award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Koninklijke HFC

Één van de oudste clubs op de Nederlandse velden is terug op het hoogste amateurniveau. En hoe! Profiteer nu nog van hoge quoteringen en start direct met wedden op de Koninklijke HFC!

Bekijk alle wedstrijden
Koninklijke HFC logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Koninklijke HFC

De Koninklijke HFC heeft een flinke opmars gemaakt in het landelijk amateurvoetbal. In 2008 speelde het nog in de derde klasse, het zesde niveau van Nederland, maar inmiddels is het opgeklommen naar de Tweede Divisie waar het zich ook weer opgewerkt heeft tot subtopper.

De ploeg haalt haar punten vooral in de thuiswedstrijden. Op het eigen sportpark aan de Spanjaardslaan is het team bijna niet te kloppen, maar dat kan komend seizoen zomaar omslaan. Het zijn in ieder geval interessante statistieken om te bekijken als je van plan bent te wedden op HFC.

Geschiedenis van Koninklijke HFC

De club HFC werd in 1879 opgericht en is daarmee na Koninklijke HC en Koninklijke UD de oudste voetbalclub van Nederland. De ploeg werd zelfs drie keer landskampioen, de laatste keer in 1895 en won ook drie keer de beker.

Noemenswaardige spelers

Een van de betere spelers uit de hoogtijdagen van HFC was Mannes Francken. Francken was in zijn eerste seizoen doelman, maar werd later een succesvolle aanvaller. Voor Oranje scoorde hij 17 keer in 22 interlands.

Noemenswaardige managers

Gertjan Tamerus doet momenteel knap werk als trainer van de HFC. De in Haarlem geboren trainer speelde zelf meer dan 100 wedstrijden voor de ploeg en ook zo’n 100 wedstrijden voor Heracles Almelo.

Informatie

  • Plaats: Haarlem
  • Stadion: Sportpark Spanjaardslaan
  • Opgericht: 1879
  • Clubkleuren: Wit/blauw
  • Bijnamen: The Good Old

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 3x
  • Nederlandse Beker 3x
  • Hoofdklasse 1x

Rivaliteit

In de Tweede Divisie speelt de Koninklijke HFC een Noord-Hollandse derby tegen AFC uit Amsterdam.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren