award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

SPAL

De club uit Ferrara geldt ieder seizoen als degradatiekandidaat, maar weet al een paar jaar te overleven in de serie A. Kan de ploeg zich dit seizoen opnieuw handhaven? Maak de wedstrijden extra spannend door te wedden op SPAL!

Bekijk alle wedstrijden
SPAL logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op SPAL

SPAL kende veel ups en downs. Met faillissementen en kampioenschappen is het er eigenlijk nooit eens rustig. In principe gelden ze als degradatiekandidaat, maar ook een eindklassering in de middenmoot behoort misschien wel tot de mogelijkheden. De wonderen zijn de wereld immers nog niet uit.

Wedden op SPAL kan daarom een interessante optie zijn. In veel wedstrijden wordt de club gezien als underdog waardoor het hoge quoteringen kent bij winst. De goed geïnformeerde gokker kan daar zijn of haar voordeel mee doen. Nieuwsgierig naar de odds voor de komende wedstrijd? Wij hebben de scherpste quoteringen voor je geselecteerd!

Geschiedenis van SPAL

De opmars van S.P.A.L, ofwel Società Polisportiva Ars et Labor, is ontzettend knap. De club werd in 1907 opgericht als Circolo Ars et Labor en beleefde zijn hoogtij dagen in de jaren ’50. In de laatste 15 jaar had het echter een hoop financiële problemen. De club ging in 2005 failliet en in 2012 opnieuw. SPAL 2013 moest beginnen in de Serie D, maar was binnen no-time op het hoogste niveau. De club werd in 2016 kampioen in de Serie C en het jaar erop kampioen in de Serie B, een wonder.

SPAL beleefde zijn glorietijden in de jaren ’50. In 1951 promoveerde het voor het eerst naar de Serie A en tussen 1951 en 1968 speelde het 16 seizoenen op het hoogste niveau van Italië. Het beste seizoen was het seizoen 1959/1960. SPAL eindigde op plek zes, de beste klassering van de ploeg ooit. Twee jaar later stond het zelfs in de finale van de Coppa Italia.

Beste spelers uit het verleden

Mirco Antenucci heeft een groot aandeel gehad in de recente opmars. De Italiaan kwam in 2016 over van Leeds United toen SPAL nog in de Serie B speelde. Antenucci maakte achttien goals in zijn debuutseizoen en was een van de redenen dat SPAL gelijk kampioen werd in de Serie B. Het jaar erop in de Serie A was Antenucci wederom ontzettend belangrijk met elf goals in 33 wedstrijden.

Beste managers uit het verleden

De trainer achter dit recente succes is Leonarde Semplici. Semplici nam in 2014 het stokje over bij SPAL op het derde niveau en werd dus twee seizoenen op rij eerste met de ploeg uit Ferrara. Afgelopen seizoen wist SPAL zich op het nippertje te handhaven.

Informatie

  • Plaats: Ferrara
  • Stadion: Stadio Paolo Mazza
  • Opgericht: 1907
  • Clubkleuren: Wit/blauw
  • Bijnamen: Gli Spallini, Biancazzurri, Gli Estensi

Veelgestelde vragen over SPAL

Je kan wedden op SPAL via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op SPAL. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op SPAL afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op SPAL.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op SPAL wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op SPAL aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op SPAL kan je vinden op de clubpagina van SPAL.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor SPAL. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op SPAL met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van SPAL met elkaar vergelijken op de clubpagina van SPAL.

Er zijn verschillende bonussen voor SPAL. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op SPAL met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van SPAL met elkaar vergelijken op de clubpagina van SPAL.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Serie B 2x
  • Serie C 3x
  • Serie C1 1x
  • Lega Pro 1x
  • Serie C2 1x

Supporters

De harde kern van SPAL zit in de Curva Ovest en is een eerbetoon aan oud-voetballer Giuseppe Campione. Campione overleed in 1994 op zijn 21e.

Rivaliteit

Een echte derby speelt SPAL niet. De grootste rivalen van SPAL zijn regiogenoten Bologna, Parma, Modena en Cesena.

Weetje

In de finale van de Coppa Italia van 1962 speelde SPAL tegen Napoli, wat destijds in de Serie B speelde. SPAL leek dus gemakkelijk zijn eerste prijs te pakken, maar verloor met 2-1. Napoli is hierdoor de enige ploeg uit de Serie B die ooit de beker wist te winnen.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.