award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Westerlo

Met aantrekkelijk, verzorgd en aanvallend voetbal probeert deze Belgische club een rol te spelen in de play-offs en in de reguliere competitie. Dat lukt best aardig, waardoor wedden op Westerloo ook steeds interessanter wordt!

Bekijk alle wedstrijden
Westerlo logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Westerlo

Westerlo doet het de laatste jaren aardig in de Belgische Tweede Klasse, tegenwoordig de Proximus League. Het sprokkelt haar puntjes netjes bijeen, waardoor het veelal in de play-offs op mag nemen tegen ploegen uit de Jupiler Pro League om zo een kleine kans te maken op promotie.

Die kans is echter klein. De ploeg is in vaak niet opgewassen tegen de sterkere teams uit de hoogste divisie, maar desalniettemin verweert het zich er kranig tegen en pakt het hier en daar zelfs een knappe overwinning. En dat is precies wat wedden op Westerlo bij de mensen die gokken op voetbalwedstrijden zo geliefd maakt!

Geschiedenis van Westerlo

KVC Westerlo werd in 1917 opgericht door studenten. Als naam werd “sportkring De Bist Westerlo” gebruikt. In 1922 hield de club op te staan. In 1931 maakte de club een doorstart. De notaris stelde het terrein weer ter beschikking. De naam veranderde naar “Sportkring Westerlo”. Door onenigheid in het bestuur ging een deel van het team weg. Zij richtten de club “Westerlo Sport” op.

In 1942 werden beide clubs weer herenigd. René Bens werd de eerste voorzitter van het huidige KVC Westerlo. Een van de hoogtepunten van de club is het kampioenschap in 1959/1960, waardoor de club promoveerde naar de Eerste Provinciale. Een ander hoogtepunt, in een andere periode, is de promotie in 1993 naar de hoogste afdeling. Spelers als Barry Hulshoff en Franky Dekenne zorgden ervoor dat er ten koste van SV Waregem werd gewonnen. Daarmee was een promotie een feit.

De club heeft vijftien seizoenen gespeeld op het hoogste niveau. In 2000/2001 werd zelfs de beker gewonnen! De club versloeg Lommelse SK, waardoor er tegelijkertijd Europees voetbal werd behaald. Westerlo mocht aantreden tegen Hertha BSC. Die bleek uiteindelijk te sterk. De club is meerdere malen op een zesde plaats geëindigd in de Eerste Klasse. Dit is tot nu toe de hoogste notering.

Beste spelers uit het verleden

Jos Heyligen: Mede dankzij hem promoveerde de club van de vierde naar de derde klasse. Hij heeft ook interlands gespeeld voor België. Na zijn spelerscarrière werd hij ook trainer van Westerlo.

Julien Cools: Cools won in 1977 de Gouden Schoen. Hij speelde 35 keer voor het Belgisch elftal, waarbij hij tweemaal scoorde. Hij was zelfs aanvoerder van België toen het land in 1980 tweede werd van Europa.

Beste managers uit het verleden

Jos Heyligen: Onder zijn leiding werd er in 1992 het kampioenschap behaald van de Derde Klasse. In 1996 werd hij opnieuw trainer van KVC. Opnieuw werd hij kampioen. Dit zorgde er mede voor dat hij na drie seizoenen vertrok naar KRC Genk.

Jan Ceulemans: Onder zijn leiding werd er een van de beste seizoenen ooit afgewerkt in de Eerste Klasse. Zo won KVC met maar liefst 5-0 van Anderlecht. Toni Brogno werd topscoorder van België en Westerlo eindigde op een knappe zesde plaats. Het hoogtepunt uit de geschiedenis is de bekerwinst. Dit is de eerste en enige prijs van de club tot nu toe.

Informatie

  • Plaats: Westerlo
  • Stadion: ’t Kuipje
  • Opgericht: 1933
  • Clubkleuren: Blauw/geel
  • Bijnamen: Kemphanen

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Winnaar Belgische Beker 1x

Weetje

Aanvaller van Westerlo Jens Naessens raakte tegen Lommel bijna zijn been kwijt! Naessens moest worden bespoten met morfine. De pijn was volgens hem ondragelijk. Gelukkig is hij snel hersteld en werd hij ook snel weer in de selectie opgenomen.

Supporters

KVC Westerlo heeft geen grote supportersschare. Zo kwamen er op de fandag drieduizend supporters. Dit gebeurt altijd een week voor de competitiestart. Zo wordt er op die dag een demonstratietraining gegeven en vinden er andere leuke festiviteiten plaats.

Westerlo kreeg in september een boete na wangedrag van de supporters tegen Union Sint-Gillis. De “supporters” gooiden drankbekers naar de doelman van Union.

Rivaliteit

De wedstrijden tegen KV Mechelen worden ook wel de Antwerpse derby genoemd. In september 2018 won Mechelen met 2-0. Hierdoor kwam er een einde aan de winstpartij van drie wedstrijden op rij.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren