award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Spezia Calcio 1906

Wil je wedden op Spezia Calcio? Maak dan kennis met de beste bookmakers en laat je verrassen door de meest scherpe odds. Zet vandaag nog in op de komende wedstrijden en profiteer van mooie bonussen!

Bekijk alle wedstrijden
Venezia FC logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

WEDDEN OP Spezia Calcio 1906

Spezia bestaat inmiddels 115 jaar en in al die jaren is het ze in het seizoen 2020/21 gelukt om voor het eerst in de geschiedenis van de club in de Serie A te spelen. Het was een heel spannend seizoen voor ze, maar ze wisten met een 15e plaats stand te houden en mochten dus ook een tweede seizoen in de Serie A voetballen. Ze blijven weliswaar een degradatiekandidaat, maar dat levert doorgaans ook mooie odds op bij onze bookmakers!

GESCHIEDENIS VAN Spezia Calcio 1906

Spezia kent een ongelukkige geschiedenis. De club is opgericht in 1906 en in 1917 speelde ze in de vierde divisie van de regio: Promozione Ligure. Ze waren een van de beste teams van die tijd en wisten zich na een kampioenschap in de Seconda Divisione in 1926 te plaatsen in de Prima Divisione (de tweede divisie in het Italiaanse voetbal van toen).

Drie jaar later werden ze kampioen in deze competitie en zouden ze promoveren naar de Italiaanse top. Alleen de Prima Divisione werd na een verschuiving in het Italiaanse voetbal, de derde competitie. Hierdoor kwam Spezia wederom in de tweede divisie van Italië wat nu nog steeds de Serie B is.

Tot het seizoen van 2020/21 kwam Spezia niet hoger dan de Serie B. De hoogste positie? Een derde plek.

NOEMENSWAARDIGE SPELERS

Een speler die je waarschijnlijk wel kent is Goran Pandev. Hij heeft in het seizoen van 2002/03 gespeeld bij Spezia.

Luciano Spalletti is nu manager van Napoli en was in 2006 en 2007 gekozen voor trainer van het jaar in Italië. Als voetballer heeft hij 4 jaar bij Spezia gespeeld; tussen 1986 en 1990.

NOEMENSWAARDIGE MANAGERS

Vincenzo Italiano is de manager die met Spezia voor het eerst de Serie A heeft gehaald. Hij was de coach van de club van 2019 tot 2021. Hij is weg bij Spezia omdat hij een groter team kon coachen: Fiorentina.

Atilio Maggiani is de manager die met Spezia de eerste manager kon zijn die de club naar de Italiaanse top had geleid. Hij was de manager voor Spezia tussen 1928 en 1931. Spezia is de enige club die hij heeft gecoacht.

Informatie

  • Plaats: La Spezia
  • Stadion: Stadio Alberto Picco
  • Opgericht: 1906
  • Clubkleuren: Wit/zwart
  • Bijnamen: Aquilotti, Aquille, Bianconeri

Veelgestelde vragen over Spezia Calcio 1906

Je kan wedden op Spezia Calcio 1906 via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Spezia Calcio 1906. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Spezia Calcio 1906 afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Spezia Calcio 1906.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Spezia Calcio 1906 wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Spezia Calcio 1906 aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Spezia Calcio 1906 kan je vinden op de clubpagina van Spezia Calcio 1906.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Spezia Calcio 1906. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Spezia Calcio 1906 met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Spezia Calcio 1906 met elkaar vergelijken op de clubpagina van Spezia Calcio 1906.

Er zijn verschillende bonussen voor Spezia Calcio 1906. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Spezia Calcio 1906 met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Spezia Calcio 1906 met elkaar vergelijken op de clubpagina van Spezia Calcio 1906.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Prima Divisione: 1925/26
  • Seconda Divisione: 1925/26
  • Serie C: 1935/36, 2005/06, 2011/12
  • Serie B: Play-off winnaar 2019/20

Supporters

De ultras van Spezia doen vaak hun best om de tegenstander te intimideren en vaak lukt dit ook wel. Met grote tifo’s en vuurwerk laten ze weten achter welk team ze staan.

Rivaliteit

Spezia kent twee echte rivalen: Genoa en Sampdoria. Daarnaast hebben ze nog een aantal lokale rivalen: Pisa en Carrarese.

Weetje

Spezia Calcio is de zevende naam die de club heeft. Vroegere namen waren (chronologische volgorde): SC Spezia, FBC Spezia, AC Spezia, AC Spezia-Arsenal, FBC Spezia 1906 en AC Spezia.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.