award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Oud-Heverlee Leuven

OHL heeft de ambitie om te promoveren naar het hoogste niveau - en om daar te blijven. Lukt het ze om de play-offs te winnen? Volg de club en start met wedden op Oud-Heverlee Leuven voor een extra intens seizoen!

Bekijk alle wedstrijden
Oud Heverlee Leuven logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Oud-Heverlee Leuven

Oud-Heverlee Leuven (OHL) heeft de ambitie om een stabiele ploeg in de Jupiler Pro League te worden, maar voorlopig blijven de resultaten die dat moeten bewerkstelligen achter. Kan de ploeg zijn ambitie waar maken? Of blijft het nog even hangen in de Proximus League?

De King Power Group, die investeert in het Engelse Leicester City, investeert ook in OHL. Dat levert de club het benodigde geld op om promotie naar het hoogste niveau te kunnen afdwingen. Vooralsnog lukte dat slechts één enkele keer, maar wie weet wat de toekomst brengt. Eerst maar eens komende wedstrijd. We zetten de beste odds voor je op een rijtje, zodat je meteen weet bij welk wedkantoor je het best kunt wedden op Oud-Heverlee Leuven.

Geschiedenis van Oud-Heverlee Leuven

OHL is pas in 2002 ontstaan na een fusie van drie clubs uit Leuven en Oud-Heverlee. De nieuwe club mocht gaan starten in de Derde Klasse. De kleuren van de thuisshirt verwijzen naar de voormalige clubs. In het eerste seizoen dwong de club een plaats af in de eindronde. De finale werd tevergeefs verloren van VC Eendracht Aalst. In 2005 werd de promotie alsnog een feit. CS Visé werd verslagen.

De eerste seizoenen deed Oud-Heverlee Leuven het prima. De ploeg draaide mee met de subtop. In 2007/2008 mocht OHL meedoen om de promotie naar de Eerste Klasse. Dit was voor OHL echter een brug te ver. De ploeg haalde geen enkele punt in de play-offs.

In 2010/2011 werd promotie toch een feit. De club handhaafde zich een paar seizoenen. Oud-Heverlee Leuven pakte daardoor een record: nog nooit speelde een Leuvense ploeg twee seizoenen achter elkaar in de hoogste afdeling. Na een aantal succesvolle seizoenen te hebben gespeeld op het hoogste niveau, met onder andere winst van Play-Off 2, degradeerde de club in 2013/2014.

Beste spelers uit het verleden

Jovan Kostovski: Zijn doelpunt zorgde ervoor dat Oud-Heverlee Leuven na een seizoen afwezigheid weer terugkeerde naar het hoogste niveau.

Yohan Croizet: Croizet is een aanvallende middenvelder die momenteel in Amerika speelt. Hij heeft dertien doelpunten gemaakt uit 52 wedstrijden.

Leandro Trossard: Trossard speelt op dit moment bij KRC Genk en werd uitgeleend aan OHL. Trossard maakte indruk bij zijn periode bij Leuven, waardoor Genk de speler al snel wilde terughalen. Ondanks zijn prestaties degradeerde OHL in 2015/2016 naar de Eerste Klasse B.

Beste managers uit het verleden

Ronny van Geneugden: Hij tekende in 2010 een contract bij OHL. Mede dankzij hem promoveerde de club naar de Eerste Klasse. De club speelde een lange tijd in de Eerste Klasse, waar het een stabiele indruk maakte. Het hoogtepunt was een tiende plaats in 2012/2013.

Informatie

  • Plaats: Leuven
  • Stadion: Den Dreef Stadion
  • Opgericht: 2002
  • Clubkleuren: Groen/zwart/rood
  • Bijnamen: OHL

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioen Belgische Tweede Klasse

Weetje

OHL is eigendom van King Power Group. Vichai Srivaddhanaprabha, de voormalige eigenaar van Oud-Heverlee Leuven, is tijdens een helikoptercrash in Leicester omgekomen. De helikopter vatte vlam, waardoor er vijf mensen omkwamen.

Stadion

Het King Power bij Den Dreef Stadion, ook wel Den Dreef genoemd, biedt plek aan ongeveer tienduizend mensen. Eind 2015 waren er plannen om het stadion uit te breiden naar 12.500 mensen, maar na de degradatie zijn deze plannen op “on hold” gezet.

Rivaliteit

Oud-Heverlee Leuven ligt dicht in de buurt van Brussel. Daarom is het een rivaal van RSC Anderlecht en Union Sint-Gillis. Oud-Heverlee Leuven en Anderlecht spelen in een andere competitie, waardoor ze elkaar ontlopen.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren