award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Oud-Heverlee Leuven

OHL heeft de ambitie om te promoveren naar het hoogste niveau - en om daar te blijven. Lukt het ze om de play-offs te winnen? Volg de club en start met wedden op Oud-Heverlee Leuven voor een extra intens seizoen!

Bekijk alle wedstrijden
Oud Heverlee Leuven logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Oud-Heverlee Leuven

Oud-Heverlee Leuven (OHL) heeft de ambitie om een stabiele ploeg in de Jupiler Pro League te worden, maar voorlopig blijven de resultaten die dat moeten bewerkstelligen achter. Kan de ploeg zijn ambitie waar maken? Of blijft het nog even hangen in de Proximus League?

De King Power Group, die investeert in het Engelse Leicester City, investeert ook in OHL. Dat levert de club het benodigde geld op om promotie naar het hoogste niveau te kunnen afdwingen. Vooralsnog lukte dat slechts één enkele keer, maar wie weet wat de toekomst brengt. Eerst maar eens komende wedstrijd. We zetten de beste odds voor je op een rijtje, zodat je meteen weet bij welk wedkantoor je het best kunt wedden op Oud-Heverlee Leuven.

Geschiedenis van Oud-Heverlee Leuven

OHL is pas in 2002 ontstaan na een fusie van drie clubs uit Leuven en Oud-Heverlee. De nieuwe club mocht gaan starten in de Derde Klasse. De kleuren van de thuisshirt verwijzen naar de voormalige clubs. In het eerste seizoen dwong de club een plaats af in de eindronde. De finale werd tevergeefs verloren van VC Eendracht Aalst. In 2005 werd de promotie alsnog een feit. CS Visé werd verslagen.

De eerste seizoenen deed Oud-Heverlee Leuven het prima. De ploeg draaide mee met de subtop. In 2007/2008 mocht OHL meedoen om de promotie naar de Eerste Klasse. Dit was voor OHL echter een brug te ver. De ploeg haalde geen enkele punt in de play-offs.

In 2010/2011 werd promotie toch een feit. De club handhaafde zich een paar seizoenen. Oud-Heverlee Leuven pakte daardoor een record: nog nooit speelde een Leuvense ploeg twee seizoenen achter elkaar in de hoogste afdeling. Na een aantal succesvolle seizoenen te hebben gespeeld op het hoogste niveau, met onder andere winst van Play-Off 2, degradeerde de club in 2013/2014.

Beste spelers uit het verleden

Jovan Kostovski: Zijn doelpunt zorgde ervoor dat Oud-Heverlee Leuven na een seizoen afwezigheid weer terugkeerde naar het hoogste niveau.

Yohan Croizet: Croizet is een aanvallende middenvelder die momenteel in Amerika speelt. Hij heeft dertien doelpunten gemaakt uit 52 wedstrijden.

Leandro Trossard: Trossard speelt op dit moment bij KRC Genk en werd uitgeleend aan OHL. Trossard maakte indruk bij zijn periode bij Leuven, waardoor Genk de speler al snel wilde terughalen. Ondanks zijn prestaties degradeerde OHL in 2015/2016 naar de Eerste Klasse B.

Beste managers uit het verleden

Ronny van Geneugden: Hij tekende in 2010 een contract bij OHL. Mede dankzij hem promoveerde de club naar de Eerste Klasse. De club speelde een lange tijd in de Eerste Klasse, waar het een stabiele indruk maakte. Het hoogtepunt was een tiende plaats in 2012/2013.

Informatie

  • Plaats: Leuven
  • Stadion: Den Dreef Stadion
  • Opgericht: 2002
  • Clubkleuren: Groen/zwart/rood
  • Bijnamen: OHL

Veelgestelde vragen over Oud-Heverlee Leuven

Je kan wedden op Oud-Heverlee Leuven via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Oud-Heverlee Leuven. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Oud-Heverlee Leuven afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Oud-Heverlee Leuven.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Oud-Heverlee Leuven wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Oud-Heverlee Leuven aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Oud-Heverlee Leuven kan je vinden op de clubpagina van Oud-Heverlee Leuven.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Oud-Heverlee Leuven. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Oud-Heverlee Leuven met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Oud-Heverlee Leuven met elkaar vergelijken op de clubpagina van Oud-Heverlee Leuven.

Er zijn verschillende bonussen voor Oud-Heverlee Leuven. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Oud-Heverlee Leuven met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Oud-Heverlee Leuven met elkaar vergelijken op de clubpagina van Oud-Heverlee Leuven.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioen Belgische Tweede Klasse

Weetje

OHL is eigendom van King Power Group. Vichai Srivaddhanaprabha, de voormalige eigenaar van Oud-Heverlee Leuven, is tijdens een helikoptercrash in Leicester omgekomen. De helikopter vatte vlam, waardoor er vijf mensen omkwamen.

Stadion

Het King Power bij Den Dreef Stadion, ook wel Den Dreef genoemd, biedt plek aan ongeveer tienduizend mensen. Eind 2015 waren er plannen om het stadion uit te breiden naar 12.500 mensen, maar na de degradatie zijn deze plannen op “on hold” gezet.

Rivaliteit

Oud-Heverlee Leuven ligt dicht in de buurt van Brussel. Daarom is het een rivaal van RSC Anderlecht en Union Sint-Gillis. Oud-Heverlee Leuven en Anderlecht spelen in een andere competitie, waardoor ze elkaar ontlopen.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.