award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Sporting Lissabon

Maak kennis met Sporting CP en ontdek de beste odds voor komende wedstrijden van één van de grootste clubs uit Portugal. Dat maakt wedden op Sporting Lissabon leuk én lucratief!

Bekijk alle wedstrijden
Sporting Lissabon logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Sporting Lissabon

Sporting Lissabon, ook wel Sporting CP, behoort al jaren tot de top van Portugal en het heeft ook in 2018/2019 prima gepresteerd; de club heeft de Portugese beker gewonnen. Hoewel het al een aantal jaar geen kampioen meer is geworden van de Primeira Liga, behoort het nog steeds tot de drie grootste beste clubs in de competitie. Dat maakt wedden op Sporting Lissabon nog altijd bijzonder populair!

Geschiedenis van Sporting Lissabon

Sporting CP vormt samen met FC Porto en Benfica “de grote drie”. De club is nog nooit gedegradeerd van het hoogste niveau.

Sporting Clube de Portugal, oftewel Sporting Lissabon, beleefde zijn hoogtijdagen vanaf 1947. De club won maar liefst zeven titels in acht seizoenen. Een van de grootste successen werd gehaald in 1963/1964 door MTK Boedapest te verslaan in de UEFA Winners’ Cup. Joao Morais maakte de winnende treffer.

Tussen 1982 en 2000 had de club een enorm lange droogte waarin het geen titels won. In 2000 en 2002 won Sporting weer de titel. Het ware succesvolle seizoenen, waarin ook tweemaal de Portugese Supercup werd gewonnen. Sindsdien vallen de prestaties van Sporting Lissabon weer een beetje tegen.

Noemenswaardige spelers

Bas Dost – Dost is niet de meest gepolijste speler, maar hij is wel een echte targetman. De Nederlander maakte in Portugal in drie seizoenen maar liefst 93 goals. Dost is daarom tussen de 10 en 15 miljoen euro waard.

Joao Morais – Morais maakte een van de belangrijkste doelpunten uit de clubhistorie. Het doelpunt in 1963/1964 betekende het winnen van de UEFA Winners’ Cup.  

Noemenswaardige managers

Ladislau Bölöni – Onder leiding van Bölöni won Sporting Lissabon zowel de titel als de Supercup. Dat heeft hij in een korte tijd goed voor elkaar gekregen!

Inácio – Inácio won met Sporting de titel in 2000. Jaren van droogte ging hier aan vooraf. Erg belangrijk dat Inácio de ban heeft gebroken en met het team de titel en Supercup heeft gewonnen.

Informatie

  • Plaats: Lissabon
  • Stadion: Estádio José Alvalade
  • Opgericht: 1906
  • Clubkleuren: Groen/wit
  • Bijnamen: De Leeuwen, de Groen-witten

Veelgestelde vragen over Sporting Lissabon

Je kan wedden op Sporting Lissabon via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Sporting Lissabon. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Sporting Lissabon afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Sporting Lissabon.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Sporting Lissabon wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Sporting Lissabon aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Sporting Lissabon kan je vinden op de clubpagina van Sporting Lissabon.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Sporting Lissabon. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Sporting Lissabon met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Sporting Lissabon met elkaar vergelijken op de clubpagina van Sporting Lissabon.

Er zijn verschillende bonussen voor Sporting Lissabon. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Sporting Lissabon met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Sporting Lissabon met elkaar vergelijken op de clubpagina van Sporting Lissabon.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 18x
  • Portugese beker 17x
  • Europacup II 1x
  • Supercup 8x

Weetje

Bij Sporting Lissabon hebben heel wat Nederlanders gespeeld. Wis je dat Douglas, voormalig speler van Twente, onder contract staat bij Sporting? Daarnaast hebben ook Boulahrouz, Ricky van Wolfswinkel en Luc Castaignos voor de groen-witten gespeeld.

Supporters

In 2018 gebeurde er iets krankzinnigs op het veld van Sporting Lissabon. Een groep van vijftig supporters heeft een aanval gepleegd op de spelers en staf van de Portugese selectie. De ploeg verspilde een ticket voor de Champions League en dat viel niet in goede aarde bij de supporters. Volgens de media heeft de trainer Jorge Jesus een kopstoot gekregen en zijn diverse spelers mishandeld. Ook Bas Dost liep een hoofdwond op. De hooligans zouden op pad zijn gegaan met riemen, fakkels en zelfs strijkijzers!

Rivaliteit

De wedstrijden tegen de grote concurrenten Porto en Benfica zijn altijd leuk om naar te kijken. Al jaren bepalen de grote drie wie er kampioen worden. Daarom is er ook een grote rivaliteit onder de supporters.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.