award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Beerschot Wilrijk

Speelt de onlangs gefuseerde club binnenkort in de Jupiler Pro League? Of blijft het hangen in de Tweede Klasse? De ambitie is er, nu de resultaten nog. Maak het seizoen nu extra spannend door te wedden op Beerschot Wilrijk.

Bekijk alle wedstrijden
Beerschot Wilrijk logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Beerschot Wilrijk

KFCO Beerschot Wilrijk is een relatief nieuwe club, ontstaan uit het samengaan van de Belgische topploeg Germinal Beerschot en de amateurclub Wilrijk. Het speelt haar wedstrijden in de top van de Proximus League waardoor het aan het einde van het seizoen meestal mag meedingen naar promotie.

Dankzij die nagenoeg gegarandeerde hoge klasseringen is wedden op Beerschot Wilrijk populair in de online gokwereld. Niet dankzij de bijzonder hoge quoteringen, maar vanwege de relatief stabiele resultaten die de club doorgaans boekt. Benieuwd naar de odds voor komende wedstrijd? Wij vergeleken meerdere bookmakers en hebben de scherpste quotering voor je op een rijtje gezet.

Geschiedenis van Beerschot Wilrijk

Beerschot

In 1895 kocht Ernest Grisar een paardenrenbaan in Antwerpen bij het Kiel. Uiteindelijk besloot zijn zoon, Alfred, de renbaan in 1899 om te dopen tot sportclub en op 3 september dat jaar werd de club officieel opgericht. Alfred Grisar doopte de club Beerschot, naar het nabijgelegen park “Beerschotshof”. Om spelers te ronselen, belde Alfred naar spelers van Antwerp om voor de nieuwe club met paars-witte kleuren te spelen. Dat was het begin van de rivaliteit tussen de twee Antwerpse ploegen.

Beerschot behaalde in 1922 haar eerste titel door Union Sint-Gilloise in een beslissende wedstrijd te verslaan. Dit was de eerste van zeven titels die voor de Tweede Wereldoorlog werden behaald. Beerschot kende haar gloriejaren in 1970. Onder voorzitter Pierre Stoops wist Beerschot in 1971 en in 1979 de Beker van België te pakken en speelde het 10 keer Europees voetbal. De jaren ’80 waren echter minder, de ploeg degradeerde in 1981 voor het eerst in 75 jaar naar de tweede klasse wegens competitiefraude. De ploeg klom een jaar later weer terug naar het vertrouwde niveau, maar eind jaren ’80 zakte de ploeg helemaal terug naar de derde klasse wegens financiële problemen.

De ploeg wist zich wel weer terug te vechten naar het tweede niveau, maar greep steeds net naast promotie voor het hoogste niveau. Begin jaren 2000 ging men een samenwerkingsverband aan met Ajax Amsterdam, maar na vier jaar trok Ajax de stekker eruit omdat het er financieel op achteruit ging. In 2005 was er weer een lichtpuntje, daar de beker van België werd gewonnen. Hierna ging het weer bergafwaarts met de ploeg uit Antwerpen.

Wilrijk

De club KFCO Beerschot Wilrijk bestaat uit een combinatie van Beerschot en Wilrijk. Wilrijk vindt haar oorsprong in 1921. De club sloot zich op 11 februari 1921 aan bij de Belgisch Voetbalbond als Football Club Wilrijck. KFC Wilrijk kwam in 1926 uit in de derde klasse van het Belgisch nationale voetbal. De club werd dat seizoen echter twee na laatste en degradeerde na een jaar op professioneel niveau dus weer. In 1931 kwam de club wederom terecht in de derde klasse, ditmaal voor twee seizoenen. Vanaf 1935 ging het Wilrijk voor de wind. Het stootte in twee jaar tijd door tot de tweede klasse. De club verbleef lange tijd afwisselend op het tweede, dan wel het derde professionele Belgische niveau, maar in 1949 zakte de club weer terug naar het amateur niveau.

In 1993 fuseerde KFC Wilrijk met Olympia Wilrijk ’72 en ging verder onder de naam KFCO Wilrijk. Voor het eerste in 45 jaar ging de ploeg weer op nationaal niveau spelen, in de vierde klasse. De fusie had succes en in 1996 haalde de ploeg een derde plaats. Na wederom een derde plaats in 2000 werden de resultaten slechter.

KFCO Beerschot Wilrijk

In 2013 ging Beerschot failliet en besloot KFCO Wilrijk de identiteit van Beerschot op zich te nemen. De nieuwe club ging als KFCO Beerschot Wilrijk verder spelen en de paarse en witte clubkleuren van Beerschot werden behouden. Door het grote succes van de nieuwe club worden de wedstrijden afgewerkt in het Olympisch Stadion, de oude thuishaven van Beerschot. In 2018 besloot de club voor 40.000 euro het oude stamnummer 13 van Beerschot te kopen.

Beste spelers uit het verleden

Een aantal grote spelers dat bekend is van de hedendaagse velden kent een verleden bij KFCO Beerschot Wilrijk, te weten Jan Vertonghen, bekend van Ajax en Tottenham, Moussa Dembele, bekend van Tottenham, Thomas Vermaelen, bekend van Ajax en FC Barcelona, en Radja Nainggolan, bekend van AS Roma en Internazionale. Een aantal van deze spelers zijn doorgegroeid door een samenwerkingsverband met Ajax Amsterdam begin jaren 2000. Ajax had een 30% minderheidsparticipatie in KFCO, wat na twee jaar een meerderheidsbelang werd. Dit was vooral van toepassing op het jeugdbeleid, waar veel werd samengewerkt. Zo konden spelers als Vertonghen en Vermaelen doorstromen naar Ajax. Ajax stopte deze samenwerking echter na vier jaar, omdat het er financieel door op achteruit ging.

De beste speler in het verleden van de Antwerpse ploeg is misschien wel gouden-schoen winnaar Rik Coppens. Het dribbelwonder speelde van 1946 tot 1961 voor paars-wit en sloeg aanbiedingen van Barcelona en Napoli af om voor Beerschot uit te kunnen blijven komen.

Beste managers uit het verleden

De beste trainer uit het verleden van KFCO Beerschot Wilrijk is Jules Delausnay, Maar ook toptrainers als Franky Van der Elst en Marc Degryse kennen een verleden bij de club. Delausnay bezorgde de eerste titel in de historie van de Antwerpse club en bezorgde de ploeg de start van een glorieuze periode. In 1922 stond hij voor de spelersgroep en eindigde dat seizoen op de eerste plaats met 39 punten. Dat seizoen had KFCO ook topschutter Ivan Thys in haar gelederen die goed was voor 21 doelpunten.

Na een lange droogte zonder prijzen wist KFCO in 2005 weer is een titel binnen te slepen. Ditmaal werd de beker van België in de wacht gesleept onder leiding van trainer Marc Brys. In de finale versloeg Beerschot Wilrijk landskampioen Club Brugge met 2-1. Na de beker in mei te hebben gewonnen werd Brys in september 2005 ontslagen, omdat de ploeg zich in de degradatiezone bevond.

Informatie

  • Plaats: Antwerpen
  • Stadion: Olympisch Stadion Antwerpen
  • Opgericht: 1922
  • Clubkleuren: Paars/wit
  • Bijnamen: Kielse Ratten, de Mannekes, de Beren, Purple White Army

Veelgestelde vragen over Beerschot Wilrijk

Je kan wedden op Beerschot Wilrijk via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Beerschot Wilrijk. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Beerschot Wilrijk afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Beerschot Wilrijk.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Beerschot Wilrijk wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Beerschot Wilrijk aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Beerschot Wilrijk kan je vinden op de clubpagina van Beerschot Wilrijk.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Beerschot Wilrijk. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Beerschot Wilrijk met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Beerschot Wilrijk met elkaar vergelijken op de clubpagina van Beerschot Wilrijk.

Er zijn verschillende bonussen voor Beerschot Wilrijk. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Beerschot Wilrijk met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Beerschot Wilrijk met elkaar vergelijken op de clubpagina van Beerschot Wilrijk.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Beker van België 1x
  • Landskampioen 7x

Supporters

KFCO Beerschot Wilrijk kent een flink aantal supportersgroepen, te weten:

De mannekes

Supportersclub Ivan

supportersclub: BAR TGV

Supportersclub 1914

SC DE RATTEN

Club13

S.C.De Veerberen

S.C.Kielse Boys

Stadion

KFCO Beerschot Wilrijk werkt haar wedstrijden af in het Olympisch Stadion in Antwerpen. Het stadion werd in 1920 gebouwd ter gelegenheid van de Olympische Zomerspelen. Het stadion, ook wel bekend als “’t Kiel”, naar de wijk waar het gelegen is, bood van origine plaats aan 30.000 toeschouwers. Na de volledige renovatie in 2000 biedt het stadion momenteel plaats aan ‘slechts’ 12.771 supporters.

Rivaliteit

De grootste rivaal van KFCO Beerschot Wilrijk is stadsgenoot Royal Antwerp. Er heerst van oudsher een vete tussen de twee ploegen uit Antwerpen en dit speelt niet alleen tussen de supporters. Ook op de officiële kanalen van de clubs worden over en weer sneren gegeven. Zo werd er voorafgaand aan de derby in april 2018 door Antwerp denigerend gedaan richting KFCO Beerschot Wilrijk. Antwerp kortte haar rivaal af met ‘Wilrijk’ in plaats van haar volledige naam te noemen, waarna KFCO op haar eigen website reageerde met “’Wilrijk’ – zoals we door onze vrienden uit Deurne Noord in hun officiële communicatie vertroetelend worden genoemd – heeft ook deze week weer een stevig trainingsschema opgesteld”

Vervolgens ontstond er een discussie over het sportieve belang van de derby. Laszlo Bölöni, trainer van Antwerp, vond het belang van de derby overschat. Waarop KFCO reageerde met “Paars-wit heeft de voorbije wedstrijden voldoende vertrouwen getankt om hopelijk ook match nummer drie met een positief resultaat af te sluiten. Want dat is wel degelijk de bedoeling. Het resultaat van deze nacompetitiederby’s mag dan slechts relatief belangrijk zijn, het zijn en blijven hoe dan ook prestigeduels”. Tot op heden blijft de derby een ware strijd tussen zowel de spelers, als de supporters en de clubs zelf.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.