award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Bournemouth

De Engelse club is een relatieve nieuwkomer in de Premier League, maar heeft zich inmiddels ontpopt tot stabiele ploeg uit de middenmoot. Waar is het team nog meer toe in staat? Maak het extra spannend door te wedden op Bournemouth!

Bekijk alle wedstrijden
Bournemouth logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Bournemouth

Bournemouth speelt inmiddels al weer een tijdje op het hoogste niveau van Engeland en daar boekt het de laatste jaren zeer verdienstelijke resultaten. Het heeft zich gemanifesteerd als stabiele middenmoter en weet vanuit die positie regelmatig te winnen. Van zowel ploegen uit de (sub)top als uit de onderste regionen.

Maar natuurlijk verliest het ook wel eens. Anders verkeert de club immers niet in de middenmoot. Die wisselvallige resultaten zorgen op hun beurt wel voor interessante quoteringen bij de bookmakers, want ook zij weten niet wat er met de ploeg gaat gebeuren. Benieuwd naar de odds voor komende wedstrijd? We hebben de meest gunstige voor je geselecteerd, zodat je een mooie winst kan boeken door te wedden op Bournemouth.

Geschiedenis van Bournemouth

In 1972 is de naam Bournemouth and Boscombe Athletic F.C. verandert in A.F.C. Bournemouth. Daarvoor heette de club Boscombe F.C. De exacte datum van de oprichting van de club is niet bekend. Het zou rond 1900 hebben plaatsgevonden. In het seizoen 1913/1914 deed de club voor het eerst mee in de FA Cup.

Om de club de regio beter te laten vertegenwoordigen werd de naam in 1923 verandert in Boscombe Athletic F.C. Op dat moment was Bournemouth een derdedivisieclub. Door manager John Bond veranderde de club naar zijn huidige naam.

Onder leiding van Harry Redknapp werd Bournemouth steeds beter. De club speelde tweededivisie en in het seizoen 1988/1989 was er een serieuze kans op promotie naar de hoogste competitie. In de jaren 1994/1995 was de kans groot dat ze zouden degraderen uit de derde divisie. Dit kwam ook omdat er vijf degradatieplekken waren. De korte eindsprint zorgde ervoor dat ze net niet gedegradeerd waren.

Rond de jaren 2000 degradeerde en promoveerde club tussen de tweede en de derde divisie. In de jaren 2008 en 2009 had de club problemen met de boekhouding. De club kreeg in februari 2008 tien punten aftrek, omdat ze een schuld hadden van vier miljoen euro. De club degradeerde. Het seizoen daarop kwam de club opnieuw in de problemen, dit keer vanwege de verandering van eigenaar en de administratie van de spelers. Op de laatste speeldag garandeerde de club de status als League Two-club door te winnen van Grimsby Town.

In het seizoen 2012/2013 promoveerde de club naar de Championship. Door op de laatste dag met 0-3 te winnen bij Charlton Athletic won de club de titel van de Championship. Momenteel is de club nog steeds actief in de Premier League.

Beste spelers uit het verleden

James Hayter: James Hayter is een kind van de club. In eerste instantie werd hij verhuurd aan Salisbury City, waarna hij vervolgens terugkeerde. Hij is momenteel de clubtopscorer. In mei 2003 hielp hij Bournemouth om te promoveren via de play-offs van de derdedivisie. In het seizoen 2005/2006 redde hij Bournemouth met zijn 22 doelpunten van degradatie.

Callum Wilson: Wilson hielp de club promoveren naar de Premier League. Hij was ook topscoorder van het team in het seizoen 2014/2015. Hij scoorde twintig goals. In september 2015 raakte hij aan zijn rechterknie geblesseerd. In 2017 was het weer raak: hij raakte dit keer geblesseerd aan zijn linkerknie.

Beste managers uit het verleden

Harry Redknapp: Redknapp hield de club in de tweede divisie, toen Bournemouth gepromoveerd was in 1987. In het seizoen 1988/1989 had de club een serieuze kans om te promoveren naar de Premier League, maar een slecht einde zorgde ervoor dat ze opnieuw in de tweede divisie bleven. De twaalfde plek was uiteindelijk wel de beste klassering tot dan toe. In het seizoen 2013/2014 werd het pas verbeterd.

Eddie Howe: Howe was twee keer trainer van de club. In zijn eerste seizoen 2009/2010 eindigde de club onder zijn leiding als tweede, wat uiteindelijk resulteerde in een promotie. In het seizoen verliet hij de club voor Burnley. Bij zijn tweede termijn in het seizoen 2012/2013 zorgde hij opnieuw voor succes: voor het eerst sinds 1990 keerde de ploeg terug naar de Championship. In het seizoen 2014/2015 promoveerde hij opnieuw met de club naar de Premier League. Momenteel is de succestrainer nog steeds actief bij Bournemouth. Hij boekt goede resultaten met de ploeg, vorig seizoen werd de club nog knap negende.

Informatie

  • Plaats: Bournemouth
  • Stadion: Vitality Stadium
  • Opgericht: 1899
  • Clubkleuren: Rood/zwart
  • Bijnamen: The Cherries

Veelgestelde vragen over Bournemouth

Je kan wedden op Bournemouth via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Bournemouth. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Bournemouth afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Bournemouth.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Bournemouth wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Bournemouth aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Bournemouth kan je vinden op de clubpagina van Bournemouth.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Bournemouth. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Bournemouth met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Bournemouth met elkaar vergelijken op de clubpagina van Bournemouth.

Er zijn verschillende bonussen voor Bournemouth. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Bournemouth met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Bournemouth met elkaar vergelijken op de clubpagina van Bournemouth.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioenschap League One 1x
  • Kampioenschap Championship 1x

Stadion

Het Vitality Stadium is het stadion van Bournemouth. Er kunnen 11.360 mensen in, vrij weinig voor een club uit de Premier League.  Het is dan ook het kleinste stadion van de Premier League. In december 2016 is er bekend gemaakt dat de club op zoek is naar een nieuwe ondergrond voor het stadion, vanwege problemen met de eigenaar. De nieuwe plek moet in de buurt van het nieuwe stadion zijn (bij Kings Park).

Supporters

Bournemouth heeft de minst aantal supporters die in het stadion kunnen van de Premier League. De club heeft een aparte lidmaatschap voor de kinderen, namelijk “The Young Cherries”.

Rivaliteit

Aangezien Bournemouth net in de Premier League zit is de rivaliteit met Southampton aan het groeien. Southampton is maar weinig verslagen door Bournemouth. In 2015 liet de club aan Southampton zien dat ze gemakkelijk stand konden houden in de Premier League. Hierdoor worden de wedstrijden tussen de twee steeds meer beladen.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.