award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Fiorentina

Maak kennis met de ploeg in het kenmerkende paarse tenue! Ontdek de meest verrassende odds die wedden op Fiorentina extra spannend maken. Iedere speelronde opnieuw. Bekijk ze nu!

Bekijk alle wedstrijden
Fiorentina logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Fiorentina

Fiorentina heeft veel prijzen binnen gesleept. De club heeft in drie grote Europese competities in de finale gestaan: de Champions League, de Europa League en Europese clubcompetitie. De laatste jaren laten de prestaties echter te wensen over en bivakkeert de club in de subtop of in de middenmoot van de Italiaanse competitie.

Maar dat neemt niet weg dat het een gevaarlijke ploeg is die zomaar van de enkele Italiaanse grootmachten kan winnen. Van oudsher is de rivaliteit immers groot en wie weet wat die extra motivatie met een team kan doen. Dat levert scherpe quoteringen op en daarom is wedden op Fiorentina geliefd bij veel mensen die (online) gokken op voetbalwedstrijden.

Geschiedenis van Fiorentina

In 2001 werd ontdekt dat Fiorentina er financieel zwak voor stond. De club was niet meer in staat om de lonen te betalen en had een schuld van ongeveer vijftig miljoen dollar. De club degradeerde en bestond even niet meer. Onder schoenenondernemer Diego Valle werd een nieuwe club opgericht en mocht meedoen aan de Serie C2. De club promoveerde snel naar de Serie B. De club kocht de rechten van de voormalige club Fiorentina op. In het seizoen 2003/2004 promoveerde de club naar het hoogste niveau, door Perugia in de play-offs te verslaan.

De club is de laatste jaren een vrij stabiele factor in de Serie A. De club verkocht grote spelers als Jovetic (naar Manchester City), Adem Ljajic (naar Roma) en Alessio Cerci (Torino). Desondanks werd er goed gepresteerd in 2013/2014. De club eindigde op een vierde plek.

Nadat grote sterren als Cuadrado (voor dertig miljoen naar Chelsea) en Salah (Liverpool) werden verkocht presteerde de club desondanks goed in Europa. De halve finale werd bereikt van de Europa League. De club eindigde weer op de vierde plek.

Langzaam gaat het minder met de club uit Florence. Fiorentina pakte in 2017/2018 geen prijzen en kreeg ook geen Europees ticket. Er zijn geen grote sterren meer actief bij Fiorentina en de club staat in de middenmoot.

Beste spelers uit het verleden

Roberto Baggio: Baggio is een icoon. Hij is al eens verkozen tot wereldvoetballer van het jaar en als winnaar van de gouden bal in 1993. Hij startte zijn carrière bij Fiorentina en heeft ook gespeeld bij Juventus, AC Milaan, Bologna, Inter Milaan en Brescia. Hij was op dat moment een van de duurste spelers in de wereld toen hij vertrok naar Juventus. Hij bereikte met Italië de halve finale en behaalde ook een tweede plaats vier jaar later.

Miguel Montuori: Mede dankzij hem won Fiorentina de Serie A in 1956. Hij speelde twaalf interlands voor Italië. Hij had vaak te maken met pech door zijn blessures. Hij stopte daardoor vroeg met zijn voetbalcarrière.

Daniel Passarella: Passarella was een van de beste verdedigers ooit. Hij was aanvoerder van Argentinië toen het land wereldkampioen werd in 1978. Hij heeft meer dan honderdveertig doelpunten gemaakt. Zeer veel voor een verdediger! Naast Fiorentina speelde hij voor River Plate en Inter Milaan.

Beste managers uit het verleden

Cesare Prandelli: Nog nooit is een trainer zo lang bij Fiorentina gebleven. Hij transformeerde het elftal van een degradatiekandidaat naar een kampioenskandidaat. Na een matchfixingschandaal, waarbij Fiorentina zestien punten aftrek kreeg, werd de club alsnog knap zesde. In 2008/2009 werd er een ticket behaald voor de Champions League. De club bereikte de laatste zestien, waarna het werd uitgeschakeld door Bayern München. Fiorentina nam afscheid van Prandelli na een magere elfde notering in 2009/2010.

Fulvio Bernardini: Bernardini is een van de grootste trainers aller tijden van het Italiaanse voetbal. Met Fiorentina werd hij kampioen in 1955/1956. Hij was verder trainer van Roma, Vicenza, Lazio, Bologna, Sampdoria en Brescia. Bij bijna iedere club pakte hij wel de titel of de beker.

Informatie

 • Plaats: Florence
 • Stadion: Stadio Artemio Franchi
 • Opgericht: 1928
 • Clubkleuren: Paars
 • Bijnamen: Viola, Gigliati

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

 • Serie A 2x
 • Europacup II 1x
 • Mitropacup 1x
 • Coppa d’Italia 6x
 • Italiaanse Supercup 1x
 • Serie B 3x

Supporters

De supporters hebben op een indrukwekkende manier afscheid genomen van Davide Astori. Veel ballonnen werden losgelaten. De spelers droegen allemaal zijn rugnummer dertien. Verder werd er ook in de dertiende minuut geapplaudisseerd.

Rivaliteit

De derby dell’Appennino is de wedstrijd tegen Bologna. De twee steden zijn gescheiden door het berggebied de Apennijnen. Verder is er de derby tegen Juventus. Juventus is de succesvolste club van het Italiaanse voetbal. Voor de supporters is het zeer belangrijk dat de club wint van de club die de laatste jaren zo succesvol is.

Weetje

In 2018 overleed Fiorentina-aanvoerder Astori door een hartstilstand. Hij is gestorven bij het spelershotel en zou snel een wedstrijd spelen tegen Udinese. Astori is 31 jaar geworden. Hij speelde veertien interlands voor Italië. In de periode dat hij overleed werd er gesproken over een contractverlenging. Na zijn dood werd die verlenging alsnog ingezet.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren