opgericht: 1928
  • Clubkleuren: Blauw/rood
  • Bijnamen: PSG

Veelgestelde vragen over Paris Saint-Germain

Je kan wedden op Paris Saint-Germain via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Paris Saint-Germain. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Paris Saint-Germain afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Paris Saint-Germain.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Paris Saint-Germain wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Paris Saint-Germain aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Paris Saint-Germain kan je vinden op de clubpagina van Paris Saint-Germain.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Paris Saint-Germain. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Paris Saint-Germain met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Paris Saint-Germain met elkaar vergelijken op de clubpagina van Paris Saint-Germain.

Er zijn verschillende bonussen voor Paris Saint-Germain. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Paris Saint-Germain met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Paris Saint-Germain met elkaar vergelijken op de clubpagina van Paris Saint-Germain.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 7x
  • Coupe de France 12x
  • Coupe de la Ligue 8x

Weetje

PSG is de enige club in Frankrijk die nog nooit is gedegradeerd uit Ligue 1.

Supporters

Na de overname van Qatar is de club ook veel meer succesvol geworden. Hierdoor is het stadion van de club ook meestal uitverkocht. Zeker bij wedstrijden in de Champions League.

Rivaliteit

De klassieker van Frankrijk is Olympique Marseille tegen Paris Saint-Germain. Rond de wedstrijden in Le Classique was altijd een verhitte sfeer en agressief gedrag van de aanhang. De rivaliteit is wel verzwakt door de onwijs toegenomen financiële mogelijkheden van Paris Saint-Germain.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.