award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app! Downloaden

Lommel SK

Deze Belgische club wacht al jaren op promotie naar het hoogste niveau. Gaat het ze dit seizoen dan eindelijk lukken? Wedden op Lommel SK geeft het seizoen in ieder geval extra spanning!

Bekijk alle wedstrijden
Lommel SK logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Lommel SK

Lommel SK was een aantal keer dichtbij promotie naar het hoogste niveau, maar wist die op het laatste moment niet te grijpen. Zodoende speelt de club haar wedstrijden nog altijd in de Proximus League, waar het doorgaans in de onderste regionen verblijft en uitkomt in de Play-offs 3.

Ondanks die tegenvallende resultaten is wedden op Lommel SK behoorlijk geliefd bij de mensen die gokken op wedstrijden uit de Belgische Tweede Klasse. De bookmakers hanteren soms hoge quoteringen, waardoor inzetten op de Lommelse ploeg flink wat op kan leveren. Nieuwsgierig naar de odds van de komende wedstrijd? Check hierboven de scherpste quoteringen van diverse bookmakers!

Geschiedenis van Lommel SK

Lommel SK is in 2003 ontstaan nadat er een fusie plaatsvond tussen KFC Lommelse SK samen met derdeklasser Koninklijke Vlug en Vrij Overspelt-Fabriek.

In het eerste seizoen onder leiding van Rudie Tielemans werd er een knappe tweede plaats gehaald in de derde klasse. De promotie naar de tweede klasse werd maar net gemist! In het seizoen 2004/2005 werd wel de promotie afgedwongen. De club bleef het gehele seizoen ongeslagen en behaalde 78 punten van de negentig. 

Het eerste seizoen in de Tweede Klasse ging men meteen goed van start. Meteen werd er namelijk een periodetitel gepakt. De club rook een kans om de titel te pakken, maar op de laatste speeldag verspeelde Lommel de titel. Ook in de play-offs lag Lommel er al snel uit.

Het seizoen 2009/2010 was een goed seizoen met een slecht einde voor Lommel. Lommel stond een lange tijd op kop in de competitie, maar OH Leuven pakte toch de titel af. De club werd namelijk tweede in de competitie. In de daaropvolgende eindronde werd Lommel derde in de eindronde. Nadat de club toch niet promoveerde vertrokken heel veel spelers.

Beste spelers uit het verleden

Bjorn Sengier: De doelman heeft onder andere bij Willem II en Helmond Sport gekeept. Bij Lommel SK werd hij tweemaal tweede. De doelman heeft een slechte reputatie, want hij in 2013 positief getest op doping.

Jeroen Ketting: Mede dankzij hem verliep seizoen 2010/2011 succesvol. Samen met onder andere Sengier, Henkens, Dufour, Oost en Azevedo zorgde hij bijna voor het kampioenschap. In 2011/2012 vertrok hij weer.

Beste managers uit het verleden

Franky van der Elst: Hij was een populaire trainer. Onder zijn leiding werd Lommel SK in 2011 bijna kampioen. In september van dat jaar vertrok hij naar Sint-Truiden.

Van der Elst kwam ook uit voor De Rode Duivels. Hij mocht meedoen met het WK van 1984 en die van 1990. Hij werd als een “stofzuiger” op het middenveld.

Stijn Vreven: De excentrieke speler is een clubicoon van FC Utrecht. In 2014/2015 speelde Lommel SK onder zijn leiding mee om de titel. Ook dat seizoen ging de titel niet naar Lommel. Ook in de eindronde promoveerde de club niet naar de Eerste Klasse.

Karel Fraeye: De KBVB maakte na 2015/2016 een scheiding tussen de profclubs en de amateurtak. Fraeye werd aangenomen om Lommel in de top 8 te brengen. De club verzekerde zich van een proflicentie. 

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app!

Informatie

  • Plaats: Lommel
  • Stadion: Soeverein Stadion
  • Opgericht: 2003
  • Clubkleuren: Wit/groen
  • Bijnamen: The Green Lions

Veelgestelde vragen over Lommel SK

Je kan wedden op Lommel SK via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Lommel SK. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Lommel SK afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Lommel SK.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Lommel SK wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Lommel SK aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Lommel SK kan je vinden op de clubpagina van Lommel SK.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Lommel SK. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Lommel SK met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Lommel SK met elkaar vergelijken op de clubpagina van Lommel SK.

Er zijn verschillende bonussen voor Lommel SK. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Lommel SK met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Lommel SK met elkaar vergelijken op de clubpagina van Lommel SK.

Achtergrondinformatie

Supporters

The Green Lions is de grootste supportersclub van Lommel SK. Het zijn trouwe leden. Zij vormen ook de fanatieke achterban en zorgen voor de sfeer op de staantribune. De supportersclub verzamelen zich vaak in de Essers-kantine om een goede sfeer te creëren.

Rivaliteit

Oud-Heverlee Leuven wordt gezien als de eeuwige rivaal. In januari verloor de club onverdiend met 2-3 van Leuven. Leuven en Lommel liggen dicht bij elkaar. Het is minder dan een uur rijden om van Lommel naar Leuven te gaan.

Ook Westerlo is een grote concurrent. In januari wonnen de Limburgers nog met 2-1 van KVC Westerlo. Dat zorgde ervoor dat Westerlo nog verder in het klassement zakte.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Ontvang gratis de beste EK wedtips!

Close

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.