award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Amiens

Wedden op Amiens

Bekijk alle wedstrijden

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Amiens

Wist je dat er op dit moment een Nederlander bij Amiens voetbalt? Erik Pieters verruilde deze winter van Stoke City naar deze Franse club. Amiens heeft Pieters op huurbasis overgenomen van Stoke. De dertiger degradeerde vorig seizoen met Stoke City uit de Premier League. Kan Pieters er mede voor zorgen dat Amiens niet degradeert? Volg de ontknoping van de Ligue 1 en plaats een slimme weddenschap!

Amiens staat er niet bepaald goed voor. Op het moment van typen neemt de club de zeventiende plaats in beslag. Dat zou net genoeg zijn om degradatie te ontlopen. Kan Amiens dit volhouden? Volg de ontwikkeling en statistieken van de Ligue 1 en zet in!

Geschiedenis

Amiens SC is een club die vaak heen en weer wisselde van de tweede en derde klasse. De club heeft zelfs even in de vierde klasse gespeeld! In 1991 keerde de club weer terug naar de tweede klasse. Tot 2000 speelde de club in de middenmoot van Division 2, die nu Ligue 2 heet. Na een jaar in de lagere competitie te hebben gespeeld keerde de club snel weer terug naar Division 2.

In 2007 vond er een bijzonder ontknoping plaats van de Ligue 2. Maar liefst zes ploegen (!) konden nog promoveren. Strasbourg pakte uiteindelijk de titel en Amiens mocht voor het eerst in zijn 116-jarige bestaan naar de Ligue 1. Het leek er op dat Amiens nog een seizoen in de Ligue 2 moest gaan spelen. Tot de 95e minuut stond het 1-1. In de allerlaatste minuut bekroonde Emmanuel Bourgaud zich tot held van Amiens. Hij schoot de club naar de 1-2 en dus weer terug naar de tweede, de plek die rechtstreeks promotie betekent.

Amiens speelt zijn tweede seizoen in de Ligue 1. Vorig seizoen eindigde de club knap op de dertiende plek. Dit seizoen is het vechten voor lijfsbehoud. Weet Amiens zich te handhaven?

Noemenswaardige spelers

Moussa Konaté: Konaté is een van de betere aanvallers van Amiens op dit moment. In augustus 2017 vertrok hij van het Zwitserse FC Sion naar Amiens. Hij is international van het Senegalees elftal. Konaté heeft op zijn jonge leeftijd al in veel landen gevoetbald: Bij Israël, Rusland, Italië, Zwitserland en Frankrijk.

Emmanuel Bourgaud: Alleen al het doelpunt in de allerlaatste minuut zorgt ervoor dat hij gezien wordt als de held van Amiens. De club speelt nu voor het eerst in zijn bestaan in de Ligue 1. Ondanks zijn belangrijke doelpunt speelt hij nu bij Red Star FC, uitkomend in Ligue 2.

Noemenswaardige managers

Christophe Pélissier: Vanaf 2014 is hij de trainer van Amiens. Mede dankzij hem heeft de club de opmars gemaakt naar de Ligue 1. In 2015 zorgde hij met een geweldige tweede seizoenshelft ervoor dat de club promoveerde naar Ligue 2. Seizoen 2017/2018 was het beste seizoen ooit gespeeld in de historie van de club.

Denis Troch: Onder zijn leiding werd de finale bereikt van de Coupe de France. Amiens, op dat moment derde divisionist, greep net naast de prijs. Strasbourg versloeg Amiens en mocht deelnemen aan de UEFA Cup.

Informatie

  • Plaats: Amiens
  • Stadion: Stade de la Licorne
  • Opgericht: 1901
  • Clubkleuren: Wit

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Runner-up Coupe de France 1x

Weetje

Amiens heeft heel vaak net naast de promotie gegrepen. In 2006/2007 deed de club bijvoorbeeld mee om promotie. Met een punt (!) verschil mocht de club niet meedoen om de promotiewedstrijden. In 2009 degradeerde de club naar het derde niveau. Nog nooit is een club met zo veel punten gedegradeerd uit Ligue 2. In 2011 promoveerde de club wel weer naar het hoogste niveau, maar net zo hard kelderde de club weer naar een niveau lager.

Supporters

In november 2017 zijn er zo’n twintig tot dertig suppoters gewond geraakt nadat het hek van het stadion omviel. Het hek bij het uitvak bezweek, waardoor supporters twee meter naar beneden vielen. De supporters werden op het veld behandeld.

Rivaliteit

Leuke wedstrijden zijn tegen Lille. Beide clubs komen uit Noord-Frankrijk. In 2018/2019 won Lille beide wedstrijden. Zij staan ook veel hoger in de competitie en heeft daarom andere belangen.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus