award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Glasgow Rangers

Wedden op Glasgow Rangers is weer spannend sinds ze terug zijn op het hoogste niveau. Check hier de scherpste quoteringen!

Bekijk alle wedstrijden
Glasgow Rangers logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Glasgow Rangers

Glasgow Rangers is de succesvolste club uit Schotland. De club heeft meer dan 110 prijzen gewonnen! Rangers FC, zoals het tegenwoordig heet, is uit het dal geklommen nadat de club in 2012 failliet werd verklaard. Een belastingschuld van 9 miljoen was de oorzaak. Onder leiding van Steven Gerrard is de weg omhoog weer ingezet.

Maar hoe gaan de Schotten weer op het hoogste niveau van de SPFL presteren? In de Scottish Premiership doen ze waarschijnlijk weer mee om de titel, maar kunnen ze de hegemonie van eeuwige rivaal Celtic ook direct doorbreken? Die vraag maakt wedden op Glasgow Rangers zeer interessant … en misschien ook wel lucratief!

Geschiedenis van Glasgow Rangers

Glasgow Rangers kent een lange, roerige geschiedenis. Zo vond er in 1971 de Ibrox-ramp plaats: 66 mensen overleden doordat het stadion het begaf. Meer dan 200 mensen raakten gewond.

Een van de hoogtepunten was het winnen van de Europacup II in 1972. In Barcelona wonnen de Schotten van Dinamo Moskou. Eindelijk wonnen de Rangers een Europese titel. In 1961 en 1967 verloren de Schotten immers jammerlijk. Verder wonnen de Rangers maar liefst negen keer op rij de titel. Je zou denken dat het een record is, maar Celtic heeft het al geëvenaard!

Een van de grootste dieptepunten is het faillissement in 2012. Een nieuw bedrijf werd opgericht om de bezittingen van The Rangers te beschermen. The Rangers konden weer opnieuw beginnen in het vierde niveau. De club knokte zich knap terug en speelt weer op het hoogste niveau. Hierdoor kan de club weer als vanouds met Celtic uitmaken wie er kampioen van Schotland gaat worden.

Noemenswaardige spelers

Paul Cascoigne – Paul Cascoigne wordt gezien als een van de beste spelers tussen 1990 en 2000. Tussen 1995 en 1998 maakte hij furore bij Glasgow Rangers. Door alcohol- en drugsproblemen heeft Cascoigne niet alles uit zijn carrière kunnen halen. In 1990 werd hij verkozen tot Britse persoonlijkheid van het jaar.

John Greig – Greig wordt gezien als de beste speler allertijden van The Rangers. Hij was aanvoerder in tijden van de grootste successen van de Schotse club. Mede dankzij Greig is de Europacup II veroverd in 1972.

Noemenswaardige managers

Willie Waddell – Onder zijn leiding werd de grootste prijs uit de clubhistorie behaald, namelijk het winnen van de Europacup II. Dit is zelden in de Schotse voetbalhistorie voorgekomen. Celtic wist wel eens de Europacup I te winnen. Dit is niet meer geëvenaard.

Informatie

  • Plaats: Glasgow
  • Stadion: Ibrox Stadium
  • Opgericht: 1872
  • Clubkleuren: Blauw
  • Bijnamen: The Teddy Bears, The Light Blues, The Gers

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 54x
  • Schotse beker 33x
  • Schotse League Cup 27x
  • Europacup II 1x

Weetje

Steven Gerrad werd in 2018 voor het eerst de trainer van Glasgow Rangers. Een gewaagde keuze, want het is vaak onrustig bij The Rangers. Celtic is de laatste jaren de succesvolste club. “The Celts” wonnen in 2017 en 2018 twee keer de treble: de competitie, beker en de Schotse League Cup. Voor zijn aanstelling rond augustus 2018 verliep het dramatisch. Ondanks dat er veel spelers werden aangetrokken verloor de club in de voorronde van de Europa League van het nietige Luxemburgse Niederkorn. Ook in de competitie liep Celtic al gauw veel punten weg. Maar Gerrard heeft inmiddels wel weer de rust teruggebracht in Glasgow.

Supporters

Veel supporters van Glasgow Rangers steunden Fernando Ricksen in zijn moeilijkste tijd. De voormalige verdediger van The Rangers kampte met de dodelijke spierziekte ALS alvorens hij in 2019 overleed. Tijdens zijn laatste benefietwedstrijd op Ibrox kwamen honderden fans van The Rangers bijeen. Een mooi gebaar!

Rivaliteit

“The Old Firm” is dé derby van Schotland! Schotse voetbalfans kijken al weken uit naar deze geweldige derby. De wedstrijden zijn dan ook een echte strijd met kopstoten, vliegende tackles en vechtpartijen!

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren