award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
Exclusieve deal: betcity bookmaker Ga spelen bij Betcity en pak de €20 free bet! Ga naar Betcity

AFC

Zijn de Amsterdammers een verrassende stuntploeg of een teleurstellende middenmoter? Volg de Tweede Divisie, lees je in en begin met wedden op AFC!

Bekijk alle wedstrijden
AFC logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op AFC

De eerste seizoenen in de Tweede Divisie speelde AFC een bescheiden rol in de competitie en eindigde het op een kleurloze plek in de middenmoot. Het seizoen 2018/2019 bracht daar echter verandering in: de club werd uit het niets kampioen op het hoogste amateurniveau van Nederland.

Dat succes zette de club uit Amsterdam direct weer op de kaart en dat is ook in de gokwereld niet onopgemerkt gebleven. De bookmakers hanteerden hoge quoteringen bij wedstrijden van de club, maar kwamen daar al gauw op terug. Desalniettemin is wedden op AFC nog steeds populair in gecombineerde bets. Nieuwsgierig naar de odds voor komende wedstrijd? Bekijk hierboven de scherpste quoteringen!

Geschiedenis van AFC

Midden in de Zuidas in Amsterdam vind je tussen alle hoge kantoorgebouwen de club AFC. De club werd opgericht in 1895 en is daarmee de oudste ploeg uit Amsterdam.

Noemenswaardige spelers

Met name voor Ajax is AFC echt een talentenfabriek. Enkele bekende spelers die hier zijn begonnen zijn: Daley Blind, Justin Kluivert, Carel Eiting, Mickey van der Hart, Philippe Sandler, Mitchell te Vrede en Ridgeciano Haps.

Noemenswaardige managers

Hoewel het misschien wel heel kort dag is, lijkt huidige trainer Ulrich Landvreugd een van de succesvolste managers van de Amsterdammers te worden. Na promotie in 2016 leek de club een middenmoter te zijn in de Tweede Divisie, zoals dat het was in de Topklasse, maar onder Landvreugd eindigde de ploeg bovenaan.

Pak de €20 Betcity free bet!

Informatie

  • Plaats: Amsterdam
  • Stadion: Sportpak Goed Genoeg
  • Opgericht: 1895
  • Clubkleuren: Rood/zwart
  • Bijnamen: The Reds

Achtergrondinformatie

Weetje

Voor Rinus Michels begon bij Ajax als trainer, was hij eerst een jaar trainer van AFC.

Rivaliteit

AFC heeft meerdere plaatstelijk ‘rivalen’ zoals AMVJ en HFC.

Uit het archief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam