award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
Exclusieve deal: betcity bookmaker Ga spelen bij Betcity en pak de €20 free bet! Ga naar Betcity

Benfica

Wedden op Benfica Benfica is een van de grootste clubs van Portugal. Samen met Sporting Lissabon en Porto strijden zij ieder jaar opnieuw om de titel. In 2018/2019 behaalde de club het kampioenschap in de Primeira Liga door op de laatste dag de eerste plek veilig te stellen met een overwinning op Santa Clara. Dankzij […]

Bekijk alle wedstrijden
Benfica logo

Wedstrijden

TijdWedstrijdThuis1GelijkspelXUit2
02-11-2021 22:00FC Bayern München
-
SL Benfica
FC Bayern München
1.18
@ Betcity
Gelijkspel
7.4
@ Betcity
SL Benfica
17
@ Betcity

Wedden op Benfica

Benfica is een van de grootste clubs van Portugal. Samen met Sporting Lissabon en Porto strijden zij ieder jaar opnieuw om de titel. In 2018/2019 behaalde de club het kampioenschap in de Primeira Liga door op de laatste dag de eerste plek veilig te stellen met een overwinning op Santa Clara. Dankzij de status van de club is wedden op Benfica nog altijd zeer geliefd onder de wedders. Zeker in een gecombineerde weddenschap!

Geschiedenis van Benfica

De club werd opgericht in 1904 onder de naam Sport Lisboa. In datzelfde jaar fuseerden zij met Grupo Sport Benfica. De naam werd veranderd naar Sport Lisboa e Benfica.

In de jaren veertig won de club een aantal titels achter elkaar. Van 1936 tot en met 1938 won de club drie titels achter elkaar. In de jaren vijftig stond de teller al op negen titels en 10 Portugese bekers.

Als je aan Benfica denkt, denk je waarschijnlijk ook aan Eusébio. In de jaren zestig won de club de Europacup I. In deze succesvolle periodes stonden zij nog vier jaar in de finale. In Portugal was de ploeg heer en meester. In 10 jaar won de club dan ook 8 Portugese titels en 3 bekers. In 1965 werd Eusébio bekroond met een gouden bal.

Twee decennia later bleef Benfica de beste club van Portugal. Ondanks dat Porto en Sporting Portugal sterker werden won de club nog 13 landstitels en 10 Portugese bekers. Daarnaast speelden ze twee Europese finales, maar PSV en AC Milaan bleken te sterk. Terug naar nu: Benfica is nog steeds een van de betere clubs van Portugal en leidt fantastische spelers op voor de top van de voetbalwereld.

Noemenswaardige spelers

Eusébio – Eusébio is een van de beste spelers allertijden. Hij hoort in het rijtje Cruijff en Pelé thuis. Eusébio maakte van Benfica een wereldclub die in de jaren zestig zowel Europees als in eigen land dominant werd. Zijn bekroning volgde in 1965: Eusébio werd wereldvoetballer van het jaar.

Joao Félix – Joao Félix is een enorm talent in Portugal. In zijn eerste seizoen in Portugal maakte hij 15 doelpunten en 9 assists uit 26 wedstrijden. Atletico Madrid ziet in hem de opvolger van Antoine Griezmann.

Noemenswaardige managers

Béla Guttmann – De Hongaarse trainer won twee landstitels op een rij met Benfica. Vanaf die periode begon de Portugese club dominant te worden in Europa. Mede dankzij hem werd de club in die periode enorm succesvol! Benfica won in 1961 en 1962 twee keer de Europa Cup I.

Sven-Göran Eriksson – Eriksson was twee periodes de trainer van Benfica. In zijn eerste periode, van 1980 tot en met 1984 bereikte hij de finale van de UEFA Cup. Eriksson won drie titels en een beker.

Pak de €20 Betcity free bet!

Informatie

  • Plaats: Lissabon
  • Stadion: Estádio da Luz
  • Opgericht: 1904
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: De Arenden, De Glorieuze

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 37x
  • Portugese beker 26x
  • Europacup I 2x
  • Europacup II 1x
  • Supercup 7x

Weetje

In Lissabon is Joao Félix mateloos populair. Hij is dan ook een van de grootste talenten op de Europese velden. Félix heeft de clubs dan ook voor het uitkiezen. Real Madrid, Atletico Madrid, Manchester United en Manchester City staan voor hem in de rij. De voorzitter van Benfica noemt hem ook wel de beste Portugese speler sinds Ronaldo.

Supporters

Benfica heeft een vrij harde supportersgroepering. De bekendste zijn The Diabos Vermelhos en No Name Boys. De leden van beide groepen komen ook veelvuldig in conflict met elkaar.

Rivaliteit

De wedstrijden tussen Porto en Benfica wordt daar gezien als de topper in het land. Verder is Sporting Lissabon ook een grote concurrent. Beide clubs komen uit Lissabon en zijn topclubs in Portugal.

Uit het archief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam