award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Royal Antwerp

Een onberekenbare ploeg met wisselvallige resultaten. Wedstrijden zijn moeilijk in te schatten, met hoge quoteringen tot gevolg. En dat maakt wedden op Royal Antwerp zo interessant.

Bekijk alle wedstrijden
Royal Antwerp logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Royal Antwerp

Royal Antwerp FC, de oudste professionele voetbalclub van België, heeft in het verleden schitterende prestaties geleverd, maar weet tegenwoordig niet echt meer te overtuigen. De club jojoot tussen de Eerste Klasse en het tweede niveau.

Ondanks die wisselvalligheid geldt de ploeg uit Antwerpen niet direct als degradatiekandidaat. Het is in staat om ook op het hoogste niveau ‘gewoon’ in de middenmoot te eindigen. Wedstrijden van deze club laten zich maar moeilijk voorspellen en de bookmakers worden er gek van. Daar kun je, als je wilt wedden op Royal Antwerp, mooi van profiteren!

Geschiedenis van Royal Antwerp

Een van de hoogtepunten van de club was de bekerfinale van 1992. De club moest het toen opnemen tegen KV Mechelen. Het werd een memorabele finale. Er moesten uiteindelijk 22 penalty’s aan de pas komen om een winnaar uit te roepen. Michel Preud’Homme stopte meerdere penalty’s en werd de gevierde man.

Een ander mooi moment was de Europacup II-finale. Na Anderlecht, Club Brugge, Standard Luik en KV Mechelen was Royal Antwerp FC de vijfde club die een Europese finale mocht spelen. Parma was in de finale te sterk. Wat ook niet hielp was dat de doelman een fout maakte bij de 1-2.

Beste spelers uit het verleden

Vic Mees: Vic Mees was dé vedette van Antwerp. Volgens kenners kon geen enkele buitenlandse speler aan hem tippen. De ex-voorzitter Eddy Wauters zei dat hij een complete speler was, een terechte aanvoerder die oog had voor het team. Hij had een goed overzicht en had een goede pass in huis.

Hans-Peter Lehnhoff: Ook een grote clublegende van Antwerp. Hij heeft 88 doelpunten gemaakt in 358 wedstrijden. Omdat het 25 jaar geleden was dat de club de finale bereikte van de Europacup II eerde Antwerp zijn sterren. Lehnhoff liep toen een ereronde.

Karl Kodat: Karl Kodat was van 1971 tot 1977 de publiekslieveling van de club. De Oostenrijker werd samen met Antwerp twee keer tweede en verloor een bekerfinale. Hij staat bekend als een effectieve spits.

Bob Paverick: In 1927 trok Royal Antwerp FC hem aan, toen hij slechts vijftien jaar was. Hij debuteerde in 1931. Het duurde lang eer dat hij een vaste basisplaats kreeg. In 1944 werd hij, nadat hij tijdelijk trainer was van SK Beveren, als speler kampioen met Antwerp.

Rudi Smidts: Smidts speelde een lange tijd bij Antwerp. Onlangs heeft hij besloten om te stoppen. Op 47-jarige leeftijd (!) vond hij het genoeg geweest. Hij heeft 33 interlands gespeeld bij de Rode Duivels. Ook speelde hij voor Charleroi, Germinal Beerschot, KV Mechelen en Schoten.

Beste managers uit het verleden

Walter Meeus: Onder zijn leiding won de club in 1993 de beker. Ook speelde de club op Wembley de finale van de Europacup II tegen Parma. Zelf zij hij over zijn team dat de club extreme hoogte- en dieptepunten kende. Zo werd de bekerfinale beslist nadat er 22 strafschoppen waren genomen.

Informatie

  • Plaats: Deurne
  • Stadion: Bosuilstadion
  • Opgericht: 1880
  • Clubkleuren: Rood
  • Bijnamen: The Great Old

Veelgestelde vragen over Royal Antwerp

Je kan wedden op Royal Antwerp via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Royal Antwerp. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Royal Antwerp afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Royal Antwerp.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Royal Antwerp wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Royal Antwerp aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Royal Antwerp kan je vinden op de clubpagina van Royal Antwerp.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Royal Antwerp. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Royal Antwerp met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Royal Antwerp met elkaar vergelijken op de clubpagina van Royal Antwerp.

Er zijn verschillende bonussen voor Royal Antwerp. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Royal Antwerp met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Royal Antwerp met elkaar vergelijken op de clubpagina van Royal Antwerp.

Achtergrondinformatie

Weetje

In aanloop naar de Europese wedstrijden in 1992/1993 was Walter Meeus nogal bijgelovig. Twee dagen voor de wedstrijd werden er vissticks gegeten in de kantine. Toen de club een ronde verder kwam vond Meeus het een goed idee om hiermee door te gaan. Ook bleef hij toen het goed ging dezelfde dikke jas dragen.

Prijzenkast

  • Landskampioen 4x
  • Bekerwinnaar 2x

Supporters

Ondanks dat de club financieel en sportief slechte tijden kende trok Antwerp veel supporters. Antwerp wordt gezien als een club van het volk, met een grote fanatieke aanhang. Zo wilden de omliggende gemeenten hun stadion liever niet uitlenen aan Royal Antwerp FC.

Rivaliteit

Beerschot is de grote rivaal van Antwerp. De club is failliet gegaan in 2013 en later verder gegaan onder een nieuwe naam. Beerschot-Wilrijk, zoals de club tegenwoordig heet, draait steeds beter.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.